an awesome life about me

Ny favorit och treordsmening.

I förrgår fick denna söta väska flytta in hos oss och sen dess har den funnits där Wilgot vart. Sötunge :)
Men det är ganska förståeligt, för hur söt är den inte då?

Appropå favoriter så är Wilgots nya grej att säga hejdå till allt och alla. Hejdå kråkan, hejdå snoppen, hejdå flaskan, hejdå skräpet, hejdå katten, hejdå barnprogrammet, hejdå maten, hejdå tröjan. Allt ska man säga hejdå till. I kväll när pappa och Wilgot skulle gå och borsta tänderna så gav han sin vällingflaska en puss och sa ”Heeejåå älliiing”, hur söt får man bli? :D Gosunge!

Även om Wilgots tal inte är speciellt brett så går det framåt.
Har börjar nu lite smått att prata i tvåordsmeningar. ”Hej katten”, ”hejdå katten”, ”bravo mera”, ”mer mamma”, ”tappa tröjan” ”hjälpa tröjan” etc. Ibland lyckas han sätta ihop 3 ord, men det händer knappt. Den enda treordsmeningen som verkligen sitter är ”En gåååång till” som dom säger efter babblarna-låten. Kommer nog ta ett tag innan sonen och jag kan kommunicera på riktigt. Vi har inte bråttom vi :)

När började era barn prata i meningar? Tidigt, mellan eller sent?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina- mamma till tre

  Min dotter hon babblade på flytande vid 2-års åldern.
  Sonen är lika gammal som din son, han fyllde 2år i Sep och pratar på så gott han kan med 2 och 3 ords meningar men han är då också tvåspråkig och blandar svenska och spanska när han pratar.

  Men han förstår vad man säger på båda språken och man märker att språket släpper mer och mer.

  Jag har arbetat på förskola och du behöver inte känna press för att alla barn är olika och är snabbare/ långsammare på olika saker i utvecklingen och Wilgot är fullt normal i talet, vet många barn som börjar prata vid 3 års åldern. rätt som det är så släpper det.

 2. Anonym

  Hm okej :) då skulle ja nog säga att Ewelina va tidig om man "jämför" lite med andra i samma ålder :) som du säger jätte kul att höra, det e babbel konstant. Det ja tycker är roligt är att man kan förstå henne så bra, hon säger rena och hela ord. Det har annars varit "däää" osv när hon va mindre. Nu är hon iof 2,5 år :P det är ju lite lättare för dom med att visa o säga va de vill ha nu :)

 3. Amanda 19, mamma till Jolene

  Jolene pratade i 3 ords meningar när hon va 1 år. Hon sa meningar som titta där mamma, pappa komma nu osv.
  Men som jag förstått de är de ganska ovanligt. Sen kom bara mer o mer ord och större meningar. Nu är hon 2 precis o pratar bara i meningar, flera åt gången och de blir väl runt 12ord +/- några :)

 4. Hannele - mamma till 2 prinsar

  Svar:
  HAha..tack ;D

  Ang om ditt inlägg..
  Men så där är Kevin också..han pratar mer och mer nu än vad han gjorde förut.
  Han använder samtidigt kroppspårket så jag förstår honom oavsett vad så ;k Han kan bygga ihop meningar och vet vad orden och det betyder osv men han kan inte riktigt prata rent men det kommer när det kommer :)
  Han började prata "helt" några månader senare efter han fyllde 2 år..visst han kunde säga mamma, pappa osv du vet korta ord men nu pluppar det fram massa ord ur hans mun och ungen har såna tankar så man kan inte mer än att skratta :P frågar om typ allt :P

  Men var inte orolig, pratet hos W kommer snart :)

 5. Alfva

  När det väl släpper så släpper det! A har aldrig haft många ord, däremot är hon jätteduktig på att sätta ihop de orden hon haft – dvs haft meningar väldigt tidigt men få.
  Sen för några månader sen så bara släppte det, både ordförråd och meningar är galna just nu. Man får verkligen passa sig.. ;)

 6. Elina

  Så lite :)
  Åh vilken beslutsångest jag kommer ha, tänkte beställa vagn i januari /februari men jag vet dock inte vilken ännu :D hehe.

 7. I

  När vår stora var två år pratade hen fina meningar, men med ganska dåligt uttal. Idag säger hen vad som helst (3,5 år snart)och pratar väldigt lillgammalt och avancerat.

  Den lilla pratade tvåordsmeningar vid 13 månader, men har nu gått tillbaks och säger mycket lite.

  Jag, mina systrar och barnens lilla kusin pratade hela meningar vid ett och ett halvt. Flytande vid två år.

  Men som du ju vet skiljer det ju sig åt. I vår familj har alla varit ganska tidiga. Generellt sett säger man ju tvåordsmeningar vid två år, och treordsmeningar vid tre år.

  Som tur är är min syster och hennes man logopeder (som talpedagog ungefär) och jobbar med förskolebarn, så mina barn kollas ofta upp ;)

 8. Nikita

  Hej! Vilken himla fin blogg du har! Hittade hit igår!
  Väntar också en flicka i februari och har en son sen tidigare .. Dessutom har vi också nyligt vart på tittut för 4d ul :)
  Har även ja en del tävlingar osv i min blogg så kände igen mig mkt i din! Jättefin design å fina bilder!

  Kram från nikita

 9. Lotta

  Så mysigt när de börjar prata lite mer, dom kan säga så härliga saker=)
  Mille är en riktig chatter kvarn och slutar aldrig att prata haha (som sin mamma) han kör 5-6 ords meningar, 2-3 ords meningar är ju det mer vanliga mellan två och tre.
  Hoppas ni får en fin dag.

 10. Elli

  Våran äldsta flicka pratade 3-4-ord meningar redan vid 1½ års ålder. Dessutom pratade hon rent direkt.
  Våran mellan flicka säger som mest "Sosi haj" (Sofie hej, eller något annat namn) som mest. Hon visar mer vad hon vill än att uttrycka sig med ord, och det fungerar jätte bra :)

 11. Mamma Felicia

  Hej!! Det där är jätte olika hos barn. Är snart färdig förskollärare och har själv en son på snart 2,5. Han talade två- tre ordsmeningar när han var strax efter ett år. 7-8 ordsmeningar vid två. Och nu vid 2,5 talar han nästa helt flytande. Men vad jag har sätt i mitt arbete så finns det barn som redan vid två års ålder talar flytande. Andra som inte talar flytande förrän vid 4 ibland 5 års ålder. Men allt är rellativt och det flesta barn kommer ikappt. Hoppas ni får en bra vecka. Krame

stats