an awesome life about me

Gnälliga ungar

Fy vad gnälliga & bråkiga mina barn har vart idag. Gnäller den ena, börjar den andra. Varför är det så? Kan dom inte bara turas om istället, så man slipper det här ”JAG RÄCKER INTE TILL”. Lo har haft en riktig kämpig dag med en massa magknip som resulterat i att hon inte kunnat komma till ro. Wilgot han har gjort rackartyg hela eftermiddagen, lyssnar inte överhuvudtaget..trots trots trots. Nej Wilgot, du får inte peta på ljuset. Det är varmt. PEEEEEET. Men Wilgot, det är ajabaja! PEEEEEEEEEEEEEEEEEET. PEEET! Att Wilgot blir trotsig när Lo skriker förstår jag, han ger liksom igen på mamma som lämnat honom åt sidan. Men varför ska han hålla på med dumheter JUST då för? Tänk om min lilla gosse kunde förstå att det går mycket lättare och snabbare för mamma att ta hand om Lo om han sitter snällt och väntar. Tokunge! Såhär i efterhand skrattar jag åt denna dag haha. Kaaaos! TUR att gammo fanns och kunde avlasta lite!

Lo har nog haft vakenrekord idag. Hon var vaken från kl 14 till 20 med en halvtimmes vila i gammos famn. Hur vaket är inte det? Iof har jag ingen aning om hur mycket bäsisar brukar vara vakna. Men jag vet att Lo inte brukar vara vaken länge. Nu sover hon gottis här bredvid mig.

Hur länge brukade/brukar era 1månaders vara vakna?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie - Mamma till två små

  Kanske inte det du vill höra men gud så underbart det är att höra att det rä fler som tänker och har det som en själv!
  Att det inte bara är mina barn som gnäller och inte lyssnar.
  Att det inte bara är mina barn som inte heller kan turas om att gnälla och inte må bra.. GNäller en så gnäller två…
  Vaknar en så vaknar två..
  Att det inte bara är jag som känner mig otillräcklig!

 2. Amzie -- mamma till Viggo

  Viggo var vaken tamigfan hela tiden när han var 1 månad, slumrade till vid titten ibland men så fort jag la ner honom så vaknade han och var nöjd så han fick vara vaken. Ungefärligt så som Lo gjort under den dagen..

  Vi började få lite mer rutin på sömnen på dagen när han var runt 2,5 månad.

 3. Therese

  Haha som jag känner igen mig! Det är som att de jobbar i skift! ;)

  Det där med bebisar och sömn är svårt tycker jag. Minns att vissa dagar kunde de vara vakna typ 30 min sen sova 10 min, vaken 1 timme sova 1 timma osv. Men vissa dagar var de vakna mer eller mindre hela dagen. Den dagen gick åt till att få dem att sova… Tycker det blev lättare när man började få lite mer rutiner på sömnen. Då vet man, typ två timmar vaken, två timmar sömn osv.

  Hoppas hon slipper magknip i natt och får sova gott istället.

  Kram

 4. Kristin- mamma till Milo

  Jobbit läge det där! Men kul att det går att skratta år när allt kaos är över! Vår lille knatte har endas sedan han varit ca 1 månad varit vaken nästan hela dagarna, en 20 minuters powernap ca 2 gånger om dagen bara. Hoppas tösen sover bättre nattetid :)

 5. Sanna, Liam och Sagas mamma

  Saga sover mer än hon är vaken, men hade några såna där dagar i början. Stumpan hade ju kvällskolik första tiden. Blir dom sådär supertrötta men utan att få lugn och ro är det ju hopplöst.
  Känner igen det där med hyss. Liam har varit supergo hela dan, men när mamma ska amma då växer dom små hornen i pannan ;)

 6. Angelica

  Känslan av otillräcklighet kommer nog att infinna sig hos mig också i nästa vecka. Har ju varit bortskämd med att ha haft mannen hemma. Än så länge ar jag inte kunnat urskilja något direkt sömnmönster hos Julia…

  Sv: Vad skrev du då? Man såg bara att du kommenterat med att det va du som skrev :)

 7. Jessica - Nellie & Oliwer´s Mamma

  här är det så att dom gnäller fter varandra har den ena gnällt klart börjar den andra. och det är inge vidare kan jag säga för då blir det mest gnäll hela tiden haha ;)

  sv; haha jaså ? förskolan Snoken heter den, föräldrakoperativt :) vad heter det där ni bor ? kan ju inte det stället så bra än men…

  är allt bra med er ? :)
  jag måste ju bara säga att lilla Lo är nog bland dom sötaste bebisarna jag någonsin har sett! det är verkligen nått extra med henne :)

  kram på er!

 8. Emma

  Det är tur att hur jobbiga dagarna än är så finns det faktiskt ett slut, det håller inte på i evighet. Det gäller bara att hålla ut den tiden som det är jobbigt och försöka tänka att det blir bättre. Och som du skriver, att man i efterhand kan skratta åt eländet! :)

 9. Emelie

  Ingrid som är 2 månader kan max vara vaken 2 timmar, helst bara 1.5 timma, annars blir hon trött och kinkig. När hon somnar sover hon gärna ett par timmar i stöten på dagen, det har till och med hänt att hon sovit 4 timmar mitt på dagen. Men jag tror i och för sig att olika barn har olika stora sömnbehov, för Ingrid verkar ha ett mycket stort sömnbehov.

 10. Cissi

  klart att de små tajmar sina glada dagar! ;) kommer inte ihåg hur Emma sov vid 1 månad men från dryga 2 månader sov hon 3 pass under dagen, vardera på 1 timme… Men då var hon ett vaket barn redan då…

 11. ruby milo och lova

  Sv. Hah klart jag hälsar men jag är ofta i mim egna värld så hälsa du oxå:-) såg inte dig i forum men klart ja kan.hälsaom.jag ser dig. Ibland känner jag igen människor men vågar inte hälsa om jag inte är helt hundra hahaha :-)

stats