an awesome life about me

BM besök v36 – YEEEES!!

Vet ni vet ni vet ni vet ni?!!!!! HON HAR VÄNT SIG!!! ♥ Vet ni vet ni vet ni?!!! HON ÄR HELT FIXERAD! ♥

Så nu kan vi börja! :) Besöket idag tog dubbelt så lång tid än vad det brukar ta, tack älskade Sophie för att du tog dig tid. Vi började med en undersökning i de nedre regionerna. Allt såg bra ut, eller ja så bra som det kunde om man säger så. Har under 2 veckor börjat känna ett tryck när nere, det pulserar, spänner och när jag sitter på toa känns det som om jag ska vändas ut och in. Detta beror på allt blodflöde och det har bildas små åderbråck runt mitt kära smultronställe. Detta är vanligt som omföderska och försvinner efter förlossningen, det gör även så att förlossningen går mycket fortare då man är riktigt uppmjukad där nere. Inge mer med det. Herr knöl(ar) är det färdigpratat om, dom kommer stanna tills loppan är ute troligtvis.

Efter undersökningen fick jag lätta på mitt stackars hjärta. Vi pratade mest om hur jag (inte) klarar av vardagen med Wilgot och alla krämpor. Funderade ut om det fanns något man kunde göra för att underlätta för mig, hon kom med lite tips och råd. Vi pratade även om mitt yrsel och illamående så på det så tog vi prover för att utesluta havandeskapsförgiftning. Blodtrycket var fin fint som vanligt och alla prover såg jätte bra ut. Så det har antagligen med att jag får äta lite extra bara.

Sen så var det dax för att mäta magen och lyssna på hjärtat igen. Hon kände på magen efteråt och sa sedan, vänta jag ska bara hämta en ultraljudsmaskin. WHAT? Har ni en sådan här tänkte jag.. Vad nu då. På med apparaten och se där, lillknorris hade vänt sig. Vilken lycka!! Så skönt att slippa allt vad vändningsförsök åstakommer samt riskera att snittas. Vi kollade på alla kroppsdelar och jag fick svar på allt jag undrade. Hon ligger precis likadant som hon gjorde i säte fast åt andra hållet så det är inte så konstigt att jag inte märkt någon skillnad på sparkarna :) Hon sa det att det kan ju vara en orsak att du mår illa och är yrslig, att hon kommer åt ”knapparna” när hon ligger så pass långt ner.

Nej vet ni mina vänner. Jag är så otroligt lättad och lycklig just nu. Dels för att det inte var något fel på mig, att allt var ”normalt” men främst för att hon vänt på sig och lagt sig till rätta. Att hon dessutom är startklar gör allt så mkt bättre ♥ Hon beräknas väga runt 3200g när hon föds, ingen stor bebis inte. :)

Undrar ni något så är det bara att fråga :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Jag fattar inte rent logiskt hur man kan gå upp så lite i vikt? Alltså om man börjar räkna vad allt väger – moderkakan, fostervattnet, bebisen, osv osv.. Du måste gått NER rejält i vikt med andra ord?? Det är därför man avundas din mage utan minste fettgnutta eller svullnad… jag kommer aldrig begåvas med sånt flyt och sån förmåga att äta av mig själv..
  Skönt bebben vänt sig, Denise!!!

 2. Emma

  Skönt och höra att allt var ok !! Jag fick också göra ett ultraljud hos Barnmorskan för och se hur Eddie låg, men det fick inte min kompis och hennes bebis låg i säte och pga det blev det mycket komplikationer synd att inte alla har samma rutiner

 3. Elina

  Åh vad glad jag blir för din skull! äntligen har hon vänt sig o du slipper all skit, måste kännas underbart :) Nu får jag ju gissa när hon kommer och jag gissar på den 4 dec , vikt: 3340g och 49cm lång :) massvis med glädjekramar till dig :)

 4. ruby milo och lova

  Hha älskar tt du är så öppen med sånt som ingen vågar skriva ut offentligt. Det får nog andra blivand mammor med samma problem att känna sig mer normala. Grymt gjort! Härligt att allt såg bra ut. Då kan man ju inget annat än att känna sig redo och lugn inför bebis ankomst! Kram

 5. Lina

  Härligt att hon lagt sig tillrätta :) Och ja, tänk om någon har värsta konstiga önskemålen, också blir breven förväxlade. Kanske inte så kul just då, men kul att tänka på, haha!

 6. Em - Mamma till Malva & Tvillingar i Magen.

  Ååh, vad underbart att hon lagt sig tillrätta & att allt annat såg fint ut! Gud så nära det är nu :D

  Sv; Tack! Det känns motigt att behöva erkänna att man inte klarar sånt man vill, eller normalt sett klarar, men det känns redan så mycket bättre i mitt inre. Nu ska jag njuta av den sista tiden med BARA Malva :)

 7. Blue Velvet - Vegas mamma

  Dom sa till mig också när jag var i vecka 36 att Vega var helt vänd och helt fixerad. Men när jag väl kom in till förlossningen så fick jag veta något helt annat. Hon var vänd men inte fixerad, och det är därför hon hade så fin huvudform när hon kom ut.

stats