an awesome life about me

I huvudet på mig själv.

”Det är nästan natt. Jag bestämmer mig för att gå till sängs. Klär av mig i vanlig ordning. Ser hur magen kommer fram, kablooom. Ser låren smetas ut mot sängen. Klämmer om fettet och töntar mig, precis som alltid. Sambon blir galen på mig och mitt tjat. Jag tänker att nej nu får det fan vara nog med onyttigheter. Bestämmer mig redan då att nästa dag är början på mitt nya liv. Ser mig själv stå där 5 kg lättare. Går och lägger mig med stolthet.

Ett irriterande ljud hörs igenom hela min drömm. Sluta upp med det där tänker jag. Jag vaknar till med ett ryck, väckarklockan är igång. Typiskt, är det redan morgon. Jag går upp, klär på mig, säger hejdå till familjen och åker till jobbet.

Jobba jobba jobba. Ett hej dit och ett hej hit, precis som alltid. Kunderna är trevliga och jag likaså. Magen börjar kurra och jag tittar på klockan, 1 timme kvar till rast. ”Vad ska jag äta?” är en tanke jag tänker varje dag på jobbet. Finns ingenting som faller mig i smaken. Tänker denna tanke ända fram till lunch. Det fick bli risgrynsgröt. Somvanligt häller jag på extra mycket kanel och socker. Läser tidiningen samtidigt som jag äter och vipps så var gröten slut. Tar en klunk av min cola. Fasiken vad jag är sugen på choklad tänker jag. Rätt vad det är så sitter jag där med en chokladbit i handen och en skvallerblaska i andra. Så nöjd.

Äntligen är arbetsdagen slut. Sätter mig på tåget och pustar ut. Folk pratar för högt, snälla va lite tystare. Väl hemma så ska det lagas mat, plockas undan och efter det ska lillkillen nattas. Nu är allt klart. Sätter mig framför datorn. Sitter och blippar runt en stund, jag läser en och en annan blogg. Mmm glass, vad gott! Tar fram glassen, äter utan att tänka på att jag äter. Oj, är den redan slut? Ställer ifrån mig den tomma bunken och fortsätter blippa omkring.

Efter en stund lägger jag märke till att klockan börjar bli lite väl mycket. Gäsparna kommer allt för tätt och jag går och lägger mig. Klär av mig i vanlig ordning och där… där kommer jag på att jag dagen innan lovade mig själv att bli nyttigare. Jag somnar med besvikelse.”

Varför gör jag såhär mot mig själv?
Varför kan jag inte bara hålla vad jag lovar och sluta sitta med handen i godispåsen. Det är väl inte så svårt? Jo, det är skit svårt! Jag fullkomligt älskar allt som innehåller socker. Jag tror jag saknar viljan på riktigt. Det där lilla extra som behövs för att bryta en ovana. För det är precis vad det är. Jag önskar att jag tyckte om träning och att äta nyttigt.
Snälla snälla jultomten, ge mig viljan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    PRECIS så är det för mig oxå! Fan att det ska vara så jäkla svårt! Jag behöver inte direkt gå ner i vikt, men jag behöver tighta till kroppen lite. Lusten att träna finns, men att ta sig till träningslokalen är tydligen förbannat svårt.. HM! :) Och det är ju bara SÅÅÅÅ gott med godis, glass, chips, ostbågar och en massa annat.. Mmmm! :)

stats