an awesome life about me

Wilgot & Lo + en ny lägesrapport.

Är det några som saknar varandra så är det dessa två ♥

Det är första gången dom är ifrån varandra så här länge. Imorgon kommer lillasyster och hälsar på. Wilgot längtar som en tok ska ni veta. Mina finaste! Snart är det dax för Lo att få vattkoppor, pjuh. Har snart gått 2 veckor sen Wilgot insjuknade så det lär väl vara på gång inom dom närmsta dagarna. Vi håller våra tummar och tår att Lo ”bara” får vattkoppor.

En pigg och relativt glad kille har jag här idag. Lekterapin har vart över med massa nya grejer. Skönt att se honom PIGG ♥ Inga nya prover är tagna så har inga siffror att ge. Katetern ska sitta kvar till lördag. Vi ska börja försöka ge lite mindre smärtlindring idag och jag hoppas att det kommer fungera.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Hej,
  (Hamnade på din blogg för någon dag sen.)
  Tycker så himla synd om din lille kille! Fruktansvärt vad han får stå ut med!
  Och självklart skulle du ringa 112! Vad hade hänt om du inte gjort det?! När det gäller barnen är inget överdrivet eller fel. Visar prov mm inget fel så är det ju skönt, men då vet man. Jag hade antagligen ringt eller kört till akuten redan tidigare!

  De som skrivit fruktansvärt fula kommentarer borde skämmas! Hoppas verkligen inte de har barn! Fy!

  Hoppas förbättringarna fortsätter!
  Varm kram från Karin

 2. Cia Nilsson

  Hej! Vi känner inte varandra, men jag blev såååå tagen av berättelsen när jag såg den på facebook OCH så kände jag direkt igen utslagen (eller bölderna kanske man kan kalla dem). Vår STORA son (12 år gammal) hade exakt likadana utslag (fast exklusive vattenkoppor) så jag förstår VERKLIGEN hur jobbigt det måste har varit för er lille kille med dessa variga utslag över hela kroppen OCH att dessutom ha vattenkoppor samtidigt…… För vår sons del började det med att han hade röda till en början ganska små utslag över kroppen (ca 10st). Jag var snabb och frågade en sköterska om utslagen, men fick till svar att det inte var ngt att bry sig om. Förmodligen instektsbett av ngt slag. Jag köpte det först, men efter ngn dag blev det snabbt mycket sämre. Rådgjorde med 1177 som motade bort mig och nog tyckte att jag var hysterisk mamma. Jag tyckte utslagen såg så otäcka ut så jag började fundera på blodförgiftning. Till slut kunde han inte sitta (pga en jätteböld långt ner på skinkan) och knappt gå. Jag lyckades ändå få in honom i bilen och åkte ner till vårdcentral. Läkaren där satte gudskelov in penicillin direkt. En vuxenkur (tablettform) som skulle bita både på streptokocker och stafylokocker. MEN – de tog ingen odling tyvärr. Efter fyra dygn med penicillin var det om möjligt ännu sämre. Bölderna började spricka och det fullkomligt forsade ut var. DÅ – efter fyra dygn m penicillin togs en odling. Det stod och vägde. Skulle det vända eller skulle de sätta in starkare penicillin? Jag började fundera på om han hade fått ngn resistent bakterie. Det hela var mkt otäckt. Tyvärr gick det inte att se vilken bakterie det handlade om i vår sons fall (han hade ätit penicillin för länge när odlingen togs), men gudskelov så började det vända på femte dagen. Dock tog det MYCKET länge innan alla utslag var borta. Vi fick gå och lägga om såren på vårdcentral i fyra veckor. Det poppade dessvärre också upp nya ”koppor”, en sådär 3-4 stycken – efter penicillinkuren var avslutad. Vår son fick diagnosen bullösa svinkoppor, förmodligen orsakade av stafylokocker. Han läkte ut de sista kopporna själv, men vi fick vara EXTREMT noga med att tvätta alla kläder, lakan och pyjamasar hela tiden, så att ingen annan skulle få dessa svinkoppor (vi är fem i familjen). Ja, jag ville bara informera om att det KANSKE är samma som er lille Wilgot har haft – i kombination med vattenkoppor. SKÖNT att det verkar ha vänt nu på er lille kille. All lycka till er och hoppas er lille kille snart är bra igen! (Vår killes bakterier hade förmodligen kommit in i kroppen via ett djupt skrapsår på knäet några dagar innan insjuknandet).

 3. Aggie

  Hoppas att hon får en super mild variant! Heja Wilgot!!

  Läste något om att man ska bara ge typ Alvedon som smärtlindring om ett barn har vattkoppor och feber, inte Ipren och dem inom den kategorin för det kan orsaka infektion av vattkopporna. Läskigt!

  Kram på er!

 4. Carro - Blivande mamma

  Vad skönt för honom att han blivit piggare. Och vad kul att lillsyster äntligen kan komma och hälsa på :-) Har följt er sedan jag läste första inlägget om Wilgot och hans hemska vattkoppor. Nu håller jag alla tummar för att läget bara ska förbättras så han slipper alla dessa tråkiga hemskheter.

stats