an awesome life about me

Gravid v38 ♥


Nu mäter bebis nästan 50cm och väger ca 3 kg enligt gravidsidorna. Dock tror jag att vår bebis ligger snäppet under på vikten :)

Vecka 38 är här. Helt galet! Jag har inte förstått att jag snart ska bli av med denna mage. Att jag faktiskt ska få se vem som gömmer sig där inne. Helt ofattbart, nu är det nära ♥ 20 dagar till bf! Denna vecka har jag mått bra bortsett från bäckenet då. Förvärkarna sitter fortfarande framtill och kommer titt som tätt. KAN DET SÄTTA IGÅNG NÅGON GÅÅÅÅÅÅÅNG? Så känner jag haha. Även om jag tror att denna lilla tös kommer på övertid. Jag har fått för mig att hon vänt sig igen. Rumpan känns inte som en rumpa längre. Men jag inbillar mig nog bara (peppar peppar) då trycket nertill fortfarande är desamma. Har fortfarande inte packat den där nedrans väskan…

En sak som jag känt de senaste veckorna (som förövrigt är väldigt skumt, Wilgot gjorde inte så en endaste gång) är att hon ibland får ryck. Magen hoppar i 190 under några sekunder. Känns precis som den vibrerar långsamt och jätte hårt. Någon som haft såhär? Vad tusan är det? Det händer några gånger per dag och jag förstår verkligen inte vad hon gör. Att det är hon som gör det känner jag, så det är inte något nervryck från självaste magen.

Denna graviditet så önskar jag att slemproppen lossnar, samt att vattnet går. Jag fick inte uppleva det med storebror nämligen. Vi får väl se om min önskan slår in :) Dock finns ju risken att hon flyger ut om vattnet går så jag är lite delad i den önskan.

Nej mina vänner, nu vill jag föda barn! En naturlig förlossning utan smärtlindrig, precis som med storebror ♥

Lite annorlunda magbilder skadar ju aldrig (:
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hihi, jag har också undrat vad tusan de där snabba vibrationerna är! Känns ju helt galet! Men kul att man fick lite svar ovan. Har inte alls tänkt på det :)

  Hoppas du mår bra! Inte långt kvar nu!

 2. hanna b

  Jag har hört att vibrationerna är att dom kissar, men flera har skrivit att det är att dom ryser ser jag. Jag läste att magen vibrerade när just pojkar kissar i magen. Men det stämmer ju inte då. Jag har också vibrationer, det är lite creepy. Men det är ok om det är så att dom ryser. :)

 3. Erica - Mamma i December!

  Har också ryckningar/vibrationer i magen. Frågade barnmorskan och det enda hon kunde komma på var just nervryckningar. Trodde henne inte riktigt då det känns verkligen som att det är bebis rörelser. Men det där med kissrysningar som någon skrev i en kommentar lär ju roligt:)

 4. Plutten

  Du har så fin mage att jag blir alldeles rörd…jag sitter faktiskt (sanningen att säga) och gråter lite granna nu. Haha. Usch, vad jag är blödig…

 5. lisa

  Så var det med Melvin i magen, trodde han hade ett epelepsianfall eller nått men fick svaret att han rös nog efter han kissa :) snart dags! Lycka till! :)

 6. Lynn

  Håller tummarna att hon kommer ut snart och att du får dig en riktigt bra förlossning när den dagen kommer. Jag födde min stora utan någonting alls (eller kö lustgas när dom skulle sy, jag höll manligen på att sparka sköterskan i ansiktet) Det var riktigt skönt att slippa all form av smärtlindring under förlossningen.

 7. alexandra mamma till Tove och pysen i magen

  ja från och med nu så är det ju verkligen ok att hon kommer :P

  själv så får jag inte föda i v.38 då blir ju inte bebisen en 2012 som vi tänkt.. :P

  klarade du föda utan smärtlindring med Wilgot så gör du det nu med..sen tror jag inte att du hinner med att få någon smärlindring.. möjligtvis lustgas.. :)

  jag födde precis som du utan smärtlindring och det har jag ställt in mig på denna gången med..

 8. Tove

  Å vad spännande det är! Inte långt kvar! Ska bli så spännande att följa dig och den nya lilla!
  För mig gick inte vattnet, så de tog hål med en virknål på förlossningen;) Så jag hoppas också att vattnet ska gå nästa gång:)

 9. Carina

  Sv: Hehe. Det är nog som du säger att det smälter nog in när det är dags. :) Sen kommer det var helt naturligt med två vildingar. ^^
  Det var många namn.. Haha. Men det blir lätt så. Det är lite svårt att bestämma, det är ju ändå något barnet ska ha hela livet. Men du hade många fina favoriter iallafall. Jag gillade Thea, Stella, Lo och Elwira (snyggt när man stavar med W). ^^

  Hur fixar du att föda utan smärtlindring? Stark kvinna. ;D

 10. Sofie

  Du e galen du som önskar en nat förlossning UTAN smärtlindring! Någon jag aldrig i mitt liv skulle klarat av… Fast e man bara inställd på det samt ge sig fasiken så går det säkert toppen! Allt sitter i huvudet…
  Idag hade jag mitt sista besök hos min vanliga bm. Jag trodde oxå att hon vänt på sig i magen men är fortfarande fixerad o neråt även om det kvittar för mig.
  Om 1vecka är det inskrivning på förlossningen. Snacka om jag redan nu e nervös!!!!

 11. Emma Viklund

  Sv: Ja, jag tyckte andra graviditeten bara svischade förbi, man hann inte med, och sorry det fortsätter att gå fort sen med ;p Kan inte fatta att Melker blir 1 år den 15 januari :O Helt otroligt vad detta år gått fort!

 12. Wilma

  har ni kollat könet? för någonstans skrev du något om; mot alla odds ifall det blir en kille…
  jättetacksam för svar! :)

  Ps. du har en supersuperduperfin blogg och världens sötaste lilla son!

  kram

 13. Em - Mamma till Malva & Tvillingar i Magen.

  Sötaste magisen! <3

  Haha, jag är livrädd för att vattnet ska gå! Vi hade en "i-think-my-water-just-broke-scare" med Malva runt vecka 38 & jag fick komma in till sjukhuset för kontroll. Det blev min allra första gynundersökning någonsin & fy tusan i h….. vad ont det gjorde! Föder hellre 10 ungar på raken än låter dom pilla med dom där instrumenten där inne igen :o

 14. Linda Olsson

  Hihi! Mysmagen dååå! Snart är hon här! :D

  Vet du, sådär kände jag, som ryck. Frågade bm och hon sa att bebis ibland kan rysa till när hon/han har kissat, så det är rysningen man känner. Häftigt ju! ;D

  Kram!

 15. Angelica

  Hihi, vilka roliga bilder du lagt in längst ner=)
  tänk att den kan bli så liten när man drar in magen hihi :D

  förövrigt är magen helt underbart fin :)

  Hoppas att du föder snart ;D

  KRAMAR!

 16. Nicole - mamma till C & H

  Lillan kommer snaaaart ska du se :)
  Och försök att föreställa dig din förlossning och jobba mot det så kommer det gå jättebra. Det är jag övertygad om.

  H och C's förlossningar var snarlika fast ändå inte. Med C gick vattnet allra sist, drygt en timme innan och med H så började hela förlossningen med att vattnet gick och sen värkar.
  Syrgas is the shiet!

stats