an awesome life about me

BM besök v38 – Risk för hemmafödsel..


Inge vidare med vikten, 0,6kg sen sist. Dumma vikt! Bebis är fortfarande liten men följer kurvan på pricken. Hon har sjunkit ännu mer sen sist och ligger nu jätte långt ner, helt fixerad fortfarande. Alla värden såg fin fina ut, blodtrycket likaså. Fick se den lilla på UL idag igen, men bara ett huvud och en rumpa. Tillräckligt för att göra mig mega super lycklig :D

Idag pratade vi om min största fear, vad händer om bebis vill komma ut hemma.
Hon informerade om vad Staffan skulle göra och hur det kommer att bli. Lite läskigt att det faktiskt kan hända. Hon sa det att går vattnet så finns det risk att bebis kommer med en gång och då är en hemmafödsel inte långt borta. Med tanke på hur snabbt Wilgot kom ut (2st krystningar som fick avbrytas inom några sekunder och 1 krystning på 10 sek) så kommer det gå fort. Usch, jag vill verkligen verkligen hinna in!! Hon tippade på att förlossningen skulle ta MAX 2 timmar om den startade med värkar. Så bråttom har vi vilket som. Vi måste planera allt i minsta detalj med andra ord. Sen kan det alltid bli annorlunda, vilket jag givetvis hoppas. ”Hej tomten..jag önskar mig en förlossning på ca 8 timmar! Jag har vart JÄTTE snäll i år!” BB-väskan ska packas med bums sa hon ;) Så det är la bara att packa då!

Tänk om jag inte får några solklara värkar? Att jag inte känner det där ”nu är det på g”.. fy vad läskigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. JUlia

  Aha! Tack för alla info :) För bilderna blir ju super :D alltid så kul att kika in och nått nytt har uppdateras :)
  Hur känns det nu inför att det närmar sig? Är du nervös eller känner du dig skapligt lugn?:)

 2. Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]

  Jag var livrädd för att behöva föda i bilen eller hemma med Rasmus. Linus (min första) kom ju i v 35+6 så jag kunde ju få tidigt… Men till min stora lättnad så behövde jag aldrig "känna efter" när det gällde värkar o sånt. Jag blev igångsatt v 37, likadant med Jonathan – och även denna gång blir det högst troligen igångsättning :)

 3. Julia

  Ja wilgots rum såg jag allt, så sjukt fint!
  Vart redigerar du dina bilder föresten?:)
  Älskar alla ljusa fina bilder på W, och hans
  blåa ögon :')
  Du gör ett toppjobb som mamma,bloggare och få ordning på allt ju! :) Kram

 4. Jannie

  så snäll som du har vart ( o är) så är det klart tomten lyssnar!MINST 8 timmars njutning väntar! ; )
  KRAM

  Ps Tack snälla du än en gång för de fina orden om farfar…

 5. Annica

  Jag tror det kommer gå hur bra som helst även om bebisen kommer hemma!

  Fick höra lite statistik för ett tag sedan; 2008 föddes 100 barn i hemmet. Samma år föddes 200 bebisar i taxin på väg till förlossningen.

  Det kommer gå strålande oavsett vart ungen kommer ut! :D

 6. ylva

  Varför är du rädd att föda hemma? Jag hade tänkt planera en hemmaförlossningen nästa barn :) Hade gjort det den här gången också men hann inte :/ Bara tänkte så ni slipper flyga iväg till förlossningen och bara ringa en barnmorska istället? :)

stats