an awesome life about me

Photoscape – Collage/bildsida

Vill du veta hur man gör ett collage i Photoscape? Kika in detta!1. Öppna Photoscape och tryck på bildsida.
2. Välj det collage du vill använda dig utav och fyll på med foton.
3. Storleken på collaget/bildsidan ändrar du genom att trycka på den lilla ekollonet bredvid storleken. Där kan du välja storlek och höjden/bredd på collaget. ”Marginal” ändrar mellanrummet mellan bilderna och ”rund” gör att kanterna blir runda. På ”Bakgrund” ändrar du självfallet bakgrunden på fotot, men bakgrunden syns bara då du har en marginal. ”Ram” fixar till en ram, ganska självklart haha. Finns några att välja på.

4. Efter att du är klar med collaget kan du redigera fotot på direkten om så önskas. Jag brukar klippa mina bilder till den storleken som jag kan ha i bloggen men innan dess klipper jag bort den vita kanten (se collaget här nedan då jag gjort bakgrunden rosa, ytterkanten brukar jag klippa bort) runt om själva collaget så att det blir helt rätt storlek i bloggen.

Ett litet tips: Om du vill ha en del utav ett collage/en bildsida så fyll det till häflten, tryck på redigera och klipp bort det vita som blir där det fattas bilder :)


Här har jag lagt en rosa bakgrund samt en ram runt fotona.


Här jar jag ändrat ”höjd/bredd” till det lite längre. Samt lagt en rund kant.

Här var grunderna i hur man fixar ett snyggt collage :)
Vill ni ha mer redigeringstips? Kan ju slänga in lite då och då kanske?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Yohanna - vecka 23 imorgon!

  Jihuuuu, nu har jag precis följt detta tips. Sparat länken i favoriter, den får nog ligga där ett tag tills jag lärt mig, men oj så lätt det blev när jag blev sådär vägledd :) Å så hittade jag text själv också som jag kunde lägga till.. fantastiskt! Nu återstår bara: hur gör man sån snygg "logga" som du alltid har, gör du en ny varje gång eller du har en sparad som ett separat objekt som du bara klickar in över bilden på nåt vis?

 2. Jnanie

  Jädrar vad du kan kvinna!
  Jag har då aldrig photoshoppat.sitter med tummen i rompen när det gäller allt kunnande om datorer o grejer.Enter knappen vet jag dock vart den är…

  O du?Så jäkla söt du är!KRAM

 3. Ida

  Kul att du delar med dig av dina tips :) bilderna blir ju såå fina. Jag använder också detta programmet men kommer inte på hur man framhäver en detalj på bilden och de andra suddigt? Jag har hittat hur man gör till viss del.. De som blir klart som ett streck över bilden. Skulle mer vilja kunna "forma" de som skall vara "klart". Är väääldigt tacksam för din hjälp. Kram

 4. Scilla

  Superbra med tips!! Håller på att lära mej d programmet just nu, går sådär hehe vattenstämpel vil jag oxå gärna veta hur man ordnar:)

stats