an awesome life about me

Hinnsvepning(?) och vikt.

Idag ska jag till MVC, som jag längtat ♥ Tycker det är så mysigt att få gå dit och nu i slutet är det alltid lika spännande. Idag ska vi skriva ihop ett förlossningsbrev, vad nu ska stå i detta vet jag inte. Har nog bara en önskan, stick mig inte i ryggen TACK! Om det skulle sluta med KS så skulle dom få söva mig. Inga nålar i min rygg. En annan önskan är att dom ska ta emot oss med öppna armar när vi ringer in. Men detta har redan BM skrivit, att dom måste ta oss på allvar när vi väl ringer och låta oss komma in. Nåde dom om jag ringer och bli avvisad för att sedan råka föda i hallen. Nåde dom haha ;)

Det är 2 veckor sen förra besöket och det känns verkligen som om jag lagt på mig en hel del. Jag hoppas att jag gjort det, då vet jag att bebis fått gotta sig i lite. Även om ni kanske inte tror mig så är det väldigt jobbigt att INTE gå upp i vikt. Speciellt när bebis är lite mindre. Jag hoppas innerligt att vågen iaf visar 2kg uppåt. Skulle kännas så skönt i hjärtat. Jag har ju faktiskt ätit extra varje dag :)

Är det någon som gjort hinnevepning?
När kan man göra en sådan och har det fungerat för er eller någon ni känner?
Har funderat på det där med hinnsvepning. För mig som har så ont och är så himla trött på att inte klara av vardagen tror jag att en sådan skulle vara värt att prova iaf. Men ja, jag kan inte så mycket om det. Antar att man måste ha öppnat sig? Det tror jag inte att jag gjort än. Nåväl, svara gärna :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica ♥ Mamma till Alicia ♥

  Jag fick hinnsvepning en vecka innan jag hade BF. Hade ingen speciell anledning men min BM var snäll och gjorde det ändå. Vet att i dom flesta kommunerna gör dom inte hinnsvepning alls eller inte förens man passerat BF.

  Fick iallafall svepningen vid 11 tiden, fick mensvärk som stråla ut i ryggen typ 5 min efter. Nästa dag gick slemproppen och vid 14 samma dag började mina värkar. Sen föddes Alicia 04.35 :) Sjukt jobbig förlossning, hade 2½ timmes krystvärkar.. Fick knappt ut henne. Men det var bara för hon vart en liten stjärnkikare :P Hade alltså ansiktet uppåt istället för nedåt som är det normala ;)

 2. Anonym

  JAAAAA!
  Jag fick en hinnsvepning när jag var på BF+11. Två timmar senare gick slemproppen och efter ytterligare 12 timmar kom värkarna. Så för mig satte det igång allt!

 3. Eleanor 17 år och mamma

  Jag gjorde hinnsvepning i vecka 39 hos min barnmorska, på eftermiddagen dagen efter kom min son :). Barnmorskorna brukar inte vilja göra hinnsvepning först man är efter Bf, men jag hade haft urinvärksinfektion 4 gånger så hon tyckte själv att vi skulle göra en :). Fungerade super bra, även fast jag fick kämpa i 19 timmar på förlossningen ;)

 4. sofie

  Nej, ingen hinnsvepning hann det bli förra gången. Födde 40+0 då så var nog aldrig aktuellt den gången. Nu däremot när man mår så dåligt, kroppen värker och man sover otroligt dåligt så hade jag önskat mig det om inte jag har ett KS planerat.
  Precis som förra graviditeten så har jag gått upp 9kg nu. känns lagom.. Även om jag aldrig hann går ner alla kilon innan nästa låg i magen så har jag nu någon dröm om att gå ner 10-20kg när allt det här är över för nu blir det jäklar i mig inga mer ungar ;)
  Kram Sofie

 5. camilla

  Mig gjordes en hinnsvepning på två veckor innan bf, för jag fick inte sova något pga sammandragningar hela nätterna.. men jag hade öppnat mig eb del! På torsdag gjordes den och natten till lördag kom vår skrutt :)

 6. lollo

  jag tror inte man måste vara öppen jag blev erbjuden det innan det hade hänt nått, men jag var för feg för o prova så jag väntade istället :)

 7. Angelica

  Jag hade mitt sista barnmorskebesök två dagar innan beräknad förlossning… Och då bad jag henne göra en undersökning för jag var ju nyfiken på om det hade hänt något eller inte.. och då tittade hon förvånade på mig och sa. men Angelica har inte du några sammandragingar ?? känner du ingeting? du är ju öppen tre cm :O fick en liten chock, för klart jag haft lite sammandragningar, men inget speciellt direkt.
  HOn frågade om hon skulle vara lite elak och greja därinne! SJÄLVKLART sa jag :)
  Så hon gjorde en hinnsvepning och sa åt oss att gå hem och lägga oss under täcket ;) För det kunde med sätta igång själva processen, det är ju något ämne i spermierna tydligen :P
  Men så långt hann vi inte kan jag säga, och jag var ju inte speciellt sugen på det heller så.
  men iaf, en timme efter besöket, detta va vid nio på morgonen så satte värkarna igång, åkte in till förlossningen vid 17 på eftermiddagen och 21.44 är hon född :D
  Så det funkade för mig iaf :)
  Hoppas dom är villiga att göra en på dig också:)
  nyfiken på hur det gick sen =)

  KRAM

 8. Sara - mamma till Emelinda och Birk

  Jag fick hinnsvepning med sonen. Han var beräknad till den 7/2-2011 men jag gick över. runt den 17/2 fick jag en hinnsvepning av min BM. Den hjälpte inte ett dugg, kanske att jag öppnade mig lite mer, men inga värkar kom.

  Så det blev hinnsprängning på förlossningen den 21/2, 14 dagar efter BF. Sen jäklar kom han ut. 5 timmar allt som allt tog förlossningen efter att BM tog hål på hinnan..

 9. Hanna och kungen

  Men när jag hoppade upp på undersökningsbritsen och hon skulle göra hinnsvepningen sa hon: du har öppnat dig 3-4 cm så ni borde åka till sjukhuset! Chock och hon gjorde en hinnsvepning ändå. Loui föddes 6 timmar senare. Men i och med att jag var öppen så pass mycket så kanske det inte bara var tack vare hinnsvepningen ;)

 10. Hanna och Kungen

  När jag nått bf bad jag om en hinnsvepnibg eftersom jag hade sån satans foglossning plus en eventuell havandeskapsförgiftning på ingång. Laddad till tusen men eftersom jag inte öppnat mig något kunde de inte göra något. När jag gått över en vecka tjatade jag till mig ett försök till. Jag frustade in på mvc med vad jag trodde var förvärkar. Jag och bm bokade in en till hinnsvepning och vilket datum jag skulle in på förlossningen för igångsättning. Var nog säker på att det inte skulle fubka. Upp

 11. Sandra

  jag gjorde det en vecka innan jag skulle bli igångsatt, var på en torsda. Sen gick slemproppen lörda och så var jag öppen 2-3 cm när vi åkte in för igångsättning på onsdagen! Min livmodertapp hade börjat mjukna liiite när de gjorde de på mig:)

 12. Lotta, Millebus & Lill* i magen

  sv. vad synd, en sån förlossning hade stått högt upp på min önskelista!

  vet inte på vilka dom gör det, man gör ju det för att puscha igång en förlossning och på min kompis gjorde dom det för att hon skulle försöka få en lite tidigare vanlig förlossning (gjorde ks förra gången) vet bara att det gör skit ont=/ Hoppas nån hjälper dig bättre

 13. jennie

  Jag gjorde en hinnsvepning när jag gått över 5 dagar, det gjorde ganska ont (inget mot vad som komma skulle dock)och efteråt hade jag värkar och blödningar, slemproppen gick..sedan slutade det och "helt plötsligt" föddes min son 2 dagar efter hinnsvepningen. Tror faktiskt inte den gjorde någon större skillnad, han hade nog fötts då ändå =) Men jag var också öppen 1,5 cm när hon gjorde den. Om det nu gör någon skillnad? Lycka till =)

 14. Alfva

  Har du gått upp dåligt i vikt?

  Jag har tyvärr fått för mig att de bara gör hinnsvepning när man gått full tid, men det är säkert olika för kommun för kommun! Och göra den tror jag att de kan göra, men om inte kroppen är redo så hjälper det inte oavsett vad jag förstått.
  Men KUL med besök på MVC! Mitt är nästa vecka, känns som evigheter emellan!

 15. Therese

  Jag fick göra hinnsvepning när jag var i 40+0, det var obehagligt, men gjorde inte ont. Vet inte om det satte igång förlossningen snabbare men slemproppen lossnade 4 dagar efter och dottern föddes dagen efter det :)

  Har dock hört att det finns BM som inte genomför hinnsvepningar

 16. I - med två små troll

  Det gjordes hinnsvepning på mig första gången. På en fredag, på tisdagkväll kom värkarna igång, och natten till torsdag föddes barnet. Så jag vet inte direkt om det påverkade..?

  I det här landsting görs inga hinnsvepningar förrän man är helt helt fullgången (alltså 41+0) eller av medicinska skäl (det vill säga om en igångsättning ändå skall göras).

 17. emma, gravid i vecka 40

  jag vet inte hur det är som omföderska eller där du bor, men här får man inte göra hinnesvepning förän självaste BF dagen av någon anledning. :(
  en vän vet jag fick hinnesvepning dagen innan BF och hon gick över 4 dagar bara.
  jag tror på hinnesvepning:)

 18. Maria @ Sixtens Mor sa!

  Vet hur det känns när vågen inte visar uppåt. Håller tummarna för att det gått vägen nu då :)

  Får man fråga varför du inte vill få nål i ryggen? Jag blev förlöst med akut kejsarsnitt. Hade precis fått EDA när de blev tvugna att ta ur den och köra på den varianten man blir förlamad av.. just för att kunna göra snittet. Kan ärligen säga att jag struntade i vilket som, bara Sixten kom ut levande. Hade ju dessutom så sjukt ont, EDA lindrade smärtan lite men gjorde förfarande väldigt ont.. Jag hade nog inte kunnat föda vaginalt. Var häftigt att läsa din berättelse om Wilgots födelse. Verkligen mäktigt!

 19. Patricia, Wiljas mamma & lillasyster i magen.

  Hej Gumman! Stort lycka till idag, och hoppas att allt ser fint ut och att de finns ett litet plus på vågen! :D Jag gjorde ju hinnessvepning med Wilja då dock ÖVERTIDEN (11) dagar. Jag vet inte om dom gör det innan BF eller inte, de är nog från kommun till kommun! fick en hinnessvepning 08.00 POFF så gick vattnet 11.45, och värkarna kom! Så jag vet inte om de berodde på det eller om hon bara var 'redo' .

  Men ONT gjorde det… Lycka till oavsett! <3

 20. Madeléne - Mamma till Harry ♥

  På vårat MVC gör dom inte hnnsvepningar, men jag hade sådan tur att vi har en barnmorska i släkten så hon gjorde på mig en vecka före BF, men inget resultat, jag prövade göra flera stycken och inget!! Ja, han kom ju BF+19, och inte ens då vi var på BB då dom gjorde hinnsvepning funkade det inte!

  Man behöver inte ha öppnat sig, men en fördel är ju om tappen börjat mjukna!

stats