an awesome life about me

Svank efter graviditeten

Jag har blivit så otroligt svank efter mina graviditeter. BANANRYGG DELUX och jag skojar inte! Efter Wilgots graviditet så märkte jag inte av det så mycket mer än att det syndes men nu efter Loppans så gör ryggen alltid ont när kvällen är kommen, speciellt om jag stått upp mycket. Den går in ca 10cm och hålrummet som blir ska vi inte ens tala om. Smärtan går från mitten av ryggen ända ner till rumpan. Detta gör att jag får putande mage och jag har även krympt 2cm. Har  ett snett bäcken på detta också :/

Har ni blivit svank efter era graviditeter? Har ni några tips som kan hjälpa till att få ryggen att må bättre?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hilda

  Jag hade väldiga problem med min högra höft efter min graviditet. Gick till naprapat efter ca ett år efter förlosningen. Jag hade fått en längdskillnad på mina ben på 1 cm! Efter 2 behandlingar så är jag helt bra i höften. Det hade förmodligen skett ngn rotation. Svanken beror förmodligen på svaga core muskler

 2. Johanna-mamma till L & L

  Googla på Atlas profylax!Jag har gjort det och jag märkte skillnad på hur jag stod på en gång efter.Kostar en del men man gör det bara en gång och det är mkt som brukar rättas till efter det,bla snea bäcken.
  Mvh Johanna

 3. Boosse

  Träna! Har du inte tid eller pengar till gym så träna hEmma. Finns massor av videor på Youtube. Har du som jag ont av att ligga på rygg o göra tex sit ups, prova pilatesboll! Och det räcker inte bara att träna rygg utan lika viktigt att även träna magen.
  Min minsta är 6 månader i jag måste komma igång med träningen. Hållningen är katastrofal!

 4. Hanna

  Nej, jag blev inte svankig efter 1barn men däremot ryggont.. Tränar ryggen och bål 2gånger i veckan med rygglyft, plankan och hederliga situps :) stärker kroppen och man får bättre hållning vilket är bra om man står och går mycket :)

 5. Emma Viklund - Mamma till Viggo -09 & Melker -11

  Känner igen det där, tycker med jag blivit väldigt svankad i rygg, dock känner jag inte av så mycket ryggont, ibland men det är liksom hanterbart oftast… Svankad rygg, slappare hud, platt rumpa och bredare höften har jag fått ;) Snyggt liksom… öhm… Men det är som det är :) Skulle vilja träna för att få fastare och starkare kropp :)

  Såg att du börjat planka, 20×3 lät bra… klarar heller inte av en längre stund, får superont i ryggen, vet inte om jag gör fel?? Känns som ryggen ska gå av….

 6. Yohannas.se

  1. Osteopat/naprapat för att rätta läget på ditt bäcken!!
  2. TRÄNA!!!! Pilates för att få en urstark core!!!! Lovar dej det är sjukt jobbigt, och bättre att börja med det än gymet – eller kombinera försiktigt.

  Det är svaghet, du har ingen stark core alls – precis sådär såg jag också ut men det går snabbt att förändra med riktigt stark core, och sen tränar du även upp korsrygg och övriga kroppen för att balansera upp styrkan – ojämn styrka skapar put/lut åt olika håll och motkompensation. Å sen att inte alltid bära på samma sida när du bär, samt att tänka på hållning alltid när du går (suuug in magen), det gör också jättemkt för kroppen…!

 7. zara wahlberg

  jag har inte blitt svank men har du testat ett ryggstöd (ryggbälte) ? jag har där emot oftare ont i ryggen sen tindra kom , kan även bero på mitt jobb men jag tar på mig mitt ryggstöd när jag är hemma på kvällen och det hjälper jätte mycket :) heat lotion skulle kunna lindra med :) kram

 8. Cissi

  Jag gick till en sjukgymnast som visade mig några övningar, bl.a. Att spänna magen – precis som man ska få et slag, samtidigt som man tänker att man drar blygdbenet upp mot naveln… Då strechar man rätt muskler i ryggen.. Sen handlar det om att träna upp rygg och mage så ska det tydligen ge sig.. Jag fick en del värmebehandling/akupunktur och massage för att ha en chans att mjuka upp/strecha de musklerna då de ”stelnat” och blivit ”kladdiga” eftersom jag haft ont så länge…
  Gå till en sjukgymnast eller nån som kan det där så att du får hjälp att göra rätt ;)

 9. jenni

  Har samma problem här och ont får man .. ska ta mig till kiropraktorn när tiden tillåter och se om dem kan hjälpa till att rotera bäckenet rätt .. är väldigt framåtskjutet. Sen om det är just efter graviditeterna vet jag inte, nog dålig hållning rent allmänt :/

stats