an awesome life about me

Lo 1 månad ♥ (första sjukstugan)


Dagens loppa är klädd i Newbie från topp till tå. En av alla julklappar till barnen.

Lo har fått ögoninflammation, lilla skruttis. Hennes storebror har haft hennes ögon som mål i sina små kärleksattacker. Pet hit och pet dit. Tror att det är detta som orsakat ögoninflammationen. Nu baddar vi med ögonservetter och hoppas på att det snart blir bra.

Skruttan har ju hunnit bli 1 månad nu.
Tiden bara rusar iväg! Hon är envis liten dam som hatar att ligga på rygg (förutom i vagnen). Helst av allt så vill hon sitta upp, då hon får hålla upp huvudet själv. Stark rackare är hon. Hon ler och har börjat jollra lite smått. Hon har fortarande krypreflexerna kvar så hon tar sig faktiskt framåt och bakåt när hon ligger på mage, livsfarligt! Hon börjar få lite kontroll på händer & armar, ibland kommer dom dit hon vill och då greppar hon tag som aldrig förr. Hon vaknar 2 gånger per natt och ber om att få tutten i mun för att sedan somna om på en gång. Äter ungefär var 3de timme. När hon har sina vakenstunder så är hon vaken i ca 1-2 timmar för att sedan somna som en stock igen. Hon har fortfarande sina skriktimmar (magknip) och vi har börjat med sempers magdroppar men kommer nog även börja köra med miniform. Värt att nämna, hon har börjat på gosiga tjockis lår! ♥

Fina lilla loppan ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Tiden springer verkligen iväg måste jag säga! Känns som jag nyss läste att lilla Lo hade tittat ut. :) Va mysigt att uppleva hur hon hela tiden utvecklas, och hoppas att ögonen blir bättre ♥

  Måste bara säga vilka otroligt söta byxor hon har på sig på bilderna, vart har du köpt dom? :)

  Kram!

 2. Angelica

  Åhh sötpluttisen..
  när jag läste allt det där börjar jag längta som attan efter våran lilla, som kommer ut om hundra år känns det ju som nu :) tihihihi

  Hon är såå fin eran lilla loppa=)
  Kram

 3. Anonym

  Gud så skönt att bara amma var 3:e timme, jag ammade varannan timme jättelänge, man blir rättså matt… superfina julklappskläder på Lo & hoppas ögonen snart blir bra!! ..Å tusen tack för dina råd om kameraval!!!

 4. Augustifamiljen

  Men så fin hon är. Helt bedårande!! Jobbigt när dom blir sjuka bara när dom är sådär små. Tror vår tjej var två månader när hon blev förkyld första gången och det var riktigt jobbigt. Så jag hoppas det går över snart :)

 5. Maria

  Sv: Haha…han kan få lära våran son hur det går till. Här är det ramaskri de gånger han haft ögoninflammation. När han var bebbe, så var han helt knäpptyst och låg helt stilla när man baddade rent. Ljuva tider :P

 6. Maja

  Hon är väldigt söt, och de kläderna är underbara!

  Men snälla, det heter MINIFOM, d.v.s utan "r". Läs på flaskan ;-)

 7. Johanna

  Freja har med någon släng av ögoninfektion eller något, fast bara i ena ögat. Kletigt och smetigt, misstänker storebror där med!

  Tänk att hon redan är en månad! Inte klokt vad fort tiden går och så söt hon är, älskar det märket på kläder och de byxorna är så galet söta som hon har! :)

  Och härligt med gosvecken, hihi. Freja har fått ännu mer, har tydligen grädde i brösten för tillfället, haha. Men det är underbart!

  Kramar

 8. Lina

  Och jag som tycker att hon har blivit så stor, haha! Sist vi vägde och mätte henne förra veckan så vägde hon 4260 gram (om jag inte minns fel) och var 56 cm lång. Hur stor är Lo?

  Tråkigt att hon åkt på ögoninflammation förresten :/ Trodde att Vera hade fått det med för ett tag sedan men det berodde tydligen bara på trånga tårkanaler och gick över efter en dag som tur var.

 9. Fröken M

  Hon är så otroligt söt, men tråkigt att hon fått ögoninflamation :( Hoppas ni andra klarar er från det ( för visst kan det smitta ? )
  Ha en mysig kväll ! kramar

 10. Maria

  Sv: Ja..det är ett evigt torkande. En fördel när de är små dock, är att de inte protesterar lika mycket som en tvååring..haha.

  Hehe..jag menade inte att stressa, blev mer fundersam på det var jag som var virrig. Det brukar kunna hända menar jag :P

 11. Matilda - mamma till alexander och emilian

  Min son hade också magknip och vi fick höra att han hade kolik och vi provade med allt men ingenting hjälpte, inte ens dropparna. Sen fick vi rådet att avstå från all komjölk ( både att dricka och i det jag äter) och det hjälpte! Allt är borta och det är så skönt! Visst är de jobbigt att behöva tänka på precis allt man äter ( och jag tror min lilla är extremt känslig och kanske till och med laktosintollerant) men det är ju värt det! Prova ett tag med laktosfria produkter eller i alla fall laktosfri mjölk pch se om det hjälper !

 12. Emma

  ja klart man måste testa att tävla om domdär fina stövlarna, inte för att chansen är så stor att man vinner dom men.. hehe :P

  Så jäkla söt hon är!!

 13. Maria

  Blä för ögoninflammation. Men som tur är, så brukar det inte krävas så mycket för att få bukt med det :)

  Hm..tävlingen från country by mail, är den avgjord? Funderar på om jag missat nåt :P

stats