an awesome life about me

”Hoppas han dör” ”Ring inte ambulans för fan”

Förlåt men nu börjar jag bli JÄVLIGT trött på er som tror er veta ALLT, hela historien och dömer sedan efter det. På riktigt, tror ni att jag skrivit ut allt här? Tror ni jag har skrivit allt in i minsta detalj? ETT STORT FETNEJ!

– Helt okej att tycka och säga sin åsikt. Men när det går så långt att någon önskar att min son avlider så säger jag stopp. Där går min gräns. Du som önskar min sons liv om och om igen. Du vet väl att du aldrig är ANONYM på internet? Jag vet ex vart du bor och snart vet jag vad du heter, vad du har för nummer. En anmälan kommer att göras då jag anser att detta är helt jävla sinnessjukt. Ursäkta språket.

– Till er andra som anser att jag inte skulle ringt ambulans vill jag bara förklara situationen ur MIN synvinkel. Med RÄTT fakta. Ligger jag hemma med min sjuka son som ligger och skriker så fort han rör sig. Han kan INTE sitta. Han kan INTE gå och definitivt inte FÖRFLYTTA sig vid detta läge. Han har hög temp och jag har gjort allt jag kunnat för att få ner den. Jag ser hur kopporna blir allt mer ”sjuka” till utseendet och jag märker på honom att han är SUPER dålig, att det är något mer än bara vattkoppor.

Sedan ringer jag till 1177 och RÅDFRÅGAR om Wilgot. Dom säger efter min berättelse att han MÅSTE in till sjukhus, till akuten. Jag säger då att vi har varken bil eller körkort. Hade vi haft det så hade vi ändå inte kunnat köra in pga hans smärtor. Han kunde bara ligga ner in princip. Vi kunde inte ens ta honom till toaletten då han behövde kissa. Att 1177 i sin tur säger att vi ska ringa en ambulans kommer som en chock för mig. Men ansåg att det då var det enda alternativet då han var så smärtpåverkad.

Jag ringer 112 och förklarar exakt samma sak som för 1177. Dom i sin tur VÄLJER att skicka ut en ambulans då dom OCKSÅ anser att det behövs.

Jag förstår inte VAD jag som mamma gjort för fel i denna situation? Hur får ni det till mitt fel? Jag hade inte kunnat gjort annorlunda. JAG lyssnade på sjukvården och anser dom att det behövs så förlitar jag mig på dom. Men framför allt om ni anser att jag gjort fel. Vad är då felet? Förklara det tack för jag finner inga fel i detta.

 

Även om jag driver en öppen och ärlig blogg så finns inte hela mitt liv med här. Detta är bara en bråkdel av mitt liv.

/Förbannad och less!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra Eriksson

  Hej! Hemskt tråkigt det som drabbat er, jag hoppas att allt vänder till det bättre snart. Jag såg att någon kritiserat ert beslut att ringa ambulans, och ville bara stötta dig i ditt beslut. Jag är läkarstuderande, börjar jobba som läkare i sommar. Det var HELT RÄTT gjort att be om ambulanstransport. Barn är himla tåliga, och när de blir sjuka ’på riktigt’ så att det påverkar deras allmäntillstånd som du beskriver är det bråttom! Du som mamma vill inte chansa och det vill inte medicinsk personal heller! Bra gjort av dig att ringa ambulans. Varma hälsningar till dig och sonen. /Alexandra Eriksson

 2. Linda

  Jag har följt er på Facebook efter ditt första fruktansvärda inlägg. Jag blir så arg som mamma o medmänniska för de bemöttande du fick. Blir arg och ledsen.

  Tänk inte på de idioter som finns, tar bara massa energi.

  Håller tummarna att lillkillen blir bra snart!!!!
  Styrkekramar till er

 3. Jonas Persson

  Dessvärre finns det IDIOTER. Många är dom också. Jag sitter här med tårar i ögonen och lider verkligen med er! Och samtidigt tycker jag synd om de stackarna som är idioter. Vilket tråkigt liv de måste ha…

  Jag skickar massa styrkekramar till er!

 4. Raija

  Det finns gott om idiotiska människor. Du gör rätt i att anmäla.
  Må så gott du kan mitt i allt hemskt. Kram <3

 5. Annelie

  Hur FAN kan man önska livet ur ett barn?! Ett barn som lider oerhört av smärtor, ett oskyldigt barn som har det otroligt kämpigt! Den människan skulle jag bra gärna vilja veta vem det är, fega fanskap som sätter namnet anonymt dessutom! Helvete vad förbannad jag blir! Ursäkta språket men jag blir så arg och ledsen över hur man kan sätta sådana ord i skrift eller muntligt, eller ens i tankarna. Nej fyfan säger jag bara!
  Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det blir bra snart, ni har lidit nog allihopa. Jag tänker på din son hela tiden och lider så med er. Jag tänker bara på hur fruktansvärt det skulle vara om det var min dotter i samma situation! Vi är många som är med dig! Stor kram till er!

 6. Maria

  Du gjorde helt rätt. Skulle utan tvekan anmäla. Vad fan har folk för fel?? Blir så förbannad på dessa idioter.
  Styrkekramar till er ♥

 7. Emma

  Du gjorde helt rätt! Blir mörkrädd av alla idioter som finns därute, ta inte åt dig! Du verkar vara en helt fantastisk mamma och du har agerat helt rätt! Ambulanspersonalen gjorde fel, och så ska det inte få gå till, en anmälan är verkligen på sin plats! Önskar er all lycka och att din lilla son snart blir helt frisk.

 8. Malin

  Du gjorde helt rätt!!! Som du skriver så var du ju inte heller ensam om att fatta beslutet att tillkalla ambulans. Sen finns det alltid idioter där ute som man tyvärr inte kommer ifrån.. Helt sjukt att folk skriver så!

  Uppenbarligen så var det ju ett nödläge, en situation där du/din familj och din son inte längre kunde hantera situationen och då SKA man söka hjälp. Tycker ambulanspersonalens bemötande är fruktansvärt! Dom borde skämmas!!

  Hoppas allt ordnar sig och att han snart är frisk.

 9. jasmin

  Tyvärr efter att ha hört otaliga historier om hur hemskt fel det kan gå när ambulans personalen felbedömer patienter, så har min familj och alla vi känner diskuterat hur man egentligen ska göra. Ringa en taxi!

  Om något händer kommer vi ringa taxin som kommer inom 5 min i Uppsala!! Inget annat kommer på tal!
  Det är snabbaste sättet att få vård och garantera sitt barns säkerhet, o slippa vara hemma oh oroa sig. Stå på dig sötnos och radera negativa kommentarer snälla innan du godkänner dem! För d verkar ha fått massivt med negativa och äckligt galna psykopater som läser din blogg. Inte värt att vara upprörd över dessa fjortisar. Tror inte alls det är vuxna som skriver så. Helt säkert på det är en ung person.

  Styrke kramar !!
  Jasmin

 10. Bella

  Hej! Jag vill bara säga att jag tycker att du har gjort helt rätt om allt! Har själv inget barn, så kan inte förstå till 100% hur det känns, men när det gäller att se någon man älskar ha ont och må dåligt, så gör man allt som står i ens makt att förbättra situationen.
  Och jag förstår att du lyssnade på ambulansen, dom är ju utbildad inom det området och dom gjorde en stor felbedömning, vet inte om dom kollade på hans vattkoppor, om dom inte gjorde det, fy skäms på dom!
  Min pappa är ambulanssjuksköterska och han säger alltid till mig att det kan vara svårt att se om en vuxen har en allvarlig sjukdom, och att se på ett barn är ännu svårare, just därför brukar han undersöka dom noggrannare (och oftast ta med dem till sjukhuset, ut i fall att han har missat något). Jag önskar verkligen att ni hade fått bättre personal från ambulansen! För minsta lilla minut i sånna situationer gör så himla mycket!
  Och jag hoppas även att Wilgot blir frisk som en nötkärna efter detta! Och självklart, att ni slipper sånt här strul i framtiden!!
  (Ett litet peppmeddelande till dig!)
  Kramar

 11. emma

  Fyhelvete vad arg jag blir!! Vilket hemskt jävla kräk som önskar någon annan död och dessutom är de som försöker ”rätta” ”misstag” i den här situationen sådana jävla socialt inkompetenta idioter! Blir rent ut sagt så förbannad så jag håller på att svimma! Du har gjort allting utomordentligt bra Denise, sen har oturen verkligen hemsökt er men ni håller er starka. Fan så jävla imponerande är du. Du är min idol. Lätt. Och Wilgot är en fantastisk liten krigare i nivå med Akilles! Kämpa på! Jag hejar på er.

 12. Emma

  Jag tycker verkligen inte att du har någonting att förklara! Vem hade INTE ringt efter ambulans? Du har gjort precis rätt på alla punkter och det tror jag att de flesta tycker. I alla fall jag!

  Ge Wilgot en stor kram, han är en riktig kämpe!
  Kramkalas.

 13. camilla

  Hej – självklart har du gjort rätt – människor som är så känlsokalla att de kan önska livet ur ett barn är det något fel på helt enkelt.. de borde skämmas – eller söka psykhjälp! För man är INTE normal när man önskar livet ur ett litet barn. Stå på dig _ det värsta som förälder är när ens barn lider – kram på er.

 14. Marie

  Du har inte gjort något som helst fel. Både sjukvårdsupplysningen och 112 tyckte du behövde ambulans!
  Har läst din blogg och följer er kamp. All styrka till er! Skönt att han verkar vara på bättrings vägen.

 15. A-K.S-Dagdrömmaren

  Du gjorde helt rätt. Vilka psykopater det finns. Önska livet ur ett barn, verkar som den personen är behov av medicinering och tvångströja. Bry dig inte om elaka kommentarer. Du är en mamma som kämpar för ditt barn och gjorde som de flesta föräldrar skulle ha gjort. Fortsätt så.
  Kram

 16. caroline

  You ROCK!
  Hade handlat precis som dig i denna situation! Förstår inte hur man kan uttrycka sig så som vissa gör, de hade aldrig stått upp för det och sagt det irl. Det är ni som går rakryggade ur denna fighten och Wilgot är en riktigt kämpe!

 17. Diana

  Hej Denise!

  Har följt med sen början allt du skrivit om din lilla pojke. Du ska absolut inte lyssna på korkade männinskor som skriver sjuka saker!! Jag tycker att du verkar vara en super duktig mamma som har gjort rätt och kallat på ambulans och sett till att din lilla wilgot fått den hjälp han behöver. Mår riktigt dåligt för din skull, att du måste lyssna på sån sk*t när det enda du behöver är uppmuntrande ord så att du/ni skall orka! Så: hoppa över de tråkiga kommentarerna och få styrka av de bra! Önskar av hela mitt hjärta att din pojke snabbt ska bli frisk och inte behöva lida mer! :)

  H. Diana, ung tre barnsmamma från Finland (även hit har din berättelse spridits!)

 18. Anne

  Denise, du behöver inte förklara någonting! Självklart skulle du ringa efter ambulans! Vem som helst skulle gjort det och dem är ju till för oss. Jag blir så ledsen av de vidriga och kränkande kommentarer du får här på din blogg. Du ska inte behöva ta allt det här, går det inte att polisanmäla? Det är ju väldigt allvarliga saker som sägs.
  Hur som helst, hoppas att Wilgot mår ännu bättre snart.

  Kram

 19. emma

  Hej ,du behöver verkligen inte förklara ditt handlande för människor som inte är insatta,föräldrar själva m,m .Jag jobbar inom akutvården (med barn)
  du handlade helt rätt! Barns tillstånd kan snabbt försämras, din son behövde vård fort och att ringa ambulans var HELT korrekt .
  Han kunde ha drabbats av sepsis/blodförgiftning och då kan ett litet barn snabbt ”chocka ner” och få blodtrycksfall m,m då krävs SNABB vård.
  Som sagt lyssna inte på okunniga personer.Ni har en riktig kämpar son ,det kommer gå bra !
  All styrka till er.

 20. Leif

  Hej Denise!
  Jätteskönt att det börjar gå åt rätt med Wilgot!

  Det finns onda människor, försök att helt enkelt skita i dom. Jag tycker att om du hittar den sjuka människa som lämnade sina vedervärdiga kommentar gör du rätt om du anmäler. Uppenbarligen är hen sjuk och bör tas om hand, vem vet vad hen hittar på nästa gång.

  Du har gjort alldeles rätt när det gäller ambulansen, som du har gjort med allt annat kring Wilgots sjukdom (chokladbollarna ligger och väntar :-) ).

  Hela ambulanssystemet verkar ha slutat att fungera, det har till och med dött folk för att dom blivit nonchalerade. När,och om, du orkar, kämpa vidare!!

  Ni fortsätter hålla tummarna för Wilgots tillfrisknande. Tänker på er alla timmar på dygnet.

  HEJA PÅ WILGOT!!

  Hälsa till Lo och Staffan!

  Gammelfarfar och Annn-Marie

 21. Elin

  Mänskligheten skrämmer mig… DU har inte gjort något FEL!!! Du gjorde helt rätt i att ringa ambulansen och du gör så rätt i att anmäla dom!! Hejja dig och din familj. Styrkekram till er och en extra till lilla W

 22. Camilla

  Du har gjort allt rätt. ..Jag beundrar dig o din familj! Hoppas Wilgot blir så pass bra att Ni får åka hem snart o vara tillsammans hela familjen.

 23. Maria

  Jag blir så trött på sådana människor.
  Hoppas sonen blir bättre snabbt nu.
  Styrkekramar från en mamma till två små.

 24. wilhelms mamma

  Ni gjorde så rätt man bara kunde göra i er situation! Mer rätt kunde det inte inte varit. Tack o lov fick ni vård i tid också trots att ni fått kämpa för det.. skickar er familj stort stöd. Kramar

 25. Mammalola

  Hade gjort precis som dig om jag varit i samma situation. Man tror ju att sjukvården ska göra riktiga bedömningar när man ber om råd. Sedan är ju tröskeln för när man ska agera lägre för barns mående, så förstår mig inte på de som generaliserar kring alla situationer där även vuxna är inräknade. barn som inte heller kan berätta vart de har ont eller om läget blivit sämre eller bättre MÅSTE man ta på allvar!

 26. Linda

  Klart som fan man ska ha en ambulans då! Å alla vet ju att dom faktiskt går igenom ifall det behövs.
  Idioter kommer det alltid finnas gott om oavsett vart man vänder sig.

  Hoppas W blir piggelin snart så ni får komma hem. :)

 27. Isabella

  Alltså fy vilka idioter det finns! Du gjorde helt klart rätt som ringde ambulans! Jag som själv jobbar inom sjukvården (undersköterska) skäms över hur ambulansmännen behandlade dig!

 28. Evelina

  Jag lider med dig, du har INTE gjort fel!

  Det finns föräldrar som blir anmälda till socialtjänsten för att de underlåtit att söka vård när barnet uppenbarligen behövt vård.

  Dessutom är det en bedömning som görs av utbildad personal om ambulans skickas eller inte precis som du beskriver.

  Det ni tyvärr drabbats av kan nog tillskrivas ”det nya tuffa Sverige”. Många blir nekade vård och numera mediciner också för avbetalning på apoteket är nu borttaget för de som fått betalningsanmärkning oavsett om det är barn som behöver medicin så är det föräldrarnas ekonomi som räknas, det blir bara värre och värre med hela vårdapparaten vården är sjuk idag…

  Skickar massor av styrkekramar och hoppas innerligt att allt ordnar sig för er och ta inte till dig av sådant som dessa idioter skriver det är ni alldeles för bra för ;-)

 29. My & Milia

  Denise, du har inte gjort NÅT FEL!
  Utan det är fel på vissa människor.
  Kämpa på nu, du och lilla Wilgot! Vi håller tummarna här hemma!
  Ni är starka hela familjen ❤️

  Kram från My och lillkusin Milia ❤️

 30. Karolina

  Näe usch vad förbannad och ledsen jag blir närbjag läser detta. Finns det verkligen folk som skriver så, hur kan man vara så dum i huvudet? Du gjorde verkligen det rätta som ringde ambulansen. Jag anser det att en mamma har alltid rätt när när det gäller ens barn för det är vi som känner de bästa. Han är sån liten lämpe eran lilla pojk och ni också. Hoppas han blir friskt fort nu så han slipper ha ont. Tänker på er mycket även att jag inte känner er. Kram

 31. Elli

  Men vad är det för rubbade, jävla idioter??! Skrämmande att folk uttrycker sig så om ett litet barn!
  Troligtvis hade personen/personernas barn blivit väldigt mycket sjukare än Wilgot, då denna/dessa inte tycks ha förstånd nog att inse när ett barn behöver få hjälp. Denise, det sista du behöver göra, är att försvara eller förklara ditt handlanda.

 32. Saragunmarie

  En del människor är ju så JÄVLA TRÅNGSYNTA att man blir mörkrädd!! Med hjälp av polis (eller nån kunnig inom data) får du absolut tag i den/dom som skrivit dom där vedervärdiga kommentarerna, och jag hoppas att dom straffas! Det är ALDRIG okej att önska livet av nån, speciellt inte ett oskyldigt barn!

  Fy fan vad förbannad jag blir på såna människor! Hoppas karma slår tillbaka stenhårt på dom!

  Ta hand om er Denise <3

 33. Emma

  Lyssna fan inte på dom där idioterna, du har fått det bekräftat att om dom hade tagit med er första gången skulle din son inte ha lidit så mycket, våra barn kommer först och ambulanspersonalen gjorde en felbedömning, det ska anmälas! Har följt din blogg sen jag läste om det som hände på Facebook och tycker du är en så stark och otrolig människa, att du också väljer att visa er smärta för omvärlden gör dig till en hjälte. Stå på dig! Massor med kramar till dig och din fina familj.

 34. Johanna

  Det finns sådana otroligt sjuka människor att man undrar vad de råkat ut för!
  Jag hade gjord det samma om det gällde mina barn, tycker du gör helt rätt i att anmäla händelsen då det utreds hur det kunde bli så fel.
  Hoppas din fina tappra lilla killa blir bra fort, det gör så ont i mig bara vid tanken på att mina barn skulle råka ut för samma.

  Du är en stark och fin mamma!

  -Johanna

 35. Angelica

  Hej!

  Låt den eller som som uttrycker sig så vedervärdigt inte komma undan! Som du säger: man är inte anonym på nätet! När jag läste det fick jag tårar. Jag kan känna din förtvivlan över din son och sedan tampas med ointelligenta människor som finner Aina uttal som roande. Det enda som är fel är att ambulanspersonalen inte tog med honom. DET är det enda felet! Lider med er och så lättad över att han är nu på bättringsvägen! Varma tankar till er alla.

 36. Erika

  Fy va tråkigt och sorgligt med såna människor som ska kommentera sådär… Hur kan man ens önska ett barn något sånt. Usch.. Jag hoppas du fortsätter blogga ändå trots negativa kommentarer. För vi är fler som tycker om dig och bryr oss om dig och din familj även fast vi inte känner er personligen. Tycker det är starkt av dig att dela med dig av eran historia. Kram!

 37. Anna

  Vilken mardröm du/ni gått igenom. Du har gjort ALLT rätt, så jädra dumt och onödigt med idiotkommentarer. Tycker du är stark och rättfram som delar med dig av erfarenheter och bilder och berättar. Hoppas allt blir bra nu! Stor kram o lycka till med tillfrisknandet.

 38. Maja

  Tycker att du gjorde helt rätt i att ringa ambulansen!
  Jag hoppas att din lilla kämpe blir frisk snart så att han kan ut och leka!

  Många styrkekramar till er.

 39. Paula

  Varför skulle du INTE ringt ambulansen? ??

  Du gjorde rätt , hela vägen ut som stod på dig .

  Sinnesjuka människor finns det tyvärr gott om.

 40. signe

  All styrka till er, klart du gjorde rätt som ringde efter hjälp, vad har vi annars sjukvården till?
  håller alla tummar och tår, stå på er och fortsätt följ magkänslan! kramkram

 41. emsie

  fy för att det finns människor som dessa. att önska någon annans avlidande är aldrig okej, än mindre när det gäller ett stackars litet och oskyldigt. men oberoende faktorer, som ålder, kön osv, är det aldrig någonsin okej att önska att någon vore död.

  kämpa på och ta ingen skit! <3

 42. Joakim Ahlstedt

  Heej vill bara säga att ni är jätte starka och har föjt dig och din son sen början och har lidit med dig. och du HAR absolut inte gjort något fel! är en pappa till en 2 åring och hade absolut gjort samma sak.
  och dom som säger sådär om din son har absolut inget barn själv eller är otroligt dåliga föräldrar.

  Hoppas verkligen han blir bra snart ! sköt om er!

 43. madde

  FYFAN att nån kan ens uttrycka sig sådär om din son. Hemskt nog med det ni går igenom nu. Jag läser din blogg varje dag för see läsa och se hur din sons tillstånd är. All styrka till dig och din familj :-) Din sons tillstånd verkar bli bättre nu hoppas han blir frisk snart. Kramar

 44. Thegers

  Du har gjort precis allting rätt. Det är tragiskt att det finns människor som kan säga saker som dem sagt.. Vi andra vet att du gör allt för dina barn. Stå på dig

 45. Carolina

  Människor har en förmåga att tycka väldigt mycket om saker dom inte vet allt om. Är säker på att du som mamma till ett sjukt barn gjort allt i din makt! Man känner sig nog rätt hjälplös och ledsen i en sådan situation. Hoppas han mår bättre nu! Stor kram till er alla och låt alla dumma kommentarer rinna av som vatten på em gås!!
  Kram Carro i Varberg

stats