an awesome life about me

Dagens TYCK TILL!

Det var LÄNGE sen jag körde ”Tyck till”, så nu är det på tiden!

Haha, ser ni hans fina blåmärke? tokungen ♥

Dagens fråga:
Du får ett mail där det står att en modellagentur vill ha ditt barn som modell för ett stort projekt. Det är välbetalt men MÅNGA timmars arbete. Du beräknas få omkring 30.000kr när projektet är över. Det ska tas vanliga modellbilder, inget konstigt eller så. Lekfulla barnfoton. Skulle du tacka ja eller skulle du tacka nej? Varför?

och vad tycker jag?
Eftersom att mina barn är så pass små så har dom ju inte så mycket att säga till om i den frågan. Jag hade nog tackat ja men skulle barnen visa att dom ogillade situationen hade jag packat ihop och gått därifrån. Jag skulle aldrig göra något sådant för min egna skull, för pengarna eller för sakens skull. Sånt här är så klurigt. Vad är rätt, vad är fel? Sånt får man nog ta och känna efter själv. Jag PERSONLIGEN ogillar ex omslagstävlingen som Vi föräldrar har. JUST för att man tävlar i ”skönhet”, ”sötaste” bebisen vinner thats it. Jag tycker inte det känns helt rätt i MITT hjärta om jag tänker på om jag skulle lägga ut mina barn i den där tävlingen. Tävla i skönhet kan dom göra när dom är äldre och har en egen vilja. Men har absolut inget emot dom föräldrar som är med och tävlar med sina barn. Men dit jag ville homma. Lite så är det under denna fråga också. Är det rätt att låta sitt barn göra modelljobb när dom egentligen inte kan uttrycka sin vilja? Just därför skulle jag packa ihop och gå därifrån om dom visade missnöje, men självklart skulle jag ge det ett försök.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. boosse

  Njae, alltså jag vet inte. Det beror kanske lite på vad det skulle vara. När fotografen var på Öppna Förskolan och fotograferade så ville han ta kort på Maribel inför julkorten, ha henne som modell typ. Maribel hade visat intresse av hans apparater inne i rummet, var nyfiken såklart och han påpekade flera gånger hur charmig hon var. men som det var så ropade han in henne och sade kom så ska vi ta mer kort. Till vadå frågade jag…Då berättade han, och som tröst så skulle jag inte ens få se bilderna för det var för en kommun långt bort? Jag kanske är allt för förtiktig men jag tackade nej, han fråga flera gånger men jag känner så att jag vet inte vem som skulle få tag på bilderna på henne, nej usch, det skulle inte kännas bra.

 2. Mickan, Gravid v. 35

  Om det bara ska vara lekfulla barnfoton och inget krav på poser, smink och sådant så skulle jag nog också tacka ja. Men jag skulle göra som dig också att om barnet inte trivdes så skulle jag säga tack och hej och gå därifrån.

  Tack så mycket! Vad glad jag blir! :)

 3. Heidi

  Oj, det var en svår fråga! Jag vet att min dotter tycker om att vara med på foton när jag står bakom kameran. Men jag vet inte hur hon skulle reagera när det är någon annan som ska ta kort, då hon är väldigt blyg utav sig när det gäller nya människor. Jag tror att jag hade tackat ja, men som du säger.. Ifall min dotter inte skulle tycka om det, hade det inte fungerat! :)

 4. Fia - mamma till Lucas

  Jag har nog i stort sett samma åsikt som dig i det här. Tycker inte om när man tävlar om barns utseende.. Men om ja hade fått ett sånt modell erbjudande till mitt barn, som verkade seriöst, så hade jag nog också tackat ja.
  Men det är ju som sagt en svår fråga och det beror ju helt på vad det är för erbjudande och det finns nog väldigt många åsikter om det..
  Så länge barnet inte far illa av det nu eller senare på något sätt eller verkar tycka att det är jobbigt på något sätt så tycker jag att de är okej.
  Dessutom kan ju barnet ha glädje av pengarna också vare sig man sparar tills dem blir äldre eller åker på nån rolig utflykt/resa tillsammans :)

 5. Yohanna

  Jag föredrar HELT klart om man castas specitikt för ett särskilt uppdrag – än att täääävla om en roll.. det känns lite märkligare.. Klart du ska prova, tycker jag, men som du säger, med förbehåll att känns det inte bra får de vara beredda på att du inte tycker det är värt det. Svinbra uppdrag låter det ju som – se bara till att det är ett helt seriöst uppdrag, vad det är för företag, vad de kräver av dig & er, om du får kopior på bilderna, hur länge de äger rättigheterna, och en massa sånt… Massa lycka till !!

 6. Karin

  Kul ämne, satt och diskuterade just det här med en mammavän tidigare i veckan… I det fallet du beskriver så hade jag gjort det, men precis som du avbrutit om barnen absolut inte ville. Min stora kille älskar att vara med på kort och showa ( just nu iaf, kan ju vara andra bullar nästa vecka ) så jag tror att han skulle tycka det var roligt. Och så länge det är för något skumt, blöjreklam eller nått annat passande skulle jaggå med på.

 7. Petra

  Ja du svår fråga.
  men jag årecis som du kanske skulle ge e en chans. MEN ja, gå hem direkt om barnen inte verkar gilla de.
  Tänk om alla hade tänkt så

 8. Rebecca

  Snarare ett gulmärke! :)

  Jag hade nog gjort precis som du, testat och om barnen visat missnöje tacka och gå. Pengarna hade jag sedan sparat till barnens körkort eller liknande för då är dem nog bara tacksamma över att man faktiskt tog chansen och testade.

 9. Annica

  Sjukt svår fråga. Åh ena sidan är det en go summa pengar som skulle sitta fint på dotterns sparkonto. Åh andra sidan har hon ju inget att säga till om… vad kan det leda till senare i hennes liv?

  nä, jag vet inte hur jag skulle göra.

 10. Michaela ♥ mamma till L & C

  Jag skulle tacka ja OM barnet i sig gillar sådan uppmärksamhet och tycker det är roligt att stå framför kameran. Min Leon tycker helt klart om sådant och tror han skulle mer än gärna ställa upp MEN ibland har han sina dagar då kameran suger enligt honom.

  MEN som sagt, jag tycker det är helt upp till barnet, inte mamman i sig. Alla barn är olika, vissa älskar det och vissa inte. Jag skulle aldrig tvinga mitt barn att göra saker som hon/han inte gillar men det skulle ju vara jätte kul om hon/han gillar det!

  Ha det bra :)

 11. melinda - mamma till Nova

  Sv: haha ja ett bra tag sen! fick inte läst dom igår heller så ikväll ska jag göra ett nytt försök :)

  & så ska jag trycka till med! jag hade precis som du tackat ja men som du skrev hade dom visat att dom ogillade situationen så hade jag tackat för oss och gått :)

 12. Madde

  Jag skulle göra det!
  Helt klart.

  Är det "normala" modellbilder, ala "Lindex-reklam", så varför inte?

  Så länge man inte har barn som man vet är jätteosäkra bland främmande människor/miljöer.

  Kör på!
  Och visar det sig att barnet skarpt ogillar situationen, nämen åk hem då :)

 13. Monia - med bulle i ugnen ♥

  ja än är jag inte mamma (även fast det inte är långt kvar nu) så det är nog lite svårt för mig att säga hur jag skulle ta ett sådant erbjudande. Spontant just nu skulle jag tacka ja just för pengarnas skull – MEN på villkoret precis om du skriver att barnen inte ska vantrivas. Då skulle jag också packa och gå därifrån. Men jag vet inte alls hur jag kommer ställa mig i denna fråga när lilla Tuvalie är ute, kanske tycker jag helt annorlunda då och skulle aldrig "exponera" mitt barn på det viset. Det vet jag inte än …

 14. Maddox - Adelas mamma

  Jag är lite osäker på det faktiskt. Men troligtvist skulle jag tacka ja men gå därifrån ifall hon visar missnöje. Vill ju inte att hon ska behöva göra saker hon inte verkar tycka om, saker som man då har ett val att göra eller inte göra.

 15. Sofie, mamma till Teodor och Wilmer

  Ett "gulmärke" ;-) Som en sån där röd prick i pannan de har där borta i Indien nästan ju ;-)
  Wilgot och Teodor är nog lika "klumpiga" skulle jag gissa på, haha. Teodor sprang in i garderobsdörrn och fick ett likadant blåmärke, fast på kinden istället!

  Och skönt att jag inte är ensam om att va dålig på blommor då, haha!

  Svår fråga det där… Såklart det skulle va kul att ställa upp, men inte om de skulle känna sig tvingade eller inte tycka det var kul. Skulle nog helst väntat tills de blev så stora att de uttryckligen förstår vad som händer och sker och kan tacka ja av egen vilja!

 16. Trees gravid i London

  Min åsikt är nog precis densamma där!
  Visar dom tecken på att dom inte gillar det, obekvämt etc. så hade jag gått därifrån, men helt klart värt att testa! Och det är säkerligen inget dom kommer undra VARFÖR GJORDE DU DET MAMMA? när dom blir större heller :P Det är ju en rolig grej :)

stats