endenise

an awesome life about me

Annons

Dela gärna vår sjukdomshistoria!

Har skrivit ett inlägg på Facebook om vår Wilgot. Dela gärna så informationen når ut! Att detta faktiskt kan hända, vem som helst när som helst.

Dela länken nedan!

HÄR hittar ni länken till inlägget!

20140201-163745.jpg

Vår älskade kämpe Wilgot fick vattkoppor. Redan andra dagen fick jag känslan av att något inte stämde. Hans vattkoppor hade börjat rodna och han var väldigt svag för att bara ha vattkoppor.

2 dagar efter insjuknande så ringde jag vårdguiden då jag kände mig orolig. Sonen kunde inte stå eller sitta, hade otroligt ont och kopporna såg allt sämre ut.

Blev beordrad att åka in till sasscha barnakut av sköterskan jag pratade med. Ambulans var på plats efter 30 minuter.

Ambulanspersonalen började med att klaga på mig som förälder. Bland annat hade jag satt över en kompress på en utav kopporna som börjat vara (satt precis under naveln där blöjan skaver) och sa att man absolut inte skulle ha plåster. Dom klagade även på att jag var för ”mesig” som mamma. Ska han stå upp så får du som mamma gå in och säga åt honom att han måste.

Allt jag ville var att göra det skönt för min lilla kille som blev allt svagare och sjukare.

Dom sa att det är ingen ide att åka in för det är ändå ingen som vill ta emot er. SöS säger nej, närakuten säger nej och i såna fall blir det infektionsavdelningen på Huddinge. Han klarar av att sätta på sig tröjan och han svarar på tilltal, han verkar inte alls tagen dom vi ser det. ”Vattenkoppor är ingen rolig sjukdom och man mår dåligt av det”

Jaha tänkte jag. Vi stannar hemma då. Vattenkoppor heter det inte tänkte jag för mig själv medan dom gick ut från vår lägenhet.

På kvällen kände jag att något inte stod rätt till. Beslöt mig för att kontakta vårdcentralen dagen därpå.

Packade ner min 4 åring i vagnen då han inte kunde stå eller gå själv. Väl där så tittade doktorn snabbt och sa att detta ser verkligen inte bra ut. Vi ska ta CRP och urinprov.

Vi fick vänta i ett isoleringsrum och strax därpå kom hon tillbaka. ”Ni måste till sjukhus. Nu!” CRPn låg jätte högt och enligt henne såg vattkopporna inte alls bra ut. Hon anade blodförgiftning.

En stund senare kom ambulansen och vi åkte till sasscha barnakut på SöS. Vi blev inskrivna med detsamma och där började våra dagar av skrik, panik och gråt.

Antibiotika sattes in intravenöst samma dag som vi kom. Det togs prover och odlingar.

Det visade sig att vår Wilgot har fått en underliggande bakterie i sina vattkoppor. Dom har gått in och skapat stora varbölder under hans hud. Mer än 50% av kopporna har blivit infekterade och bildat stora bölder.

Nu har vi legat här i 5 dagar och läget är fortfarande dåligt. När något väl blir bättre så blir något annat sämre. Idag har vi haft ett stort bakslag igen. Febern har kommit tillbaka och utslagen större.

Vår Wilgot har inte kunnat gå på 6 dagar. Han kan inte ens stödja sig på benen. Nu den senaste dagen har han äntligen kommit upp och kunnat sitta i få korta stunder.

Han har inte fått sova på 1 vecka och vi har tillbringat våra dagar med skrik, panik och brutal smärta. Har aldrig lidit så mycket som förälder förut. Det har gjort fruktansvärt ont att behöva se sitt barn lida så mycket som han gjort och fortfarande gör. Han har nog gråtit mer än vad han inte har gråtit. Igår kom det första leendet på flera dagar.

Dessa dagar har vart bland det värsta jag upplevt. Vad hade hänt om jag hade lyssnat på den utbildade och kunniga ambulanspersonalen? Det vågar jag inte ens tänka på.

Jag hade önskat att det fanns information om vad som är normalt och inte normalt vid vattkoppor.

Jag hade dessutom önskat att ambulanspersonalen var ordentligt utbildad så dom förstod hur allvarligt det var. Jag hade önskat att jag inte hade behövt bli kränkt som mamma, att dom istället la energi på min son.

Jag hade önskat att min son hade fått följa med ambulansen till sjukhuset redan första gången.

Efter denna händelse ska jag aldrig svika min magkänsla. Jag kommer alltid lyssna på mig själv och tyvärr har jag tappat tilliten till många inom sjukvården. Detta händer allt för ofta tyvärr, något som inte får hända.

Vi ligger fortfarande i vårt isoleringsrum och läget är både bättre och sämre.

Vi väntar på provsvar och nya odlingar. Wilgot har kämpat som en riktig hjälte dessa dagar och jag är så fruktansvärt stolt över att få vara mamma åt denna lilla kille.

Vi håller våra tummar hårt att han blir frisk snart, att vi får komma hem men framför allt att han blir så pass bra att han kan få vara smärtfri.

Vattkoppor kan ta en snabb vändning. Eftersom att det inte fanns någon vidare information så väljer jag att gå ut med detta. Men vill samtidigt säga till alla där ute – våga lita på er magkänsla!

Vill ni läsa ner om detta så finns det här: http://endenise.vimedbarn.se

Vänliga hälsningar /Denise

Kommentarer
endenise

Kommentera

 1. rebecca

  skäms för att jobba inom vården när jag läser detta!
  fy för ambulanspersonalen som inte tog er på allvar.
  hoppas allt blir bra fort, styrkekramar / rebecca utan blogg

 2. bobbilie
  bobbilie

  Fy va hemskt!! Stackars lilla kille, hoppas verkligen han kryar på sig! Bra att du lägger upp detta, hade ingen aning om att vattkoppor kunde ta en sådan farlig vändning!

 3. Tina

  DSK!!

  Och mammans eget ansvar för sitt barn? Problemet är att hon av nån anledning tillkallade ambulans, varför? Hade hon tagit sitt barn, gjort som ssk på rådgivningen sa, och begett sig in, då hade det här kanske inte hänt. MEN vi vet inte hur kopporna såg ut då, hon kan ha blivit hemskickad och det blev så mkt värre under natten.
  Jag har inte sett någon försvara bemötandet! Men jag och tydligen fler med mig, vill få folk att förstå att den dagen du INTE får ambualns när du VERKLIGEN behöver! Då kommer du att var mkt mkt lessen och ARG!!! För den dagen kommer att komma, och har redan varit här, för många!

  Wilgot behövde ingen ambulans! Det tror jag du kan hålla med om, Wilgot kunde åka barnvagn till VC nästa dag, så han hade fixat att åka en taxi till sjukhuset kvällen innan. Wilgot var inte frisk, men han var inte heller i behov av prehosptial sjukvård! Det är det som är skillnaden. Mamma var lovad att komma in, varför åkte hon inte bara dit?

  Sen hopps jag också innerligt att Wilgot blir friskt snabbt och slipper ligga och lida på sjukhuset. Självklart! Men att som mamma skylla på ambulanspersonalen det tycker jag är lite smått skit…att hävda att de har dålig kunskap om vattkoppor, ska dom kunna precis allt då? Att vara expert på om vårdbehov finns prehosptialt och att vårda svårt sjuka patienter där och då, det kräver en hel del, utan att behöva få mer krav på sina redan tyngda axlar!

 4. Dsk

  Patrik: Ambulanspersonalens bemötande gjorde så att vården fördröjdes med ett dygn. DÄR har du problemet, inte att ambulans tillkallades. Hade de gett ett korrekt bemötande (och gjort en korrekt bedömning) hade mamman inte tvekat att åka in som nu blev fallet och pojken blev ännu sämre. Som anhörig/patient är du i en utsatt situation och att ge ett bemötande som beskrivs här är så galet det kan bli.
  Du har Vub och många års erfarenhet. Det har inte de flesta av dina patienter.

  Jag hoppas att Wilgot repar sig snabbt nu när han har fått den vård han behöver.

 5. SPLINKY - FOTO | CHEER | VARDAG

  Oj, stackarn!
  Blir så besviken på vissa som jobbar inom sjukvård, känns som om det ofta är så att dem inte tar saker på allvar. Blir så sur på dem ibland och speciellt när det gäller en som är så liten också.. nä fy skäms på dom!

  Och det är väldigt fel att anklaga en mamma (dig) för något, hur skulle du veta, det finns ju ingen information när det gäller hur vattenkoppor inte ska se ut som du sa. Dom borde förstå att du redan är hur orolig som helst, och då är det egentligen det dummaste läget att anklaga någon för något tycker jag. Då blir man väll ännu mer stressad osv..?

  Hoppas Wilgot blir frisk snart.

 6. Patrik ambulanssjuksköterska

  Daniel: ja, i paketet.

  Ambulansen idag ses som en transport som kan användas till vadsomhelst. Jag förstår hennes frustration. Absolut. Men att skicka på en bil på infekterade vattkoppor är fel. Hade pojken däremot haft påverkan på vitala funktioner hade Ambulansen varit berättigad. Du verkar också jobba inom vården och hade du gått PEPP och AMLS hade du också vetat detta. Denna resa som dem har gått igenom är fördjävlig men fortfarande inte en ambulanstransport. Jag hade beställt sjukresa om jag träffat dem i jobbet.
  Tänk så här, ringer du polisen om det är stökigt i ditt hyreshus? Nej. Du ringer störningsjouren. Ringer du brandkåren om det slår lågor ur stekpannan? Nej, Du lägger på ett lock. Ringer du ambulansen om du stukat foten? Den kan vara bruten! Nej. Du tar dig in själv. Ringer du ambulansen om ditt barn har blivit ormbiten och har urtikaria och andningssvårigheter? JA!

  Förstår du?

  Så snälla Daniel. Nedvärdera mig inte. Gör inte det. Jag har två vubbar och 19 års erfarenhet. Tack.

 7. Åsa

  Stackars lilla kille, och stackars föräldrar. Vet hur det är att vara länge på sjukhus och vara konstant orolig.
  Det är fruktansvärt.
  Hoppas dom hittar vad som är tokigt, och kan behandla snabbt. Styrkekramar till er.

 8. Danny's morsa

  Fruktansvärd det du beskriver. Det gör ont i hjärtat. Ber till Gud att Wilgot blir frisk snart. Det kommer att vända snart, det är jag helt säkert på. Sänder massa styrkekram till er och hälsa Wilgot från min son. :-)

 9. Tina

  Daniel! Kopporna är infekterade på bilderna, men det var ju före de blev så infekterade som hon ringde ambulans! Då hon hade känslan av att nåt var fel, vilket var rätt! Men för en utomstående hade barnet vattkoppor och feber och då blir man påverkad i sitt allmäntillstånd. Begär du att ambualnspersonal, med fokus på att rädda liv, ska kunna se in i framtiden också?

 10. Tina

  Daniel: Kopporna har ju blivit värre och värre och det är ju de bilderna som visas upp! När hon ringde ambulans hade hon en känsla av att det var fel, men de såg inte ut som på bilderna.

  Man blir sjuk av vattkoppor och man blir allmänpåverkad av att ha feber! Mamman väntade i lugn och ro och gick till VC dagen efter. Sonens infektioner var då värre. Ställer mig fotfarande frågan till varför hon ringde ambulans istället för att ta en sjukresa in till sjukhuset! Dit skulle hon, inget snack om det. Och fortsatt: Vem mer än jag är intresserad av att höra hur samtalet mellan mamma och ambulanspersonal verkligen gick till?

 11. Daniel

  Patrik > Vem som helst kan se att dessa vattkoppor på bilden är infekterande, vissa svårt infekterade dessutom. Komplikation till detta kan bli blodförgiftning vilket är synnerligen LIVSHOTANDE. Sedan var pojken allmänpåverkad och hade svårt att stå på benen. Hittade du din Syrralegitimation i cornflakespaketet?

 12. Tvillingmamma

  Huvva! jag får så ont i hjärtat när jag läst om er historia! Det knyter sig i magen. Tänker på er och lille Wilgot. tusen styrkekramar till er.

  Vare sig ambulanspersonalen skulle varit där eller om de skulle ha tagit egen bil har väl inte med det här att göra? Nu var ambulanspersonalen där och det betedde sig på att väldigt oacceptebelt och kränkande sätt, Jag får rysningar när jag tänker på att jag inom några år ska jobba med detta yrke, jag vet iaf hur jag inte kommer att bete mig mot människor. Eftersom att ambulanspersonalen var DÄR och ingen annanstans har de ingen rätt att kränka och inte lyssna på mamman för det? Det var en orolig mamma med ett väldigt sjukt barn, för mig känns det ganska självklart att hjälpa dem om man ändå är på plats.

 13. Tina

  Ingela!

  Jag håller med Patrik, även om man kan förklara varför man anser detta!

  Idag överöses ambulansen med icke akuta uppdrag, patienter utan något vårdbehov under transporten. Vilket leder till att folk med behov av smärtlindring osv får vänta.

  För mig är inte ambulans en självklarhet bara för att man måste till sjukhus OCH hur mkt ska vi kräva att ambulanspersonalen skall kunna bedömma?

 14. Tina

  En fråga bara, varför ringde du ambulans? Hade han något behov av vård under transporten till sjukhus? Hur skulle ambulanspersonalen kunna förutse det som komma skulle? Varför åkte du inte själv när en ssk på barnsjukhuset sagt åt dig att komma?

  Mkt tragiskt att din pojke blivit så himla sjuk, och jag säger inte att ambulanspersonalen hade ett bra bemötande (vill gärna höra deras historia också) men jag ser ingen anledning att du inte kunnat ta en taxi/egen bil in!

 15. Nisse

  Du skriver, finns ingen vidare information där ute? Snabb google sökning.

  Infekterade blåsor kan ge problem
  Vattkoppor är i sig en lindrig barnsjukdom som inte är farlig. Den vanligaste följdsjukdomen är att det kommer in bakterier i blåsorna om man kliar eller river sig mycket. Tecken på att blåsorna har blivit infekterade är att vätskan i dem blir varig och ibland att huden blir röd runt omkring dem. Man kan också få feber igen.

  http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Vattkoppor/

  Sen förstår jag inte varför alla klagar på ambulanspersonalen i detta fall. Ambulans är för livshotande situationer, ser inte varför du inte kunde köra in barnet till akuten själv? Tycker synd om Arne som dog av hjärtattacken för att ambulansen inte kunde komma för den var upptagen med en infektion, tänk på det.

  Menar inte att trycka ner dig, men tänk lite innan man skriver och klagar..

 16. Ingela

  Patrik ambulanssjuksköterska- är du allvarlig när du skriver så i en stund som denna- har du läst inlägget???? Skäms på dig

  all styrka till dig och till lille W

 17. Didar

  Didar Kantur Det är väldigt tråkigt det som har hänt er, hoppas och ber Gud att allt blir bra snart. Det jag hoppas på er att ni har tillräckligt med kraft och energi för att anmäla ambulanspersonalen, bara så kan vi förhindra att personalen visar respekt för den sjuke och dess anhöriga. Önskar er lycka till i framtiden.

 18. Mikaela

  Hemskt! Kanske ska överväga vaccination till barnen! Hoppas han kryar på sig snart!

  För övrigt har du fel på en punkt och ambulanspersonalen rätt. Det kan heta både vattenkoppor och vattkoppor! Båda är lika rätt!

 19. Therese

  Hej!

  Helt sjukt att vården ska vara på detta sätt.
  Gå till botten med detta och anmäl, framför allt ambulans personalen som var hemma hos er! Fy skäms!

  Krya på er!

 20. Jonny

  Detta är illa och det känns igen!

  Jag gick med blodförgiftning ett halvår innan den upptäcktes… och då är jag transplanterad. Jag fick febertoppar varje kväll och sen dagarna efter var febern som borta.När jag då åkte upp till sjukan så blev jag inte trodd utan överläkaren (O) var helt övertygad om att det var min termometer som det var fel på. Jag minns hans kommentar ”när termometern visar högre så kan man tro att man har feber och då känner sig febrig med frossa”. Jag hade i perioder fått antibiotika men så fort jag slutade med det så kom febern tillbaka efter en dag.. Det krävdes att jag åkte upp till sjukan mitt under en febertopp som jag blev tagen på allvar… då åkte jag in akut.. och den andra läkaren jag får träffa var O…

  Men först då så fick jag göra en CT-röntgen och då såg dom direkt orsaken till min blodförgiftning… Men det tog ett halvår…

 21. Anne Ringborg

  Jag känner en mycket kunnig läkare, skolmedicinskt utbildad och med komplementär vidareutbildning där han arbetat framgångsrikt med patienter, som inte skolmedicinen har klarat av. Han är mycket omsorgsfull och hans patienter har varit mycket nöjda med honom. Men när socialstyrelsen får nys om, att han kan använda naturliga terapeutiska metoder för strålningskänsliga patienter . . alltså först avgiftning, sedan prover som undersöker näringsstatus, då får han sin legitimation indragen! Till sorg för många, han har aldrig skadat någon. Så har vi det i detta landet! Dags för nyordning!!!

 22. Emma

  Det är så typiskt att avfärdas som hysterisk mamma. Har varit med om en liknande situation själv (dock inte lika farlig som er situation) och det visade sig naturligtvis att jag hade rätt. Det finns väl _ingen_ som känner ens barn lika bra som en själv. :(

 23. Åsa

  Känner starkt med er alla.
  Vet precis hur det är att bli misstrodd som förälder.
  Vår yngsta dotter, som har jättestor hud och böjvecksexem, kom hem från skolan en dag och hade infektioner i dem. Då jag visste att hennes klasskamrat fått svinkoppor bad jag Elin att visa upp dem för skolläraren och även att hon skulle berätta att hennes kompis hade fått svinkoppor.
  Elin kom hem och sa att doktorn sagt att det inte var något.
  Hon rev och rev för det kliade så mycket. Plötsligt hade hon får utslag på både ben och rygg. Bägge med varande sår.
  Vi tar henne till vårdcentralen och blir hemskickade med en mild cortisonsalva och ”avvakta en vecka”!
  En vecka senare har det slagit ut nya varblåsor på bröstet på henne och vi ber att få komma in på nytt.
  Läkaren som då undersöker henne säger att hon ”skulle vilja skicka henne till barnavd i Falun, men att det vore bra om hon fick ytterligare ett utlåtande”. Den läkaren som skrev ut cortisonsalva till henne kommer in och säger ” vi avvaktar en vecka till och tar en starkare salva”.
  Då kände jag att det var nog och sa att nu vill vi ha en remiss in direkt! Han suckade, muttrade och skrev till sist en remiss så att vi skulle kunna få åka in direkt. Han stoppade den i ett igenklistrat kuverts!
  Det gav jag fasen i och sprättade upp det! ”Föräldrarna insisterar på att få komma in” hade han skrivit….
  När vi kom in blev vi lagda på isolering och hon fick penicillin intravenöst och bada i kaliumpermanganat.
  Hon hade svinkoppsinfekterade exem!
  Läkarna på barnavdelningen sa att vi skulle åka direkt in dit nästa gång och de skrev ett ganska surt utlåtande till hennes läkare på vårdcentralen.
  Gissa om jag ångrar att vi inte lyssnade på magkänslan!! Många kliande nätter hon hade sluppit och även många fula rivärr!!

  Hoppas att Wilgot blivit mycket bättre och helst bra!

 24. browniebo

  Man blir så fruktansvärt arg och ledsen när man läser detta!! Har delat ditt inlägg och hoppas på att många får ta del av detta som en varning, precis som du skriver: lita alltid på din magkänsla, vi föräldrar har alltid rätt!! Men mest av allt gäller det att vara stark så man kan ta diskussioner och vara hård på att man har rätt! Krya krya på din fina lilla Wilgot! <3

 25. marianne

  Min mamma blev nekad hjälp av tillkallad ambulans personal dem sa att det var ingen fara och att hon skulle bli frisk och ta alvedon var annan timme. 1 och en halv dag senare så dog hon. obduktions rapporten visade att hon hade akut höger sidig lung inflamation.

 26. Johannes

  Kan inte annat än att tycka synd om lillkillen, hoppas dom hittar rätt behandling för honom snart.

  Samtidigt tycker jag det utkrävs för lite ansvar i dagens sjukvård. Nu menar jag inte att man ska bränna folk på bål som försökt så gott det går, men när man läser om hur du blev bemött av ambulanspersonalen så känner jag bara att jag blir så trött. Hade man gjort samma stormsäkra uttalande inom något annat område inom den privata sektorn så hade man fått veta det med all önskvärd tydlighet, men tydligen är det inte lika viktigt när det kommer till liv och hälsa. Varför inte ta det säkra före det osäkra? Är det lathet? Känns bra att betala sexsiffriga belopp i skatt för (bland annat) sånt här.

  Ta hand om er.

 27. Morgan

  Förjävligt hur ni blev behandlade av våra ”sjukdomskunniga”. Mammor har speciella magkänslor när det gäller ens barn. Hoppas allt går bra. Vi håller tummarna…

 28. Elin

  Har tyvärr varit med om samma sak.. Hem skickad sex-årig dotter från VC.. med influensa. Jag kände att något var fel och åkte tillbaka dagen efter. Läkaren hade missat en lunginflammation som blev blodförgiftning, på väg in i septisk chock. Ambulans till sjukhuset. Respirator och inlagd på IVA. Ett par timmar senare så hade det varit försent.
  Hoppas Lillen blir kry fort!

 29. Monica

  Hej! Gud vad jag känner med er! Det har tyvärr blivit så inom vården men vi som föräldrar ska KRÄVA att bli hjälpta det är ingen som vet bättre hur våra barn mår än oss själva. Stor kram till er lilla hjälte

 30. Helena

  Stackare! Hittade också hit via facebook.. Riktigt så illa blev det inte för oss, tror jag.
  Min stora dotter (18 i år) fick vattenkoppor när hon var 14, de blev suprainfekterade. Vi fick ett liknande bemötande fast vi körde henne till akuten själva. 1177 rådde oss till det.
  Väl där ville de att hon skulle sitta ner i väntrummet?! Jag var tvungen att tala om för dem att det kanske inte var en så bra idé med tanke på hur smittsamt det är…
  Hon fick då, efter lite grymtande, komma in i ett rum med luftsluss. Väl undersökt så blev hon inlagd på isoleringen med suprainfekterade vattenkoppor (deras ord)
  Tyvärr fick hon förmodligen följdsjukdomar som efterverkningar som hon lider av än idag. immunförsvaret var uselt i många år och varje gång hon blir sjuk så blir hon jättedålig fortfarande.
  Vet inte till 100% att det var detta som orsakade den sjukdom hon fick efteråt som heter IIH eller pseudotumor cerebri, men det var efter kopporna den plötsligt debuterade.
  Hoppas innerligt att lille Wilgot slipper detta och att det vänder.
  lycka till!

 31. Jeanette

  Jag läste om er på Facebook och hittade sedan hit till din blogg. Jag känner er inte men hoppas att Wilgot snart mår bättre.
  Tyvärr är det så att vi föräldrar ofta måste kämpa för att få hjälp när det gäller våra barn det var tur att du stod på dig och litade på din magkänsla.

  Tänker på er !!

 32. Annica

  Har ni funderat på att göra en lex maria anmälan? Med tanke på allvaret i det här borde ni ha lagts in redan första gången ni fick träffa någon form av vårdpersonal.

  Visst är det vanlig att vi föräldrar nojjar över våra barn. Men magkänslan är viktig.

  Min dotter har vid tillfällen varit sjuk och gråtit/skrikit hela nätter. Ett par gånger har magkänslan sagt till mig att något faktiskt varit fel och jag har då fått tjata på läkare för att titta på henne. Minns en gång då vi åkte till akuten mitt i natten efter 8 timmars konstant gråt. Väl framme hade dottern somnat och sköterskorna tyckte ”ni kan åka hem igen”. Min magkänsla sa nej, det är något som är fel. Jag tjatade och fick komma in till läkare. Det visade sig vara akut öroninflamation på båda öronen och medicin var ett måste.

  Lita på din magkänsla. Den brukar ha rätt. Och har den fel, ja, då tänker jag att hellre att man går till läkaren en gång för mycket än en gång för lite.

 33. Stephanie

  Hej! Vilken ambulans firma var de? Jag jobbar för en ambulans firma, vill gärna veta om de var mitt jobb som va skyldiga till detta. I sånna fall kan jag föra de vidare till högre uppsatta och ansvariga!
  Med vänlig hälsning, Stephanie

  0768 555 904
  wayana@spray.se

 34. aochmflyttarin
  aochmflyttarin

  Fy tusan Denise! Det är efter sådant här jag blir mer och mer övertygad om att vaccinera mot vattkoppor!
  Kram!

 35. milla

  Hoppas Wilgot blir frisk snart! ♡ läser varje dag om hur de går för han.
  Har läst din blogg sen du var gravid med honom, de är underligt hur man kan bry sig så mycket om någon man inte känner!

 36. Katarina

  Stackars alla er. Vilken fasa att gå igenom detta. Tur att du stod på dig och litade på din magkänsla. Önskar att sjukvården skulle kunna ha att man kan ha ”konfrontation” tex via skype eller annan videokonferens så de kan ha en chans att se lite hur allmäntillståndet är, och att man kan skicka in kompletterande bilder om bildkvalitén inte år bra på ”videon”.
  Efter att sett bilderna och läst din historia funderar jag ju starkt på att vaccinera min 3åring mot vattkoppor.

  Kämpa på så kommer han att bli bra. Krya på dig kramar till W och styrkekramar till er alla.

  Delat på fb så fler får kännedom om detta.

 37. Linnea

  Cicci – Atarax används mot klåda och/eller ångest. Absolut inget narkomaner får, är mer sockertabletter…

  Hoppas lillen kryar sig –{–@

 38. Cicci

  Hej.
  Herregud vilken hemsk upplevelse.

  Min son fick oxå problem med sina vattkoppor.
  Han va 1 år gammal när han fick o de va inget konstigt när dom ploppade fram- jaha tänkte jag då va de dags..
  MEN… det blev 2 månader av fasa..
  Kopporna fortsatte o fortsatte o han blev sämre o sämre… jag ringde in o pratade med läkare o dom skrev ut Tavegyl för jag fick ju ABSOLUT inte komma in…
  Det hjälpte inget alls.. han kunde inte ha kläder el blöja på sej o när jag skulle lyfta honom så började han blöda för alla koppor som revs sönder..
  efter det gick 1-2 dagar till o de bara fortsatte.. febern låg i snitt på 40,5… han va SJUK…
  jag ringde igen o sa att något är fel.. men till svars fick jag — lilla vän, alla barn ska ha vattkoppor o det är smittsamt så du kan inte komma in här.
  FÖRBANNAD blev jag — Jag känner mitt barn och något är FEL.. om du inte vill att jag kommer in i väntrummet så ser du till att någon står utanför om 20 min o släpper in oss ett annat håll för vi e på väg…. då sa hon .. nähäää de har vi inte personal till…
  BRA sa jag… meddela dina patienter i väntrummet att det kommer storma in en mamma med en smittorisk på armen. hejdå.
  Sen körde jag in, precis när jag hade tagit ett steg in in väntrummet så kallade en sköterska på mej o visade in oss ett annat hål, min pojke låg invirad i en filt i min famn ochnär jag tog bort filten utbrast sköterskan HERREGUD… förklarade du att de va så här han såg ut ?.. hon tog honom ur min famn o snabbt i väg till ett rum samtidigt som hon ropade på fler kollegor.
  jag nästan bröt i hopa rakt på golvet, just för att all min ork va slut o ÄNTLIGEN kunde någon annan hjälpa oss…
  Han blev undersökt lääänge, fotograferad o massor av läkare va inne hos honom.
  Dom började att leta efter just infektion i kopporna o en av läkarna tyckte att han skulle räkna dom ! hmm omöjligt.. när han va på över 1500 så slutade han, dom hade gett honom lugnande så han kunde för första gången på 1 v få slappna av.
  Vi fick stanna till febern gått ner, då han hade haft över 40 grader i nästan 1 v.
  På kvällen kom vi hem med hans nya medicin…. Han fick Attarax, den används bla till narkomaner som har ett väldigt abstinens besvär..
  De va första natten han o jag kunde sova… o de va guldvärt…det fortsatte komma mer koppor ett tag till men nu hade han lite hjälp i alla fall… innan ALLA koppor hade torkat så hade det gått 2 månader o sen ytterligare tid för att alla skulle ramla av .

  Jag har bilder om du vill se,dock inte på de allra värsta men..

  Nu blev detta en hel roman.. ursäkta..

  Men jag känner så med er <3<3<3 all kärlek och styrka till er.
  Kramar

 39. Frida

  Så otroligt hemskt :( jag blir så arg när jag läser hur ni blivit bemötta!
  Din lilla gubbe kommer alltid att älska dig, det är en sak som är säker! Skickar massor med krya på kramar, och styrka till er föräldrar. <3

 40. Trebarnsmamman Liselotte med ett mirakel i magen

  Nej men Gud Denise! Stackars lilla W! Har inte varit in här på jättelänge och nu på kvällen visade min V en delning ifrån din Facebook och när jag skulle läsa den såg jag att det var din W direkt. Fick en så himla panik i kroppen. Det här får ju bara inte hända! Sjukvården måste lyssna mer på föräldrarna för dom vet när något är riktigt fel på sina små. Och det är hemskt att vi föräldrar ska behöva slåss så för att få hjälp.

  En massa kramar till er. Ni är så otroligt starka!

 41. daniel

  Detta är en av anledningen till att vi ska låta vaccinera vår dotter mot vattkoppor nu på onsdag (bestämt sedan länge). Vattkoppor är vanligtvis en relativt ”harmlös” sjukdom som barn klarar bra. Men en del blir mycket sjuka och blodförgiftning är en fruktad komplikation.

  Många styrkekramar till er!

 42. My

  Känner er inte men har läst och delat er historia. Så fruktansvärt det ni råkat ut för måste vara. Om du orkar när allt är över tycker jag du bör anmäla, i alla fall för att inte fler ska råka ut för samma sak.
  Tills dess håller jag och familjen alla tummar vi har för att pojken din skall få ett snabbt tillfrisknande och få komma hem.
  Du är en oerhört stark mamma, och även om han skriker nu kommer han att förstå och älska dig för att du kämpat för hans hälsa när han blir äldre.
  styrkekramar

 43. Julia mamma till Hilma

  Kan inte tänka mig vad ni måste gå igenom just nu!! Själv mamma till en liten tjej på 9 månader… Såg detta genom fb och all styrka till dig och din familj!! Riktig liten krigare ni har!! Ge inte upp å kämpa! Hoppas allt blir bra snart! Anmäl ambulans personalen! Mvh Julia

 44. Kristel

  Usch vad hemskt, styrka till hela familjen speciellt till Wilgot, vilken kämpe. Förstår att det kändes hemskt då ambulanspersonalen pratade så till dig:( Men har förstått att en mammas magkänslor är starka så du gör nog rätt i att lita på dem:)
  Vad kul att jag hittade till din blogg, är själv 24 år, bor i sthlm o väntar mitt första barn:)

 45. Helena J

  Styrkekramar till hela familjen. Hoppas han blir frisk snart.

  Känner igen det där med att ambulanspersonal inte tror på en. Jag hade super ont i magen för några år sen och spydde blod så vi ringde efter en ambulans och kvinnan tyckte att jag överdrev smärtan, och sa du får väl följa med men det är egentligen ingen ide för du har bara gaser i magen eller förstoppade. Men jag hade urinvägsinflammation uppe i njurarna. Gjorde skit ont. Gråter när jag läser detta, delar detta på Facebook så fler kan få läsa om er . Styrkekramar till er och eran kämpe till son.

 46. Anette

  usch stackaren!.Det var ju otäka sår han har och det såg inte så bra ut,det var bra att du kontaktade vårdcentralen.Hoppas att inte att han får tillbaka allt elände igen.Hoppas att han bkir frisk och kan leka SOM ANDRA BARNEN IGEN. Det är synd om Wilgot.
  Min dotter har okså haft vattkoppar men inte som W.Ta hand om han nu o hoppas att han blir frisk snart. Tänker på er,ta hand om han, ge mycket med kärlek.
  Kramar till er…

 47. Jan Linnér

  Jösses. TYVÄRR så känner jag igen historien lite. Min son fick vattkoppor och hade samtidigt kräksjuka. Många kontakter togs till sjukvårdsupplysningen bl.a. En gång sa de till mig rätt ut att de vill inte ta emot honom vid CSK (Karlstad) för att han smittar… nähä???

  Två dagar gick med konstant oro, knappt nåt vätskeintag och koppor (inte alls lika illa som de ovan dock)
  Slutligen ringde min svåger till sjukhuset och sa att min pojk bara fått i sig 1 dl vatten. Pang, direktfärd till akuten, inlagd på infektion (tänka sig, de hade plats där) och dropp för att vätska upp honom eftersom han naturligtvis var uttorkad.

  Usch och fy för den sjuka vården. varför måste man vara en ragatförälder för att få hjälp? Varfär kan inte vi lite mesiga OCKSÅ få hjälp direkt? Ett dygn till och min son kanske hade fått hjärnskador pga uttorkning. Som tur var blev det ju inte så.

  Lycka till. :) //Jan

 48. Christine

  Usch säger jag bara!! Jag har delat inlägget på facebook. Hoppas att lillkillen blir frisk snart. Ni kämpar på bra och jag hoppas att du anmäler de där tokarna som inte tog er på allvar första gången. Kunde inte knappt kolla på bilderna. Kramar till er i massor <3

 49. Janina

  Åhh stackarn hoppas han kryar på sig!! Vet hur jobbigt det är med vattkoppor hade det under sommarn 2013 då jag var 16 år. Led i tre nästan fyra veckor usch…

 50. Maritha

  Det är just av denna anledning som jag blir så illa till mods när folk anordnar olika typer av lekträffar när deras barn är sjuka med vattkoppor; det ÄR ingen enkel eller rolig sjukdom, och iaf jag skulle ha väldigt svårt att leva med det dåliga samvetet om mitt barn blev svårt sjukt av olika sekundärinfektioner (lokalt eller ex hjärnhinneinflammation) om det var jag som medvetet hade orsakat smittan!
  Kämpa på, och hoppas att han snart får må lite bättre! <3

 51. Kristine

  Det är så jävla hemskt detta med sjukvården numera, det samma var när min dotter som då var 6månader hade grymt svårt att andas. Var inne flera gånger på vårdcentralen och de tog mig aldrig på allvar och tyckte jag var en mycket överdriven mamma, hon fick lite inhalation och sedan var det okej. Jo, för stunden….

  Efter en månad med besök fram och tillbaka besluta jag mig att åka till akuten istället. Vilket då blev också en rejäl omvändning, helt plötslgit hade hon för trånga luftvägar och annat grej som gör att så fort hon var minsta lilla täppt, förkyld fick hennes lungor mycket svårt att jobba.

  Vår dotter kunde ha kvävt sig själv om vi inte hade fått den medicinska hjälpen nu som hon har, tack vare att vårdcentralen anklaga mig för att vara en överdriven mamma och att det inte är något direkt mer än en liten förkylning….

  Kämpa på, håller verkligen tummarna att de försvinner snart. Lilla gosse! :(
  Hälsningar *

 52. Saragunmarie

  Jag läste er sjukdomshistoria och delade den på FB. Hemskt att ambulanspersonalen inte tog er på allvar! :( Sånt ska inte få hända!

  Hoppas lilla W tillfrisknar snart <3

Annons
stats