an awesome life about me

Akut läge i natt. När ska detta ta slut?!

I natt var den värsta natten vi upplevt här på sjukhuset.

Jag om mamma nådde min gräns med hur mycket jag orkar. Jag bröt ihop totalt.

Här kommer en lägesrapport x2.

Urinfunktionen: Här kommer det jobbiga. Som ni vet så sövdes Wilgot igår och dom var tvungna att tappa honom på urin då han hade farligt hög volym i blåsan. Detta gjorde dom med en kateter medan han var sövd som var rekommenderad för hans ålder. Efter detta så kunde inte Wilgot kissa.

Vi kämpade i 2 timmar med tårar och smärta att få honom att kissa själv då volymen i urinblåsan var på tok för hög. Ingenting fick det att fungera. Det enda som kom ut under 2 timmar var bara några få droppar. Bedövningssalva, smärtlindring och lugnande medicin. Vi var många som hjälptes åt. Såg hur fruktansvärt han led. Efter ytterligare 2 timmar så var han så kissnödig att han inte visste vart han skulle ta vägen. Han hade smärtor och kunde inte ligga still. Började slå på pillevinken av ren frustation. Han var så arg.

Läget började bli akut. Urinet MÅSTE ut nu. Narkosen kunde inte söva honom då han hade ätit och druckit och dom ansåg att det var för stor risk med det då han hade blivit sövd en gång redan. Vi var tvungna att tappa honom utan sövning. Här börjar min och Wilgots mardröm. Efter första försöket i brutal smärta märker läkaren att katetern är för stor, den som fungerade innan. Dessa minuter under deras försök var en ren mardröm. Wilgot var helt galen, han hade så ont. Har aldrig aldrig sett honom så :( Det gjorde så ont i min kropp. Jag sprang ut ur rummet i tårar..dom första tårarna. Min kropp orkade inte mer. Jag var så rädd och paniken tog över. 

Det gjordes ett nytt försök med den minsta katetern som fanns och jag hör hur han vrålade enda ut medan dom satte in den. Stod och grät i panik, skakade och jaa.. Läget var akut. Om dom inte hade fått in katetern så hade vi behövt rusa ner till operation. Dom fick i den tillslut och tappade honom så han äntligen kunde andas ut.

Läget var akut och läkarna kunde inte göra annorlunda men detta vill jag aldrig att min son ska behöva upp leva igen :( Jävligt tråkigt att dom tog en för stor kateter och försökte om och om igen istället för att inse att det inte gick. Mammas älskling, jag lovar att du aldrig ska behöva uppleva den smärtan igen!! Nästa gång, nej. Det ska inte bli någon nästa gång!!

Nu har vi kontakt med urologen på KS då något är vajsing med blåsan och urinet. Vad vet dom inte. Han kommer sättas in på antibiotika som täcker ev infektionen som uppstår. Katetern som egentligen skulle stängas av under dagen ska i stället sitta kvar i 4 dagar till.

En bild tagen igår. En väldigt känslosam bild.

Här får jag första gången på 10 dagar ligga bredvid min son och hålla om honom.

Vara honom nära, känna hans värme och kärlek. Så känslosamt att bara titta på fotot.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. angela

  Alkade lilla Wilgot!!! Barn maste inte genomlida detta!! Ni ar riktiga kampare!! Krya nu!!
  Anvand allt styrka ni har tillsammans!!!
  Vi tanker pa er!!!
  Kramar

 2. Annelie

  Åh kära stackars lilla barn…… Gör så ONT i mitt hjärta när jag känner din och din sons smärta så tårarna rinner på mig och har en stor klump i halsen. Har själv en son i samma ålder och jag skulle nog fullständigt gå sönder inombords. Finns inget som är så jobbigt som när ens barn lider och man inte kan hjälpa. Kämpa på lille W och sänder massa styrkekramar till er båda. KRAM!!!!!!

 3. idasmirakel

  Usch man vet inte vad man ska säga.
  Stor styrke kram till er och jag håller alla tummar att han blir frisk nu!
  ❤️

 4. Madde

  Kramar om!!
  Bamsekramar till Wilgot o hoppas att han blir bra forta st möjligt. Har inteläst allt, så kanske redan stått men anmä
  l det som hänt!!! Om inte annat för om det blir komplikationer senare…..

 5. Johanna

  Förstår inte hur sånt här kan hända! Stackars lille Wilgot! Blir både förbannad o ledsen. Kämpa på lille Wilgot! Styrkekramar

 6. Sofia

  Usch det gör så ont i hela mig att läsa vad W går igenom. Tårarna kom även för mig när jag läste det här inlägget.
  Styrkekramar till Wilgot, och även dig (!) som behöver gå igenom det här, att se sitt barn i smärta är det värsta som finns!!
  KRAM

 7. Raija

  På en av mina söner försökte de också stoppa in en alltför stor kateter. Det var hemskt. Förstår dig Denise. Stackars Wilgot. Kram <3

 8. emmaarneson

  Gör ont i ens hjärta att läsa vad eran lilla kille går igenom.. Man vill bara ge er alla en kram som kämpar på så! Kämpa vidare Wilgot, jag hejar på dig ♡

 9. Cilla

  TIPS TIPS TIPS!!

  En förstoppning kan täppa till ! SEN GÖR VISSA SMÄRTSTILLANDE SÅ ATT MAN TAPPAR FÖRMÅGAN ATT KISSA. DETTA HAR HÄNT MIG OCH DET ÄR SUPERLÄSKIGT!
  Hur kissnödig man en är kan man inte kissa. En gång tog det över en halvtimme av typ meditation och SPOLA KALLT VATTEN PÅ HANDEN. Pröva den ev lägga något blött på magen.

 10. Margareta

  Kära ni!
  Det var plågsamt o läsa detta senaste..det känns som man går sönder fullständigt, stackars lilla Wilgot! Måtte de snart få bukt med detta nu, o att hela familjen kan få känna ett lugn! Många Kramar o styrka till er alla! Hoppas att nästa inlägg du skriver är mer positivt!

 11. L

  Älskade lille vän. Kan inte ens föreställa sig hur fruktansvärt detta måste vara både för din lilla son och dig/er. Hoppas innerligt att det vänder för er nu <3 Herregud vilken liten kämpe du har!

 12. Kajsa

  Har följt hela den hör historien och jag får gåshud av obehag av hela allt. Att det får gå till så här är ju helt ofattbart och jag lider verkligen med er :( Kram på er! Håller alla tummar här hemma!

 13. Lou

  Hej Denise,
  Min dotter Elise går på Wilgots avdelning. Vill bara säga det att vi ständigt tänker på er och lilla Wilgot. Den lille solstrålen.
  Såg ditt tidigare inslag om idioter som kommenterat. Vill bara att du ska veta att för varje idiot så finns det tusentals människor som bara vill er gott. Skickar tonvis med värme, positivitet och kärlek till er!

  Jag hoppas jag har din ”blessing”, för när jag ser Wilgot nästa gång så vill jag väldigt gärna krama om honom.

  /Louise

 14. Danny's morsa

  Så som du beskriver det så gjorde personalen fel från början genom att använda en för stor tappningskatteter. Urinvägarna svullnade och därför kunde w. inte kissa efteråt. Lille plutt!!!
  Jag känner för dig D., känslan att inte kunna göra nåt för din son i den stunden när de var tvungna att sätta KADn på honom,en känsla av maktlöshet, att man inte kan sätta stop för det de gör just för att man vet att det MÅSTE göras, att höra sitt barn skrika för att folk är på honom, man bryter ihop totalt!! hemsk känsla, hemsk känsla, :-(
  Men tänk på att allt detta kommer att ta slut förr eller senare. Ni får ta en dag i taget och tänk i stället på allt roligt ni kommer att göra till sommaren för att han kommer att bli bra, det vet jag. Du kanske tycker att det tar alldeles för lång tid men W. kommer att bli frisk och han kommer att komma hem i ni kommer att bli en familj igen!. Massa kram till W. Från oss!

 15. Johanna

  Sitter och stor gråter när jag läser om er!.
  Du som mamma är så stark, och jag kan inte säga något annat än att din son är en riktig kämpe!

  Massor av kramar till er! <3

 16. Lena

  Har varit med om precis detsamma då vår dotter inte kom igång med kisseriet det var en mardröm, idag finns hon inte kvar pga sin sjukdom men att utsätta henne för detta plågar mig än idag…Kämpa på till er!!

 17. Triiixi

  Jag kan inte förstå den smärta er familj är utsatt för just nu då jag inte har några egna barn.

  Har dock delat din berättelse om ambulanspersonalen på facebook och jag hoppas av hela mitt hjärta att din lilla blir bra snart.

  Även om jag inte än har några egna barn kan jag inse hur stor smärtan mäste vara och hur påfrestande det måste vara när det inte blir bättre.

  Ber för att han skall bli bra snart och att ni får vara en familj igen.

  Styrkekramar!

 18. Regina

  Guuuud sitter bara och bölar som en idiot! Jag kan inte annat än att önska att detta helvete är över för er snart! INGEN ska behöva gå igenom detta, i synnerhet inte barn som inte kan förstå vad som sker! Du är så stark Denise och det ska inte annat än avundas och hyllas. Dom idioterna som skriver/säger annat kan dra åt helvete!
  Krya nu lilla wilgot! <3

 19. A-K.S-Dagdrömmaren

  Vad hemskt. Tur att det löste sig till slut. I söndags var det flera av mina vänner som delade ditt inlägg på fb, samma dag fick min dotter vattkoppor. Otäcka sjukdom. Hon har fått en del stora fula utslag men verkar annars må bra och jag hoppas det inte blir värre. Hoppas verkligen din son blir frisk snart. Det gör ont i hjärtat att läsa er historia. Massa styrkekramar till dig.

 20. Jennie

  Tycker du har gjort helt rätt och lider verkligen med dig. Det är viktigt att följa sin magkänsla, jag vet det av egen erfarenhet. Skickar många styrkekramar till hela familjen och hoppas att W blir bra snabbt.

  Kramar från en mamma som skrikigt, gråtit och bråkat för att få rätt hjälp till sin son.

 21. Rebecka Marie

  Jag sitter här och lipar. Har själv en liten kille på 4 och en större på snart 9 som båda två gått igenom både det ena och det andra med sjukhus och prövningar.
  Jag vet hur ont det gör. När min lilla rullades in på operation så kunde jag inte hålla mig. Jag ville bara gråta. Man är ju människa och känner så för sina barn. Allt du har gjort har du gjort bra! Tycker att du är en oerhört tapper mamma! Hoppas din lillplutt blir bra snart och slipper det här. Ska verkligen be för dig. Massakärlek och styrkekramar, lyssna inte på folk som säger massa dumma saker till dig. kraaaam

 22. Majsan

  Jag känner er inte men känner verkligen med er, tårarna rinner när jag läser vad du skrivit. Jag blir så förbannad rent ut sagt över sjukvården över en sådan sak som att inte ta rätt storlek i kateter!?!? Jag har själv jobbat inom sjukvården som medicinsk sekreterare men slutade vid 61 års ålder, kunde inte vara kvar e det som sker inom sjukvården. Administrationen tar över vården, den är ingen industri! det är människor det handlar om. Om du orkar så ifrågasätt, pt har alltid rätt. Hoppas det vänt, kram på dej tappra tjej!

 23. Erika

  Jag sitter och gråter. Stackars lilla barn. Tur du är stark. Många kramar till er. Hoppas han blir frisk snart, barn ska inte behöva genomlida detta. Fy tusan!

 24. Maria Sandström

  Hej!

  Jag följer eran resa dagligen & hoppas sannerligen att det vänder fort som tusan.
  Du är en toppen mamma som kämpar så mkt :)
  Massor av kramar till eran familj!

 25. Anders

  Hi Denise och staff an,

  Tankte bara saga att jag tanker PA er. Hoppas allt ordnar sig. D e fan smartsant att bara lasa om detta kan inte forestalla mig hur ni maste ha d. Anders hemkop

 26. Evelina

  jag beklagar så mycket. Men han är en riktig kämpe din lilla W.
  Jag är inte troende eller något. Men sen jag började följa er resa.
  jag BER att han ska bli frisk.

  Många kramar

stats