an awesome life about me

Hur gör ni? Jag är ett vrak…

Må detta vara en period.. Jag är alldeles för van med sovmornar för att klara av såhär tidiga mornar. Jag blir ett vrak som skulle behöva lite påfyllning utav både energi och tålamod. Då ska vi inte tala om hur mycket vana jag skulle behöva fylla på. Men jag antar att övning ger färdighet, inom några dagar ska jag väl klara av att åtminstone vara halvt levande, inte sant? Detta är lika bra, snart kommer det komma en till väckarklocka till världen.

Men vad tusan gör man med ungen så tidigt? Vi bor i lägenhet och har ett antal grannar under oss. Jag har gått hela morgonen och schh’at, försökt få Wilgot att leka på mattan och lyssnat på några (många) omgångar av babblarna. Allt för att inte det ska låta för mycket. Är jag mesig? :P

Tips på vad man kan hitta på? Hur gör ni när klockan är natt? Är det okej att leka bank bank boom krasch kl 6 på morgon? Vad anser ni?

Herregud, jag behöver verkligen öva på att gå upp lite tidigare. Gäääääääsp!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fnulan

  Men snälla nån… usch vad jobbigt!! Jag förstår verkligen att det är jobbigt!! Utan sömn fungerar ju ingenting!! Här går jobbiga babblarna också för fullt… suck….
  Kan du inte sätta på barnprogram och ligga och halvslumra lite!? Hoppas att ni samsas om helgens sovmorgnar! Och barn väsnas ju.. inget snack om saken,,, man kan ju inte bo i skogen för att man har morgonpigga barn heller!

 2. Sanna, mamma till Liam och Saga

  Haha
  Lider med dig även fast det är mer regel än undantag här hemma. Vi har Tv i sovrummet och eftersom Liam oftast vaknar i våran sänga brukar jag stjäla lite extra sömn med bolibompa och välling i sängen. Har man tur så får man nästan en timme till då :)

 3. I

  Tack och lov bor vi på första våning så barnen kan springa som de vill. Och både grannarna vägg i vägg och de ovanför hävdar att de aldrig (!) har hört oss. Och vi hör ingen annan, så det är nog välisolerat här. Skönt. Det går ju inte att hindra så små barn att leka.

 4. Jessica

  Ja, jag är mest inne på en brio sitty faktiskt. Helst skulle jag vilja ha en med svängbart hjul, men jag gillar inte dess små hjulen, tycker att de viker sig så lätt :(
  Ja vi får se vad det blir för nåt, ratt är ett måste iaf :) hihi.

  Ang. ditt inlägg – underbart att bo i hus, ungarna kan härja hur mycket som helst. Den som tar mest skada är mamma! :P

 5. Hanna

  Gossen måste ju få leva rövare bäst han vill på morgonen utan att grannarna ska klaga :) de ska ju ändå upp och arbeta. bättre med ett lekande barn än en granne som har fest till 3 varje natt :) (av egna erfarenheter!)

 6. Yohanna

  Kanske värt att han får stanna uppe lite längre så att han sover lite längre? Eller dags att minska middagsvilan? ….bara nåt jag funderar utifrån detta iaf… Sen är det inte onormalt på något sätt, och kan lätt vara bara en period… men är man van vid lyxmornar så förstår jag ;) Det har jag aldrig fått några :) hahaha… Sover lillan till 07.30 så är det rena himlen typ! :)

 7. Emeli- Mamma till Nathalie

  Nathalie sitter bredvid mig och utbrister; "Babblarna". Haha.

  Nathalie vaknar vid halv sex-sex varje morgon och hon får leka som hon vill. Jag orkar inte bry mig om grannarna. De för oljud på kvällen och vi på morgonen.

 8. Sara, mamma till tre små troll

  Oj det var en svår fråga, mina är aldrig uppe så tidigt. Harley är vaken till 4 på morgonen för sin kolik och visst skriker han men det finns ju liksom inget att göra åt det. Men det är klart att man måste få leka när man går upp :)

 9. Lotta

  hehe inte så roligt kanske. "Vi" brukar titta på bompa om han vaknar tidigt, oftast är han ju lite små seg fast han vaknar, men funkar inte det så får han väl leka då?? Folk som börjar jobba 7 går väl upp typ 6 så det måste väl ni med få göra??

 10. Linda Olsson

  Åh fy! Sådär tidiga mornar (?) är aldrig roligt! Hoppas det bara är en liten "period". ;) Jag vet inte riktigt va vi brukar göra… Sitta i soffan och gosa mest tror jag, tills kl är morgon på riktigt ;) Men dock har man ju inte samma problem med att man vill försöka hålla barnet lite tystare pga granna, eftersom vi bor i hus. Hmm…förlåt att jag inte hade några bra tips :P

  Lustigt med dina drömmar! Du kanske är lite synsk?? ;D

  Krmaar

 11. Viola 22årig tvåbarnsmamma

  Jag brukar försöka ligga kvar och mysa med ungarna i sängen så länge som det går och när de tröttnat går vi upp och äter frukost. Sedan gäller det att hitta på någon aktivitet som är tillräckligt uppslukande för att de ska hålla sig tysta. Måla med vattenfärger eller något annat kreativt som kräver lite koncentration.

 12. Linda

  Vi fikade, läste böcker och pysslade. Ibland gick vi ut. Bom krasch i lägenheten tycker jag att man ska undvika, det finns en hel del folk som jobbar kvälls och nattskift och behöver sova på dagarna. Sätt gummilist på Bobycarhjulen.

 13. Sara

  Ja jag förstår att det är lite svårare när man bor i lägenhet. Tack o lov bor vi i hus, så jag kan stoja runt bäst jag vill vilken tid på dygnet det är. Jag vaknar ju mellan 2-4 varje natt nu själv. I morse vid femtiden drog jag runt dammsugaren, haha :)

 14. Alfva - i preggoland!

  Hos oss är det inte ens okej att göra morgon före kl 07. Dvs, vaknar hon då får hon ligga och mysa med oss i sängen eller titta på film på iphonen. Gå upp kan hon bara glömma att vi gör.. ;)

  Vi hade en liten sån period för några månader sen när hon vaknade tidigare på morgonen, då fick vi börja dra ner på dagvilan på förskolan. Jag ser ju hellre att de sover på natten än på dagen…

 15. Fröken M

  usch, dom där tidiga morgnarna kommer nog aldrig bli kul…
  Här försöker jag sätta på en film eller låta viggo titta på något på "paddan" medan jag pimplar kaffe och försöker hålla mig vaken ;)
  Ha en bra dag !!

 16. E

  Min kille går upp varje dag kl 6, då sätter vi på musses klubbhus, så tittar han på det en stund, o leker som vanligt, går inte så bra att leka tyst. Grannarna får helt enkelt stå ut med en småbarnsfamilj, men tur att vi bor på första våningen iaf :)

 17. Emelie

  Vi har (som du vet) alltid gått upp tidigt och klockan sex är ändå inte så tidigt faktiskt, tror många är uppe vid den tiden. Folk jobbar ju, så den tiden måste man ju faktiskt kunna röra sig i lägenheten utan att någon blir arg. Sen så blir det ännu mer okej att låta när man har barn. Det är ju ganska svårt att få en två-åring att inte göra ljud ifrån sig!
  Nu har ju Leon äntligen slutat vilja vara uppe på nätterna (alltså mellan 00-04), men när han var uppe vid dom tiderna så brukade vi titta på film och bara ligga i soffan och mysa. Sen kanske inte Wilgot inte är så mycket för film och då blir det ju lite svårare, men Babblarna har vi kört mycket på också som det ser ut som att ni gör. Så fortsätt med det :) Och vill han leka så låt honom göra det!
  Hoppas han börjar sova "normalt" snart igen!
  Kram

stats