an awesome life about me

Tips på enkla middagar!

Att stå framför spisen som nybliven tvåbarnsmamma är en himla utmaning ska jag säga. Att laga galamiddagar varje dag är ju bara att fetglömma, sånt hinns inte med. MEN VAD SKA MAN LAGA DÅ??!! Jag blir tokig på denna fråga. Varje dag står jag och kliar mig i skallen samtidigt som frågan cirkulerar runt om i mitt huvud. Det ska helst gå snabbt, smaka gott och vara enkelt. Mina enkla middagar har redan repeteras under dessa veckor och nu behöver jag helt enkelt lite nytt. Så kom gärna med era bästa tips! :D Massa godheter till middagar vill jag ha. Tack på förhand! ♥
Jag äter ingenting från havet så diverse fiskrätter behöver ni inte ägna er tid åt att tipsa mig om haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Den eviga frågan… Vad ska vi laga idag? Nu vet jag ju inte vad du gillar.. Men köttfärs är kanon, i många olika former (idag har jag gjort Nikkalouktasoppa), pastasåser är en favorit (bara att ha i det som råkar finnas hemma i kylskåpet) och så falukorv i en drös varianter är också en självklarhet när det ska gå SNABBT.
    Har lagt upp de flesta av mina favoritrecept/rätter under "recept" i min blogg. Kika gärna runt där om du vill! :)

  2. Sara, mamma till tre små troll

    Koka broccoli och pasta, stek bacon delat i bitar, värm en kelda pastasås fyra ostar, blanda ihop och servera.

    Går att göra samma sak fast med t.ex skinka och ärtor om man vill ta skinksåsen istället.

    Mängden tar man efter smak själv, vi öser på rätt friskt med broccoli för det älskar barnen :) Smidigt, snabbt och jätte gott.

  3. Pernilla

    Jag är likadant och det är även svårt för mig med när jag vill Anton ska kunna få äta också med oss men oftast är han så kräsen med mat, så det är himla svårt att gör mat.

    Men det såg så gott ut på bild, mums. :-).

  4. Jenny - mamma till Milo och gravid med Liten

    Dela kycklingfileer i bitar och stek med lite grillkrydda eller svartpeppar. När det nästan är färdigstekt så slänger du i svamp och steker det några minuter med kycklingen och sen på med matlagningsgrädde och buljongtärning efter smak och tycke och låter det putta lite. Servera med pasta, gärna med pasta gnocchi så att såsen kommer i pastan. Svingott och super enkelt :D

  5. Carin

    SV; varsegod :) Tycker själv att det är bökigt med middagar ibland (speciellt just nu när jag är gravid och aldrig vet vad som kommer gå ner…), så därför får man ju dela med sig av sina tips :) Och just klyftpotatis och morötter i ugn tycker jag känns ganska lyxigt, trots allt.

  6. jennifer

    fuskcarbonara är superlätt!

    koka upp pasta, under tiden så steker du bacon. när baconen är klara slänger du i en kelda ostsås och sen lite frysta ärtor. rör om tills ärtorna blivit mjuka. Sen är det bara att hälla över "carbonaran" på pastan :)

  7. iHusvagn - Snart vankas det vattenfödsel i husvagnen

    Enkel pasta som jag lärde mig på språkresa i Frankrike när jag liten.

    Olivolja, vitlök, tomater (en burk krossade eller färska), pasta, creme fraiche

    Superenkelt men gott.
    Häll olivolja i stekpannan och pressa i ett par vitlöksklyftor. Låt det fräsa en stund.
    Tärna sedan färska tomater eller släng i en burk krossade tomater (vilket jag oftast gör, haha).
    Låt det koka ihop lite så att det blir mindre vattnigt.
    Ha i creme fraiche, typ 0,5-1 burk, vad du tycker blir lagom. Salta, peppra.
    Servera med pasta, typ Penne eller något.
    Sen kan man steka upp lite fläskfilé eller valfritt annat kött att äta till :)

  8. Förvirrade Morsan

    allt som bara kan slängas in i ugnen är bra! tillexempel kyckling, den kan man ösa på creme fraîche över med lite krydor (exempelvis lite senap, lite honung, lite örtkryddor, salt och peppar). Jag brukar också ha samma problem, vet aldrig vad jag ska laga och vill alltid ha nåt som är enkelt och går snabbt (och är gott!). sen är det faktiskt okej att köra på både hel- och halvfabrikat ibland ;)

  9. matilda

    Stuvade makaroner och köttbullar kan jag tipsa om! Dock måste man passa makaronerna ganska noga så mjölken inte bränner fast/kokar över, så det kanske inte är så smidigt om man samtidigt ska ha koll på två små barn… Wook är väldigt gott och ganska enkelt, (:

  10. Jonna

    Vi äter mycket pasta. Helst färsk pasta för det är sååå mycket godare än vanlig pasta! Sen en god pastasås med olika innehåll. Bacon/Skinka, Paprika, lök och champinjoner. Stek detta och blanda sedan i en creme fraiche med smak! Tadaaa! Enkel, god middag på endast 15-20 minuter. OCH lika gott dagen efter! På dagen när jag är ensam hemma äter jag mycket GI! Stek en laxfile och servera med körsbärstomater och avocado. Eller en annorlunda sallad med apelsin eller äpple! :)

  11. Em - Mamma till Malva & Tvillingar i Magen.

    En superenkel grej vi brukar köra med hemma hos oss när tiden eller orken inte finns är Petes mumsiga "mini puff pastries". Gott & enkelt!

    Du behöver:
    – Djupfrysta smördegsplattor
    – Lite olja (olivolja använder vi hos oss)
    – Toppings (vi brukar köra på getost eller feta + rödlök & svarta oliver & mozzarella, men man kan ta vad som helst).
    – Någon form av sås. Vi gillar gräddfil! :)

    Så här gör du:
    Förbered en plåt med bakplåtspapper & sätt ugnen på ca 200 grader. Lägg upp dina smördegsplattor på plåten. Medan de tinar upp förbereder du alla toppings. Pensla sedan på lite olivolja på alla plattor & lägg på alla toppings. Toppa med mozzarellan, den ska smälta över allt & gotta sig. In i ugnen i ca 10 minuter (beroende på vad du har för ugn förstås). Degen ska "puffa" upp sig på sidorna och liksom nästan bilda en liten skål åt alla toppings. Håll lite koll medans de är i ugnen så att de inte bränns vid, puff pastry är ju ganska "ömtåligt" :)

    Servera med en klick gräddfil eller annan sås & eventuellt lite sallad vid sidan om. Mums! :)

  12. Helene

    Jag har en favorit som heter supersnabbkycklinggratäng!

    1 Grillad Kyckling, eller kycklingfiléer
    1 Paprika
    1 dl Mangochutney
    2-3 dl Grädde
    2msk Chilisås
    Ris till 4 personer.
    Salt
    Peppar

    Koka ris och lägg i ugnsfast form. Blanda ned kycklingen och paprikan. Gör en sås av mangpchutneyn, grädde och chilisåsen, salt och peppar. Häll över riset och kycklingen i formen. Ha på ost och sen in i ugnen och gratineras i 175 grader i ca 20 min!

    Snabbt enkelt och smaskens!

  13. Josefine

    Tagliatelli med baconsås! Du steker bacon och lök, blandar sedan i grädde och passerade tomater. Krydda med oregano. Gott och enkelt!

  14. Carin

    Något som jag tycker är ganska lätt och snabbt är hemmagjord klyftpotatis och morötter i ugn (+olja, honung, salt, peppar, paprikapulvre, vitlök och persilja), en smarrig sallad och en kall sås till. Min sambo har kött till, och jag som vegetarian har något annat :) Tar hmm, max 45 minuter – 1 timme (med skalning, ugnstid osv.). En favorit hos mig i alla fall :)

  15. Wilja, mamma till Jamie!

    När jag ska göra nåt snabbt brukar jag koka pasta, steka bacon, sedan ha i grädde och massa kryddor i pannan och låta det koka upp sedan i med allt i pastan och röra om. Kan även ha majs i om man vill! det blir gott och går snabbt :-)

  16. thess, mamma till savannah

    Omelett – kan man ju fylla med vad som helst i princip.
    Ugnspannkaka – lagar sig själv. Om det blir över kan man dagen efter steka tacofärs och lägga på pannkakan, rulla ihop och värma i ugnen med lite ost på, svingott!
    Grönsakssoppa/potatissoppa – bara koka och så vare klart.

  17. joi

    åh vad jag känner igen det problemet. Gå gärna in på min blogg och läs mina mattips.. väldigt enkla under kategorin mat.
    Där finner du enkla recept som är klara på max 10 min. Okej en del krångliga med.. men många enkla.
    kram

  18. Anna

    Jag har ett jättegott och snabbt recept! Tar ca 15 minuter totalt! :)
    4 pers
    3 paket bacon
    färska champinjoner(valfri mängd, ja brukar ta 250gpaket)
    2 vitlöksklyftor
    2 färska tomater
    1 cream fraiche
    ev lite grädde
    smaksätt med soja, kalvfond och lite dijonsenap
    -Skiva champinjonerna och hacka vitlöken och stek tills dom får fin färg, häll sedan över dom i en gryta/kastrull
    -Hacka baconet och stek
    -Häll över i grytan och hacka sedan tomaterna och häll ner.
    -tillsätt cream fraiche och lite grädde och smaka av med dijonsenap(om man tycker om det) soja och kalvfond.
    -Servera med en god sallad och pasta!

stats