an awesome life about me

Han är ganska matt nu.Matvägran fortsätter och nu är verkligen min lillaprins helt matt i kroppen.
Idag har han bara velat legat i min famn och vila. Då ska jag lägga till att han är den som totalt vägrar det i vanliga fall. Lillpluppisen! Idag har han dock ”ätit” lite mer än de övriga dagarna. En hel flaska välling till frukost, 6 skedar puré och några klunkar välling innan han bev ner bäddad i sängen för natten. Mycket va? Nej inte speciellt men det är framsteg. Ni skulle se min lycka när han gapade efter mer puré. Oj oj! :)

Ögonen är iaf mycket bättre! :) Håll tummarna nu att skruttisen börjar äta snart igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Robin

  Blir min dotter/son som jag. Så kommer dom att äta det mesta haha =) men det är lite tufft det där ibland med barn och mat.

  Men det gäller samtidigt att inte ge med sig för mycket som förälder heller. Det som serveras är det som gäller, punkt slut.

 2. tea

  inte kul! men när jag va lite hade min mamma problem med mig också. Men då blev hon tipsad mannagrynsgröt med lite sylt eller bara gröten. Det brukar fungera, lycka till

 3. cissi

  åå vilken gullig liten kille!
  Har en lillasyster som i vanliga fall är jättesnäll, men ibland kan hon bli väldigt mycket fööööör bestämd! Men det hör ju till de små mirakeln.

 4. Ditte

  Hoppas att du kan ta det lugnt och inte bli stressad av att han inte äter. Antar att du kollat med BVC att det inte finns några fysiska besvär hos honom.
  "Matvägran" är ju en mycket västerländsk företeelse, finns inte i Afrika eller Asien. Men den lille ser ju pigg ut. Ge honom välling och det han vill ha! Föräldrars oro märker även små barn av, så andas djupt
  och tänk att det ordnar sig.
  Mitt barnbarn har alltid ätit lite, men är jättepigg. Vid ett år väger han lite över 7 kg, är 70 cm lång, jättepigg och äter ALLT. Han är smidig och går och väldigt glad. Men ingen har oroat sig över hans matvanor.
  Lycka till!

 5. Lillemor

  Försök servera maten på ovanligt/skojigt sätt i den mån det går t ex använd leksakskoppar/bestick för purén och dekorera vällingflaskan med klisterbilder – eller kanske han skulle uppskatta mjuk musik till maten ?? Lycka till !

 6. Patricia

  hej detta kan låta väldigt konstigt men när jag var bebis så åt jag också väldigt lite och vet flera som är oroliga över sina barn när dem inte äter men när jag inte åt så pratade min mamma med barnmorskan och hon menade på att barn är inte dumma utan de äter när dem är hungriga så var inte orolig utan se det positiva när han väl äter PUSS

 7. Mrs Bernhardsson

  Känner igen de där och de är jobbigt för oss föräldrar när de små inte vill äta. Man vill ju inge annat än att de små liven ska må bra. Våran dotter har alltid ätit dåligt. Och tyvärr visa perioder ännu dåligare. Man får helt enkelt försöka med sånt man vet att de gillar och inte tänka på att de måste få i sig av hela cirkeln. Huvudsaken är att de får något i sig.

 8. Em - Mamma till Malva.

  Har han börjat matvägra, den lille busen? Jag har samma problem här hemma med fröken Malva just nu. Hon vägrar att äta och jag är så orolig, vet ju att hon inte får i sig allt hon behöver. Hennes ögon börjar bli lite lila runt kanterna… Isch. Men det finns åtminstone vissa saker jag kan truga henne med, som salami, annat kött & proviva. Alltid något även om det känns trist att behöva kompromissa :/ Hoppas Wilgot snart minns hur gott det är att käka ett ordentligt skrovmål! :)

 9. Sanna

  Usch vad jobbigt att han inte äter. Liam håller på att äta ikapp nu efter sina fyra dagars matvägran. Det kan inte vara så att han har ont i öron eller hals? Då gör det ju ont att äta men brukar bli bättre efter en alvedon. Sjukt jobbigt när man känner sig så maktlös :(

stats