an awesome life about me

Ingen förskola, ingen sömn.

Efter en natt med hosta och en liten förhöjd temp så får denna lilla krabat stanna hemma idag. Tajmingen är åter igen super, i natt har vart en skit natt rent ut sagt. Lo har vaknat 3 gånger och på det har hon även bökat. Wilgot har hostat och klockan ringde alldeles för tidigt för min smak. Det var ju nödnändigt att ställa klockan och väcka alla barnen när vi ändå bli hemma. BITTER, japp! Nej, trött.. otroligt trött.

Wilgot är i alla fall på super humör ♥, Lo det motsatta.

Måste försöka få Lo att vara vaken lite mer om dagarna, så hon kan sova bättre på natten. MEN HUR? Hon somnar liksom ståendes i famnen. Vad vi än gör så somnar hon. Igår somnade hon medan jag klädde på henne ytterkläderna, tokunge. Kankse fungerar bättre idag då storebror är hemma och tjoar. Vem vet.. Nu ska jag mysa med mina ungar tillsammans med en kopp kaffe :)

Hur mkt sov era 2 månaders om dagarna? Har ni några knep att hålla dom vakna haha?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie, mamma till Teodor och Wilmer

  Sv: men om det är så, försök att få henne att sova lite mer om dagarna, sover hon i vagnen? I så fall, om ni ex varit på promenad kan hon ju få fortsätta sova där i ett tag tills hon vaknar. Tänkte det att en del barn sover ju som bäst om nätterna om de sover bra om dagarna :-)

 2. Melanie

  men när dom är så små som 2 mån, så har dom väl ingen direkt dygnsrytm? är det inte tidigt att börja med rutiner? dom sover när dom är trötta och äter när dom är hungriga och det kan man väl inte styra i den åldern? ;-)

 3. Sandra

  Jag la lillan i babygymmet för första gången igår och hon stormtrivdes :) Hon är ju lite äldre men jag har nte prvat tidigare :)
  a jag älskar halsbandet köpte de efter Emanuel och lämnade in de för att gravera in EMilias namn nu, sen ska ag fylla på om de blir fler och sätta in månadsstenarna men de kostar 300-400kr varje gång så gö de lite pö om pö!

 4. Sofie

  Ella sover oxå mest hela tiden, dag som natt. Sover någon timme och e vaken någon timme. Så håller hon på under dagen.
  Sen somnar hon för natten vid 22 och sover till 02 för mat och sen igen runt 05 för att därefter äta vid 8.
  Tyvärr inga tips på att hålla dem vakna utan vissa sover väll mer än andra nu i början!
  Hoppas du får en fin dag med dina två små liv!
  Kram Sofie

 5. Josefine

  Har en tjej som nu är fem månader. Med henne har det alltid varit så att ju mer och ju bättre hon sover på dagen, desto bättre blir också nattsömnen! (så länge hon typ inte sover i tre timmar precis före läggning, men du fattar..) Värt att testa och se? Hoppas ni får ordning på sovandet, vet hur jobbigt det kan vara..

 6. thess, mamma till savannah

  Nu blir det en lite rörig kommentar här, haha ska svara på lite olika saker.

  Savannah är grymt verbal av sig, hon pratar som om det liksom bubblar ord i magen på henne, skitsnabb på att snappa upp saker. Sjunga och räkna likaså (hon börjar känna igen bokstäver, gissa hur skraj jag blir? Haha). Men generellt är ju flickor snabbare än pojkar på det, och likaså brukar språket och motoriken vara en antingen eller-grej – där en utvecklas snabbare än den andra, vilket ofta stämt ganska bra på Savannis :) Det är hur som helst svinkul när dom väl fått fart så du kommer få dej ännu fler skratt när det sätter igång för Wilgot att sjunga allt möjligt han hör :)

  Angående nattsömnen och det där, alltså… det var typ jobbigt första året, sen dess har det inte varit det. Har inte tänkt på det som ett problem alls liksom. Hon somnar ju om hela tiden, och som sagt så är det hela nätter ibland och då vilar man ju upp sig :) Det är mysigt när hon vaknar och komma in till oss, men jobbigare när hon sitter kvar i sängen och skriker att jag ska komma, haha. SOVMORGON är dock nånting hon inte har fattat, och DET kan vara surt ibland haha. Då är man rätt avis på dej ;)

  När Savannah var 2 månader sov hon ungefär 2 timmar på dagen, 30 min i taget. Ibland lite mindre, men oftast såg det ut så. Det var inte förrän runt 7-8 månader som hon började sova längre än en halvtimme i sträck, men då sov hon också bara 1 gång/dag.

 7. Sofie, mamma till Teodor och Wilmer

  Wilmer är ju också 2 månader, men jag tycker att han sover mest hela tiden… :-S
  Han sover hela nätter och sover igenom större delen av dagarna (vaken 5 timmar per dag skulle jag tro, helt utspritt under dagen), när han väl är vaken skriker han… Men de få gånger han är vaken och tyst försöker jag prata så mycket som möjligt med honom, vi står och tittar på Teo som röjer loss, vi tittar i spegeln (han älskar det!). Bara det att försöka prata så mycket som möjligt med ögonkontakt, gärna på något ljust ställe!

 8. Emma

  Skönt att storebror är på bra humör iaf :)

  Det är svårt det där när man måste upp på nätterna. Man vill ju ändå vara vaken en stund på kvällen. Det är en svår balansgång.
  Hur du ska hålla Lo vaken har jag dock ingen aning om… :S

 9. Therese

  När min lilla var 2 månader sov hon bara 5minutare åt gången på dagen typ. Däremot sov hon hela nätter så det var värt de lite gnälliga dagarna.
  Tyvärr har jag inget supertips åt dig men håller tummarna för att det ska bli bättre för er :)

 10. Veralena

  Jag vet inte men på något vis så orkar man ju i alla fall:) Jag hade ju turen att Hilding var morgontrött och kunde sova till 11 på dagarna så även om sömnen blev avbruten så blev det ändå ganska många timmar:)

  Jag har inget tips på sömnråd till en 2-månaders att ge dig men jag tror inte på att hålla barnen vakna om de vill sova när de är så små. Jag tror att det kan bli värre då. När Wilgot är på dagis får du försöka vila dig när Lo vilar det är mitt enda råd. Du får strunta i vardagssysslorna helt enkelt även om det är svårt. Man blir bra mycket roligare om man är pigg:)
  Kram!

 11. Therese

  När C var under 6 månader så körde vi efter uttrycket "sömn föder sömn", dvs, ju mer hon sov på dagen, desto bättre sov hon på natten. Det funkade för oss iaf :)

 12. Helen

  Min stora kille sov ca 2 timmar åt gången och flickan kunde sova hela nätterna på en gång så det finns nog inga bra mallar. Jag vet att jag la en madrass i ett rum och stängde dörren . Sedan kunde den stora ( 2 år då ) leka och den lilla kunde ligga nära mig. Då kunde man ta lite ytligare sömnstunder och ändå ha koll på barnen . Tror man måste försöka släppa allt med rutiner och tider ibland för att kunna slappna av själv. Men det är va jag tror . Inte lätt med barn så tätt men jag lovar att det blir skönt när dom växer upp och har varandra .
  Ha en skön dag ändå.

 13. <madd
  2012-01-26 @ 08:23:40

  Postat av: Angelica – Mamma till Moa

  Vi fick rådet att verkligen visa att de va ljust på dagen och mörkt på natten. Funkade bra för oss! Även fast hon sov mycket på dagen så tog hon ändå in dagsljuset liksom..

stats