an awesome life about me

Gravid v28 ♥Bebisen:
I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är ca 27 cm. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

Barnet utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.

Mamman:
Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Det är vanligt att man blir andfådd då man går i trappor och uppförsbackar. Det kan vara värt att tänka på att man inte orkar lika mycket som förut och att kroppen behöver ta det lite lugnt. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer.
Info från Annasara

Egna ord:
Vecka 28 here we come! Halsbrännan håller jag under kontroll just nu, känns som jag leder stort. Jag vet att den kommer när jag inte äter regelbundet och därför så försöker jag alltid ha något i magen. Gör jag det så kan jag dricka min älskade apelsinjuice utan att behöva känna av halsbrännan. Har även köpt omeprazol som fungerar såååå mycket bättre än allt annat jag provat. Tack för den! Lilltjejen ligger fortfarande i säte med huvudet upp och rumpan ner. Sparkarna känns inte alls lika mycket som innan hon la sig så. Skönt men ganska tråkigt då jag kan ligga i timmar och kolla på min älskade lilla mage ♥ Kramp i vader är något jag fått hälsa välkommet. Så efterlängtat, inte. Har megamassasuper mycket råmjölk i boobsen, kan redan leka fontän. Nu hade jag inte så mycket mer på hjärtat.

I det stora hela njuter mår jag super bra men längtar som en tok.
Det går långsamt nu, väldigt långsamt. Det kan väl gå liiiite fortare iallafall? Bara liiite? ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bilancia

    Åh vilken fin mage! Bilden till höger gillar jag speciellt, ser så häftigt ut. Man kan inte låta bli att sakna sin egna gravidmage litegrann när man ser såna bilder… Det är bland det vackraste som finns. :)

  2. i min lilla lilla värld

    Magen ser inte lika låg ut längre tycker jag..

    Nä, du vännen. Det är INTE orättvist att jag ser ut som jag nu 6 dagar efter förlossning. Jag har KÄMPAT för det och nu är jag glad att jag gjort det. Nu vet jag ju att du har fruktansvärd och DET är orättvist

stats