an awesome life about me

Recept på mina trippelchokladmuffins

På begäran slänger jag ut receptet på dessa underbaringar!


2 st stora ägg
2,5dl socker
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100g smält och avsvalnat smör
2,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 rad mörkchoklad
1 rad ljus choklad
1 rad vit choklad

Sätt på ugnen på 175g. Smält smöret och låt det svalna av. Krossa chokladen i lite större bitar. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ihop ägg&sockret med resten, tillsätt den krossade chokladen sist av allt. Fyll muffinsformarna till 80% och grädda i ungen i ca 12-18 minuter. Tiden i ugnen beror helt på storleken på formarna. Muffinsen ska ha en skorpa och innehållet ska vara lite halvkladdigt, då ska dom ut. Dom kommer antagligen sjunka ihop lite men det gör ju inget, för där ska hallontäcket ligga :)


Enkelt – grädde och frysta hallon. Vispa grädden nästan klar. Krossa de frysta hallonen och häll ner dom i grädden och vispa klart. Spara några hallon till garnering. Hallonens syrlighet bryter perfekt mot de söta sliskiga muffinsarna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Mums! Det lät/såg inte helt fel ut! Kanske ska ta och baka lite till helgen :)

    sv: Har ni inte balkong så kan du ju alltid odla lite i fönsterkarmen eller i ett lite växthus :)

stats