an awesome life about me

Play doh lera, jo tack!

Det var en förväntansfull mamma som öppnade burkarna med lera. ”Nu ska vi göra gubbar och djur Wilgot” ♥

Neeej Wilgot, man kan inte äta detta..
säger jag samtidigt som ongen stoppar in leran i munnen. Han förstod det så fort leran hade intagit hans lilla mun. Visst ser den himla god ut men nu ska vi göra gubbar och djur älskling, fortsatte jag. Det blev inga gubbar och djur. Det blev små lerbitar över hela köket och efter det en tokig unge som hellre ville bygga torn med burkarna än att kladda. Kanske ska tillägga att dessa små små smååååå bitar var i olika färger. Nu kanske ni undrar hur det kunde bli små små små pytte bitar över hela köket? Jo ni förstår, mamma gjorde gubbar och djur! Att kolla bort en sekund när man har barn = städa. Så är det iallafall här hemma :) Någon som känner igen sig med städningen?

Förstod era underbaringar vad man skulle göra med dessa härliga lerklumpar?

Nästa gång ska VI göra GUBBAR och DJUR Wilgot. Om något år eller två..tre…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lilla familjen

  Ville fick play doh – lera för några månader sedan, innan har jag gjort troll-deg … Det rullas små bollar och korvar, formerna (stjärnor, hjärtan och massa djur) vill han att jag ska använda, så han kan säga till pappa att det är han som gjort dom :P

 2. Ida - Mamma till Vilda & Liv

  jo, det är verkligen underbart. Älskar ugglor ;) Jag vet tyvärr inte var byxorna är ifrån då dom var en present. Men jag har för mig att dom kom i en Lindex förpackning. Dom är i alla fall i jättesmidigt och skönt tyg :)

 3. Anonym

  Uääääk, jag får kväljningar bara av tanken :) haha.. De små. Skönt när "allt-ska-i-munnen-perioden" är över sen :)

 4. Aggie

  Mitt tips är att kavla, ta pepparkaks formar och såvidare. Gubbar och djur är att glömma. Brukar också köra lera med Milos små grävmaskiner och lastbilar (dock bara vid köksbordet :-) )
  Finns roliga playdoh set att köpa till med massa roliga "verktyg" att skär ut, med, kavla med och så vidare. Korvar att skära sönder e också poppis :-)

  Kramar!

 5. Emma Viklund

  Naaw, roligt med playdooh :D

  Sv: Usch så hemskt att ni förlorade en så fin katt :( Hemskt! Vi hade en helt underbar katt (Felix) förrut som var helt underbar, sen blev han påkörd och jag och joel mådde dåligt länge efter det och kan än idag prata om honom mkt och sakna honom… Fast det gått 2,5år sen han dog… Det är den tanken som känns jobbig, att mista sin katt IGEN :(

  Men Baileys verkar så gärna vilja ut, så han lär få bli en utekatt och vi får stå ut med hjärtat i halsgropen titt som tätt :( Men vi ska ha koppel på honom i början då vi går ut så han vänjer sig vid alla ljud osv, för han blir så rädd och springer då det blir plötsliga ljud, som bilar osv…

  KRAM

 6. I

  Vår stora fick lera när hen var 20 månader, då kunde hen beställa vad hen ville att vi skulle göra. Den lille är knappt 18 månader, och har inte provat än.

 7. Em - Mamma till Malva & Tvillingar i Magen.

  Haha, gulliga Wilgot! :D Malva har bara lekt med lera hemma hos mormor & morfar, men det har gått bra. Hon brukar göra små knasiga former och bollar :)

  Sv ang. sockerkommentaren; Jag kan lova att det finns gott om folk som står beredda att göda Malva med godsaker också, haha! De försöker att respektera oss och vara lyhörda, men egentligen vill de bara ta med henne till närmsta bageri och låta henne frossa ;)

stats