an awesome life about me

Sånt som jag aldrig gör

image

Visst finns det undantag, men det är inte ofta! Häromdagen så hämtade jag faktiskt Wilgot på förskolan och gissa vilken glad kille jag hämtade. När jag är en lat morsa med dåligt tålamod så tar jag med vagnen, speciellt i dessa trots tider. Dels är det skönt när man ska handla (slippa bära varorna) och dels för att Wilgot helt plötsligt kan börja vägra gå. Ja, hur kul är det att behöva bära hem ungen som annars ligger på marken och skriker? Dessa stunder är det skönt att ha en singelvagn (den på bilden är vår nya Crescent Compact från Jollyroom.se). Just nu lutar det åt två singelvagnar och därmed sälja av vår nya syskonvagn. Att hitta den ultimata vagnen är verkligen SVÅÅÅÅRT!

En fråga till er.. Har ni något ni aldrig behöver göra vad det gäller barnen? :)

(allt jag inte gör..ja det gör ju min karl!)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eleanor 17 år och mamma

  åh vilket härligt liv! :)

  Jag är ändå rätt bortskämt från min kille trots att vi inte bor ihop.. Han tar barnen på nätterna, gör välling, byter bajsblöjor/kissblöjor, klär på barnen och rätt mycket som jag inte kommer på just nu.
  Jag har varit ensamstående största tiden av min son liv, så det är rätt skönt nu att någon kan avlastat mig, men självklart finns det undantag där han slipper göra saker och jag gör de istället :)

 2. nilsonee

  OJ, såg nu att min kommentar va lite knasigt formulerad. Va stressad när jag skrev den!

  ”Haha, oj. Ni har det verkligen bra tjejer!
  Jag gör allt. Verkligen allt. Kanske händer att jag får hjälp 1-2ggr av 10 … Men det är knappt……”

  Men jag menade bara väl. Att de din kille gör är helt underbart!! Finns de nå bättre än när pappan bryr sig och verkligen vill hjälpa till?
  Sorry om min kommentar va vilseledande :) KRAM

 3. Linda Eriksson

  Inte ens vågar stå för vem ja är, mitt namn ser ni ju och kom till Bollnäs så kan vi ses, jag tycker endå att det är bedrövligt så det finns inte i ord att beskriva.

  Jag tänker inte lägga en minut till på denna sida, två gånger har jag varit in. Så jag hoppas och jag tror att det finns dom som står dej närmare och runt omkring, som får dej att vakna upp till liv.

  Summa av det hela: BEDRÖVLIGT!!!!!!!!

  SVAR:

  Jag förstår mig verkligen inte på dig. Vad är det du har emot pappor som hjälper till hemma? och VAD exakt är det du har emot mig? Förklara gärna. Du kan ju alltid ringa och fråga socialtjänsten och fråga vad dom tycker om att pappan i huset byter bajsblöjor, tar nattpassen och går till förskolan. Du får säkert ett vettigt svar. Säkert något i stil med – Åh vad skönt med en mamma som slipper dra hela lasset själv ;) och hälsa dotran din att man inte ska svära. Det låter inte så vackert ur barna munnar.

 4. Hanna-mamma till Theodor

  Blev så glad nu när jag läste din kommentar Darya!
  Jag håller med dig till 200 %!
  Kunde inte säga det bättre själv:)
  Jag har jobbat sen min son var 5 månader, knappt 4 h om dagen, sambon jobbar kväll. Han tar 9 av 10 skitblöjor, han tvättar, han lagar mat. (eftersom jag jobbar)
  Jag däremot, städar, tar toaletten, springer ut med hunden. Byter kissblöjor osv. Tycker vi har en jäkligt bra uppdelning.
  Man är 2 om att skaffa barn och då ska det fan vara uppdelat oxå!
  Likaså gäller det hemmet!
  Stå på dig Denise!

 5. Nathalie -mamma till Theo o Tindra

  Här hemma tar jag i princip aldrig ut soporna. Min kille röker så då tycker ja han kan ta ut dem ;).

  Jag har inte tvättat mer än nån enstaka gång på 2 år de gör min kille. Men jag gör den jobbiga biten hänger o viker allt..

  Annars delar vi upp det som så att när jag är ledig dagtid så tar jag den största lasten o gör allt här hemma. När han kommer hem o jag är o jobbar får han lägga barnen o ta undan det dem stökat till. Vi har en dotter som bara är 5 mån så därför lär vi jobba han på jag på kvällen. Så egentligen är de jag som gör mest härhemma just nu :).

  Sen fattar jag inte heller de där jäkla komenterna? Är man en dålig mamma för att man har en kille som hjälper till? Vi vet väll inte vad denise gör om dagarna? Hon har två barn så anntagligen har hon fullt upp hela tiden även om hennes sambo gör dessa saker? Men det är väll som allt annat när de gäller svenskar avundsjuka. Avundsjuka på att ni lär gå upp o göra det denise inte behöver. Blir illamående på avundsjuka det är bara pinsamt!!. Kan erkänna att jag är grymt avundsjuk men inte fan hyser jag agg mot denise för det. Tänk på vad ni komenterar!

 6. Lina

  jag behöver aldrig diska eller gå ut med soperna och är mannen hemma så tar han alla blöjor, jag menar jag måste ju amma hellatiden vilket han aldrig gör;D så då är det ju inte mer än rätt att han byter blöjorna;P. ska försöka få det till mannens grej att natta henne sen när jag slutat amma!

 7. Darya

  Jag får ursäkta mitt språk här i din fina blogg nu Denise, men FÖR I HELVETE! Fy fan vad förbannad jag blir på sånt här! Om en man hade skrivit detta inlägg hade INGEN reagerat. Det verkar vara standard och norm i det här samhället nu för tiden att när ett par skaffar barn och pappan jobbar – ja då ska mamman sköta resten.

  JAHA!? HEJ 1800-talet, 2000-talet ringde och vill ha tillbaka sitt ideal och sin kvinnosyn. Hatar det här med ”hjälpa till”, vadå hjälpa till!? Vet inte hur många gånger jag har hört ”åh Darya, du är så lyckligt lottad som har en man som hjälper till med allt”. HELL NO! Det är så det ska vara. Man är två om att skaffa barn, två om ett hem, då är man också två om att ta hand om allt och dela på sysslorna. Det finns massor med saker jag i princip aldrig gör; tvätt, disk, sopor tex, det gör min man alltid. Sen finns det saker som jag gör, som han vanligtvis inte gör.

  Men ni tjejer/kvinnor som lever i sådana förhållanden där det är standard att NI gör ALLT, det är fan helt sjukt. Och att ni går med på det är nog det sjukaste. Vad är ni för något? 1800-talshemmafruar? Eller är ni kanske pigor? Vad är det för slöa män som inte gör ett skit med barnen och i hemmet och aldrig låter er få sovmorgon eller slippa ta disken?

  Förlåt Denise för denna roman men jag har läst alldeles för mycket om sånt här på sistone och jag blir så jävla less. Det är inte ett dugg synd om dina barn, snarare tvärtom. De har två föräldrar som bryr sig och engagerar sig och SÅ SKA DET VARA. Annars kan man väl för fan lika gärna vara ensamstående?

  PUUUHH!!!

 8. Ninni

  Shit vad folk drar dig över en kant, blir så förbannad.

  Människor som ”Karin” eller ”Linda Eriksson”, som inte ens vågar stå för vem dem är och därmed inte möta ett argument tillbaka kan dra någonting gammalt över sig!
  Klart som fan ni måste förstå att hon byter bajsblöjor om karln inte är hemma?
  Jag frågar alltid min karl om sonen skitit om han orkar byta, och han säger alltid ja – så därmed byter jag nästan heller aldrig bajsblöjor. o klart som fan jag byter om gubben min inte e hemma!

 9. Linda Eriksson

  Att du ens får ha barnen kvar, det är ju förjävligt!!!!

  Finns folk som vill ha barn och inte kan/får… så hittar man en sån som dej, nä dra åt helvete och jag tycker så synd om barnen så det är nå hemskt. Hoppas ni ungar får det bättre hos någon annan och det snart nog!

 10. karin

  Då gör alltså din kille dem ”jobbiga” bitarna. Väntar du med bajsblöjan tills din karl kommit hem eller?

  Jag och min karl delar så klart på allt.
  Den som är först hemma- diskar,
  den som ser att soporna är fulla- tömmer dem.
  den som märker bajsblöjan-byter
  varannan natt går vi upp på natten
  varannan morgon går vi upp

  allt annat känns idiotiskt (i vårt förhållande)

  SVAR: Men det är väl klart att jag också gör dom grejerna. Som jag skrev, visst finns det undantag. Det kanske är dom jobbiga bitarna i er familj? Hur det är hos oss har du ingen aning om ;)

 11. Elli

  Oj, det där ser ut som min sambos ”icke-göra lista” :D jag tror inte det finns något som rör barnen eller hemmet som inte jag gör. Vi har en sån uppdelning, nu när jag är hemma – jag fixar hem o barn, han jobbar. Lite gammaldags ganske, men vi trivs med det :)

 12. Alexandra - Mamma till Ängla,Kelian & Vilde

  Jag går inte upp på natten eller morgonen med kidsen ( de vaknar dock inte nattetid speciellt ofta ) utan det gör min man.
  Han byter större delen av bajsblöjorna på kidsen .
  Han går till förskolan med barnen .
  Han kastar oftast soporna.
  Säkert fler saker men ja ;)
  Finns saker som jag gör men inte han också så det jämnar ut sig haha

 13. Annica

  Vi är nog väldigt bra på att dela ansvaret. Jag tar de flesta bajsblöjorna mest för att den unga damen främst behagar bajsa när pappa är på jobbet ^^

 14. Emelie - 19år & mamma till Elias

  Haha, oj. Ni har det verkligen bra tjejer!
  Jag gör allt. Verkligen allt. Kanske händer att jag får hjälp 1-2ggr av 10 … Men det är knappt.
  Städar, diskar, nattar, badar, lämnar och hämtar på dagis, går upp på nätterna. Ja allt.
  Och nej jag är inte mammaledig, jag jobbar!

  (Helt ärligt trodde jag att detta var ett skämtinlägg först, skrämmande….. :/ )

 15. mammasangel

  Haha, va knasigt! :D skönt, men vad gör du då? Hur va de när du var hemma med barnen? :) då gjorde du väl ändå de?

 16. Sofie

  Wow! Vilket lyxliv!!!
  Kan ärligt säga att det finns inget som jag INTE gör… Här är det min
  Man som är ”lat” istället ;) lr vad jag ska kalla honom :)
  Kram Sofie

 17. Elli

  Haha! Jag undrade just om du snott min sambos ”icke-göra list” :p Fast han går ut med soporna då och då.. När det gäller hemmet och barnen finns det nog ingenting jag inte gör. Men det är för att jag vill ha det så, och min sambo trivs också med det :)

 18. Anna

  Byter nästan aldrig bajsblöja. Handlar aldrig själv med barnen. Ja det var väl inte så mycket. Men min man tar oftast nattning och upp med ungarna när han inte jobbar. Jag klive också upp men jag duschar och så innan frukost med familjen

 19. Marina - mamma till 5

  Det står helt still i skallen, det finns säkerligen massor med saker jag aldrig behöver göra, men en sak är i alla fall att jag aldrig behöver ta barnen på nätterna.. Det har min käre man alltid gjort även fast det är han som gått upp på morgonen mellan 04.30 – 05.30.. =)

 20. Isabell

  Jag gör allt, tar natten, går upp med honom, matar honom mm, men nu ska jag börja jobba igen och han börjar förskolan så då får mannen hjälpa till mer!

stats