an awesome life about me

Vad är detta?! :(

Kan ni svara på vad detta är, jag har aldrig haft så tidigare nämligen. Gärna varför också!
Sen jag kom hem från sjukhuset så har min foglossning blivit så mycket värre. Tog 2 dagar innan jag ens kunde gå runt i lägenheten. Då satt sig foglossningen i hela bakbenet och jag trodde därför att det var ischiasnerven som hade kommit i kläm. Efter några dagar så kunde jag i allafall röra mig men nu har allt satt sig på nya ställen, jag fattar ingenting.

Min foglossning/bäckenledsmärta har under hela graviditeten med Wilgot suttit i vänstra skinkan. Så även denna gång, tills nu. Nu känns det som om hela mitt bäcken, höft och jumskar sitter helt löst. Jag känner hur benen runt dessa områden skaver mot varandra när jag rör mig. Hostar jag så tror jag alltid att höften hoppat ur led för det gör så förbannat ont. Just nu är min vänstra jumske heeeelt låst och att lyfta det motsatta benet är bara att glömma, det går inte. Smärtan i skinkan är som bortblåst (eller så tar det andra över).

Ska det vara såhär? Vad är detta om inte foglossning? Har läst om både foglossning och ischias, tycker inget stämmer in på det jag har nu. Åh jag är så trött och bitter vet ni det? Jag vill bara kunna gå ut och gå, städa, vad som helst. Jag vill kunna sova utan att behöva leka propeller en hel natt.

Baaaara 7 veckor kvar..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marina

  så där hade jag med, de gjorde förbannat ont. Men… 5 dagar senare föddes min pojk, 5 veckor förtidigt. Alltså ja höll på att öppna mig, därför jag hade såå ont! På förlossnings dagen va de fruktansvärt. Jag trodde jag hade foglossning under dom 5 dagarna men de va de ikke.
  Så din kropp kanske också börjar förbereda sig inför förlossning?

 2. Elina

  Ja precis, de bäddsetet i turkost var ju så fint :)
  Jo, håller tummarna för att hon vänder sig, fyfan jag är så rädd att 3:an ska lägga sig i säte den med, allt sluta ju katastrof och det är inte roligt för man oroar sig hela tiden. Hade ju dock försökt föda på de sättet men man vet ju aldrig hur det kan sluta :/ Ska du göra vändningsförsök om hon inte vänt sig? :)

 3. Emma

  Hej.
  Minns du kommentaren du publicerade & kommenterade trots att du inte kommenterar anonyma kommentarer?
  Jag hade skrivit något i stil med att du verkar vara en väldigt fin människa osv. Minns inte exakt då det var ett tag sen.
  Men iaf. Nu har jag hittat tillbaka till din blogg och vill säga GRATTIS!!! :) Under tiden jag haft läs stop på bloggar har jag själv fått en liten flicka.Längtar själv efter nummer 2 men inte än ;p
  Lider med dig och din foglossning. hade det itne själv men kan försöka föreställa mig.. och samtidigt ha ansvar över en 2åring.
  Jag ville egentligen bara önska er lycka till :)

 4. Anonym

  kan det inte bero på att denna bebis ligger annorlunda mot wilgot i magen?
  har du prövat bäckenbälte?

  jag kom att tänka på ett namnförslag på den lilla, vilket är alwa eller malwa eller Liw. ni ville ju ha med ett w och jag personligen anser att man inte skall ha samma första bokstav på sina barn.

 5. Emelie

  sv: Vad skönt att jag inte är ensam måste jag säga, även om ingen ska behöva ha det så jobbigt med sitt barn. Men jag känner mig i dessa stunder totalt hjälplös nästan. Det blir ju extra jobbigt när man har två barn också (eller är gravid som du är) och under koliktiden med Tilda så var det ett rent helvete eftersom Tilda då inte kunde ligga i vagnen överhuvudtaget.
  Men det är väl bara att fortsätta kämpa och hoppas på att dom lär sig till slut!

  Det där låter inge bra tycker jag! Det verkar ju såklart finnas olika typer av foglossning och när jag fick min, som visserligen gick över, så satt det i ena ljumsken men även i hela bäckenet liksom!
  Det går väl nästan inte att du går med det där i sju veckor till, tycker det låter helt olidligt. Prata med din barnmorska igen tycker jag och blir det inte bättre så du åtminstone kan röra dig så kanske det måste bli en igångsättning tidigare, för du måste ju trots allt orka med en förlossning också och det gör man ju inte om man går med ständig smärta dygnet runt. Sen verkar ju risken att du skulle gå över tiden minimal, men ändå.
  Hoppas det blir bättre i alla fall!
  Kram

 6. Anonym

  Just det, kan inte stå på ett ben heller. Gör galet ont, så det har jag gett upp. Sitter som en tant och klär på mig, tar på skor m.m. Men det gör mindre ont nu när jag inte försöker envisas med att stå på ett ben längre.

  Kram igen!

 7. Aggie

  När jag hade lite samma som du hittade jag detta som jag tyckte stämde väldigt bra. Lite tips på vad man inte ska göra och så också. Min mvc tant sa också att det r viktigt att hålla ihop benen vid förflyttningar, som ur bilen, ur sängen osv. Det har hjälpt mig en hel del med det och tips jag hittade här om bäckenledssmärta: http://se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/physicalhealth/pelvicgirdlepain/

  Nu när det e 4 veckor kvar är det mycket bättre. Eller ja, kan inte sova utan kudde mellan knäna eller under benen. Känns som mitt bäcken liksom krossas ihop om jag ligger vanligt på sidan. Den där strålningen har släppt helt. Så jag kan gå normalt! Men inte snabbt…

  Skönt att det släpper så fort bebisen e ute :-)

  Kramar!

 8. Anonym

  Jag har haft likadant , sista graviditeten var det värst, låste sig i tid o otid & jag kunde inte komma någonstans & värsta var om nätterna när man blev sittades på toa i hundra år innan man kom upp igen :P

 9. Petra

  Låter lite som det jag hade i slutet av min graviditet Bäckenbottenuppluckring. Fast det är typ som foglossning men med ett annat ord (?! svårt att definiera kanske), Men precis som du beskriver så kändes det som att allt satt löst och när man skulle vända sig om i sängen och resa sig upp kändes det som att allt rörde på sig. Hade svinont i blygdbenet och typ som foglossning där! Helt sjukt. Men jag tror att det kallas bäckenbottenuppluckring eller nåt sånt…
  Tog ett tag att gå över även efter förlossningen, för allt mjukas ju upp, har med ligamenten att göra tror jag.
  Kram!

 10. Elina

  Lider verkligen med dig :/ kan fortfarande känna smärtan när jag tänker på det.
  När jag vänta Bella hade jag foglossning, men med Nicole så var det mycket mycket värre, alltså jag kunde inte ens räta upp ryggen, och jag tror att de var för att hon just låg i säte. :/ Jag vet inte om de är så i ditt fall nu men det kan säkert hända. Håll ut, vet att det är svårt men snart är hon här :)

 11. Isabell

  Jag har inte svaret på din fråga =(.
  Men när jag var gravid så hade jag också en hemsk foglossning, då fick jag hjälp av Kraniosakralterapi och stegvis så försvann min smärta och jag kunde röra mig hyfsat bra igen. 5 besök och redan på 2:a så märkte jag skillnad, dock så kostar det ca 1300 kr.
  Väl värt att testa.

stats