an awesome life about me

flaska, äpple och nappen.

Wilgots ordförråd är inte speciellt stort om man säger så. Men han lär sig, idag ploppade ett nytt ord upp. Nu kan min lillprins hela 3 ord, den ni (haha). Där, Nappen, äpple och flaska är de orden han har velat lära sig. Han skiter fullständigt i de vanliga orden som ja, nej, mamma, pappa (mamma&pappa har han glömt bort), äta, lampa osv. Han kör lite mer avancerat istället.

Sen att orden i sig inte är korrekta är en annan sak.  Appah (nappen), päpple (äpple) och fafla (flaska) fungerar det också.
Just det, han kan säga däääh (där) också.

För mig spelar det ingen roll om han kan 1 eller 100 ord.
Huvudsaken är att vi förstår varandra och det gör vi 99% av 100%. Det är så himla skönt att veta vad han vill och att slippa hämta blöjan själv. Det bästa jag vet (kanske inte men näst bästa då) är när han städar upp skräp ifrån golvet. Hittar han något så går han och slänger det i papperskorgen. Mammas lilla hjälpreda haha :)
Han är en jäkel på att hänga tvätt också. Idag tog vi hälften var, sötis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Yohanna

  Ja men det bara ÄR underbart när de små vill vara med i vardagen! Jag älskar att vår dotter tycker som allra mest om när hon får vara med att lägga in smutsig tvätt i maskinen – öppna luckan när mamma häller i alla medel, starta maskinen, se hur den komer igång, sen vara med och hänga upp all tvätt och sen sortera när torrt.. Hon tycker det är toppen att vara med i vardagen! Hon vet precis när man går ut med soporna, när man ska diska och plocka i och ur maskinen, dammsuga, osv osv. Det är ju en stor del av vardagen, så det tycker jag är toppen om dem förstår! :) :) :) Mysigt också att ha sällskap och hjälpreda ju!!

 2. Fnulan

  Fin blogg!!! Och vilken sötnos din prins är!! Lika "gammal" som min Mira. Hon är en liten skit, 82 lång och 10,8 kg. Men en lite go skit =)
  Wilgot kommer att bubbla sen så du inte får tyst på honom =)

  Kramen

 3. E

  Tänkte på vaccinet, fick han de på bvc ?
  Han är väll äggallergiker? den innehåller lite ägg.. Min son får den på läkarmottagning av han allergiläkare

stats