an awesome life about me

Gravid v30 ♥ Äntligen!


4 bilder från igår v29+2 ♥

Äntligen är vi framme i v30, som jag längtat. 10 veckor kvar nu, det är ju ingenting. :D Detta var den andra grejen som hände i torsdags, att jag gick in i v30. Nu är det bara ett mål kvar på denna graviditet, att föda :D

Hur mår jag då?

Jag mår bra, precis som förra veckan. Jag är trött och har ont som dom flesta gravida. Foglossningen hänger kvar och vill inte släppa. Har förlängt min sjukskrivning 5 veckor till, 50% fortfarande. Känner mig stolt över att jag faktiskt orkar jobba såpass trots att jag har så sjukligt ont ibland. Vi får se vad som händer efter dessa 5 veckor, kanske är foglossningen borta och jag orkar lite till? Troligtvis blir det en havandeskapspenning på heltid men man kan ju alltid hoppas.

Halsbrännan är inte alls lika intensiv som med Wilgot och jag skuttar av glädje varje gång jag tänker på det. Jag får den bara om jag gått med tom mage förlänge. Det är som min lilla matklocka, kommer halsbrännan så vet jag att jag måste bli bättre på att äta.

Går upp i vikt gör jag också. Har gått från 67,2 till 71,6 sedan v7. Med Wilgot gick jag från 69,1 till 75någonting under hela graviditeten så jag är snart uppe i dessa kilon med lillknorris. Men vad gör det? Tror jag slipper att gå upp 20 panner iaf. Jag är glad om jag klarar mig under 10 :) Rasar jag i vikt efter förlossningen likt med Wilgot så är det inga problem, gick ju ner 12kg de första dagarna.

Lillknorris ligger på ett dumt ställe, verkligen.
Hon ligger ju i säte och har de senaste dagarna vänt sig lite åt vänster. Så nu sparkar hon verkligen i hela smultronstället. Det gör så saaaaatans ont när man vaknar och hon drämmer till blåsan min, aj aj. Igår låg hon och tryckte på en nerv som gav mig mensvärksliknande känsla. Gjorde ritkigt ont och jag funderade många gånger på om det var något annat som spökade men tack och lov så var det inte det. Eftersom att hon ligger lite knasigt så känns sparkarna nästan igenting men när hon väl lever rövare så känns det som om spelar boll med alla mina kära organ. Känns helt annorlunda mot när W låg i magen. :)

I förrgår fick jag panik.. Låg i sängen och helt plötsligt knäpper det till i underlivet. SHIIIIIIIT MITT VATTEN var det första jag tänkte. Har hört hur folk förklarat sin vatten avgång med ett litet knäpp. Mitt vatten gick ju aldrig så jag har ingen aning om hur det känns. Iaf, ner och känna upp och ställa, hoppa lite grann och sen kunde jag konstatera att nej, inget vatten. Pjuh… Lite smått oroad blev jag. Hade precis kollat på ett avsnitt förlossningskliniken där det handlade om förtidiga bäsisar, födda i v 26-30.

I torsdags var jag även hos barnmorskan. Vi lyssnade och mätte. SF mått 28cm och hjärtljudet låg där det brukar, 146-148. Vågen visade 71,6 som sagt och blodtrycket var kanoners som alltid. Blev en snabbvisit då jag hade tid hos doktorn för sjukskrivning.

Hej babbel, hejdå babbel!

Jag tycker att magen har växt så det knakar de senaste 2 veckorna, vad tycker ni? Känns som om jag blivit det dubbla.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. alexandra mamma till Tove och pysen i magen

  jag kommer nog också få åk in akut om förlossningen startar med vattenavgång. min förra förlossning tog inte många timmar nämligen och Bm har sagt att det kommer gå fortare nu för bebisen ligger långt ner.. men jag vill iaf att vattnet går så jag vet.. jag kände nämligen inte av själva värkarna utan kände bara av vattenavgången och sedan krystvärkarna när det kom.. så risken finns ju att jag inte känner värkarna denna gången med och då vet jag ju inte att förlossningen har startat om inte vattnet har gått..

 2. alexandra mamma till Tove och pysen i magen

  ja knäppen kände allt jag när jag fick Tove. Vaknade på morgonen samma dag som jag skulle på kontroll för jag var överburen. Och jag vaknade av att det knäppte till strax under naveln. och jag kände mig typ akut kissnödig så jag sprang in till toan och inne på badrumsgolvet var det sedan en pöl.. och jag tänkte vad sjutton kissade jag på mig. men när det sedan fortsatte att rinna så förstod jag ju vad som hänt.. :P

  jag hoppas lite på att vattnet går denna gången med.. för då vet man ju verkligen att det är på g..

 3. Elina

  Hoppas hon vänder sig snart. Dels för att slippa ks (om du nu inte planerat och föda i säte) , och dels för den jäkla smärtan . I vecka 35 så sa jag till min sambo "ska jag ha de såhär i ca 4-5 veckor till kommer jag avlida" , och det kändes verkligen som om hon ville ut med hela foten mellan..ja du vet.
  Jag hade ju planerat o föda i säte men min moderkaka gick ju sönder under vändningsförsöket så har hon fixerat sig med rumpan (så som min dotter gjorde) Så går det knappt att lyckas med ett vändningförsök. Men vi får hoppas hon vänder sig snart :)

stats