an awesome life about me

ANMÄLA LÄKARE + AMBULANSHÄNDELSEN TILL IVO

Snart dax och ta tag i dessa tråkigheter. Tycker det är förjävligt att det ska behöva gå så fel att man som privatperson ska behöva anmäla händelser till IVO. Inte EN gång utan TVÅ gånger. Ambulansföretaget har i alla fall tagit tag i detta på egen hand vilket är jätte bra. Dom har behandlat mitt ärende på bästa sätt och inom snar framtid ska ALLA ambulanser i Stockholms landsting få information om detta.

Men.. Som dom flesta har läst blev vi felbehandlade av ambulanspersonalen när Wilgot var i början av sitt sjukdomsförlopp.

Men sen så uppstod en väldigt obehaglig situation med en läkare sist jag var på akuten, då jag behövde åka ambulans. Har inte riktigt berättat allt men tänkte göra det nu. Bara tanken på den äckliga apan får mig att rysa! Kanske inte låter så farligt i andras ögon men för mig som låg där och mådde sämre än någonsin så kändes det helt fel. Hela hans aura var så sjukt obehaglig.

DETTA HÄNDE PÅ SÖDERSJUKHUSETS AKUTMOTTAGNING:

Kommer in till akuten med ambulans. Fick ett jätte bra bemötande av både ambulansen samt sköterskorna som båda såg att jag var väldigt dålig. Ligger och väntar ett tag innan det knackar på min dörr.

In kliver en läkare och redan då lyser det illa om honom. En riktig jävla diva med häng på brallorna, fet och en blick jag aldrig vill möta igen. Han sätter sig ner, lutar sig bakåt på stolen och sackar ner samtidigt som han säger – Berätta varför du är här. Jag skrattar och frågar om man ska berätta den långa varianten eller den korta. Han svarar att han ändå läst min journal så det spelar ingen roll. Berätta bara..

Jag berättar samtidigt som han tittar upp i taket och han avslutar med -Vad gör du här? Varför åkte du in med ambulans? Du skrevs ut från sjukhuset igår och ÄR under behandling. Är det inte roligare och bättre att vara hemma med sina barn?.. Här är han så arrogant och dryg så jag vara vill smälla till honom.

Där blir jag  riktigt förbannad och förklarar att det är fan så mycket bättre att vara hemma men nu är det något fel på mig, jag har ont och är svag. Han påpekar igen att jag blev utskriven igår. Förklarade att jag vart hos läkaren igår som varnade mig för ökad smärta och värre mående. Han frågar då varför jag går till läkaren och jag kommer direkt från sjukhuset. Berättade att jag skulle förlänga min sjukskrivning och har en svår depp till vardags. Han frågar snabbt vilken vårdcentral och jag svarar. Då säger han – Du kan ju be din läkare komma hit på en måndag och se vilka väntetider det är. 10-12 timmar ibland. Hahaha..Han verkar inte veta något den där. Då svarar jag men jag har även pratat med 1177.. Han avbryter mig med – Man ska aldrig ringa vårdguiden eller sina husläkare. Hade du förväntat dig att dom skulle säga att du fick vara hemma? Dom läser inte ens din journal, lyssnar inte på vad du säger och kan ingenting. Jag förstår fortfarande inte varför du är här. Du har dessutom inte behövt vänta..många som andra fått..

Jaja, men nu är jag här tänkte jag.

Han säckade upp från sin stol och tog fram sitt stetoskop. Här börjar nästa obehagliga grej. Han ber mig dra upp tröjan och jag drar upp den som jag gjort alla gånger, lite över naveln så dom kommer in med handen. Han ber mig dra upp mer. Jag drar upp. Dra upp mer. Jag drar upp mer och börjar fundera om han är inkompetent och inte vet vad hjärtat och lungorna sitter. Det räckte inte med att dra upp den till under tuttarna. Jag skulle ha tröjan under hakan. Sen lyssnade han i TIO minuter samtidigt som han blängde på mig. 

När han var klar så frågade han vart jag har ont. Jag svarade blindtarmen. Han börjar klämma och frågar igen, vart gör det ont nu? Blindtarmen sa jag. ”SÄG INTE BLINDTARMEN VISA VART DU HAR ONT, PEKA”. Detta säger han med en hög röst FLERA gånger. Han trycker något brutalt hårt, likt ingen annan läkare gjort förut. Dom andra har dessutom slutat så fort dom känt igenom magen men han fortsatte och fortsatte och tryckte allt mer hårt för varje gång jag sa blindtarmen. Jag skrek, han tryckte.. Så fortsatte det MÅNGA minuter innan han säckade ihop i stolen igen. Jag var helt genomsvettig och gråtfärdig vid det här laget.

När han var klar så sa han ”Jag tror inte det är något. Som sagt du är under behandling redan och dina prover ser bra ut. Inte en endaste stjärna har du. Men jag ska rådfråga med en kirurg iaf”

Försvinn bara tänkte jag. Gick ut och rökte, ringde mormor och bröt ihop.

Han kom tillbaka efter en stund och frågade om jag rökte för det hade en glömt. Han frågade även om jag hade lämnat urinprov. Var inte alla prover klara?! Ja sa jag och han gick med orden ”Bara så du vet så står kirurgen och opererar så det tar ett tag, typ 30 minuter”.. Jaja svarade jag.

Gick och frågade i disken efter 30 minuter och frågade vad det var som dröjde. Det var ett blodprov som dom inte hade fått svar på än så dom var tvungna att vänta på det innan läkaren kunde ringa.

Efter en stund kom en ssk fram och sa att hon skulle sätta dropp på mig och jag svara att det var på tiden eftersom att jag var uttorkad och inte fick äta/dricka. Nu hade det gått ca 3 timmar. Hon sa att jag skulle upp på avdelningen men att jag säkert visste det redan. Nä, det visste jag inte sa jag. Berättade om mötet med läkaren och i samma veva kommer han tillbaka. ”Du ska få komma upp på avdelning 36 som du var på IGÅR. Där får dom göra vad dom vill på dig men troligtvis gör dom ingenting. Du kommer få åka hem imorgon till dina barn ska du se”. ”Skönt att jag får komma dit och bli väl omhändertagen iaf” Svarade jag. Sen gick han iväg med sin ”tuffa” gång, utan att säga hejdå.

Vad anser ni? Har han gjort fel? Eller får det gå till såhär? För mig kändes det helt fel.

Under tiden jag låg i korridoren så hörde jag denna läkare prata med andra och han var så JÄVLA spydig. Helt sjukt. Han var ung och säkert nyexad. Jag har aldrig sett honom förut och jag hoppas att jag ALDRIG ser honom igen. Han borde inte ha någon legitimation.

Det visade sig att min blindtarm var jätte inflammerad. Jag hade dessutom näringsbrist och var uttorkad.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Mathilda, fortfarande så handlar det om att hon kände sig jäkligt obekväm och läkaren i fråga betedde sig illa. Sättet allt har gått till sen ambulansen nekade att ta med hennes son till sjukhus, dessutom göra narr av henne till detta är under all kritik.
  Tror nog att alla är medvetna om att sjukare människor behöver hjälp först men bara för det ska väl inte Denise eller någon annan bli behandlas på ett dåligt sätt?
  Jag kan med handen på hjärtat säga att i den stad jag bor är vården absolut inte den bästa och det är ingen hemlighet, här är människor rädda att bli allvarligt sjuka och behövas lägga in just pga de brister som finns. Överlag är vården bra i Sverige, det säger jag ingenting om, men tycker att din kommentar är fullkomligt onödig. Om du nu jobbar inom vården så är det för mig helt otroligt jävla konstigt att du inte tycker läkaren gjort fel, man antar att det säger mycket om dig som person och den person du vill vara på arbetet.

 2. Mathilda

  Sandra, jag jobbar själv inom vården och kan med handen på hjärtat säga att jag är stolt över den vård som bedrivs i Sverige! Majoriteten av de som klagar har liten förståelse för att det finns medmänniskor som är ännu sjukare än de själva! Som är i större behov av akut hjälp och som prioriteras av sjukvårdspersonal före än själv.. Tycker alla borde hänga med personal på sjukhuset ett dygn innan man uttalar sig om vården!

 3. Anna

  Om du bara visste vad det innebär att anmäla en läkare på det viset. Så jävla löjligt! Vet inte du var hjärtat och lungorna sitter själv? Han var hård, men han hade rätt. Att du måste åka ambulans för minsta grej och dränerar vården på resurser, DET är fel! Se till att få hjälp med din depression och ta hand om din familj istället. Ledsen, men det är den krassa verkligheten.

 4. Sandra

  Jag tycker att AH, Mathilda och Denise inte ens ska kommentera. HON upplevde det som obehagligt sen om du pluggar till underläkare – vem bryr sig?! Nej Denise litar inte på sjukvården men är det ens konstigt efter allt?! Ja hon är negativ men hon är deprimerad och har fått vara med om mycket den senaste tiden. Vi kanske ska utsätta er tre för det också så får vi se hur glada ni är sen?! Less jag blir.

  Kämpa på Denise och bry dig inte om alla idiotiska kommentarer du får!
  Kram

 5. Denise

  Det var inte en knuff för självförtroedet i rätt riktning för min del – hur ska jag, som just nu pluggar t9 på läkarlinjen, i sommar då jag ska arbeta som underläkare för första gången våga be patienterna ta av sig tröjorna (vilket är det man SKA/BÖR göra – allt annat är pga läkarnas lathet. Ljudet blir definitivt sämre när tröjan gnager), och herregud – tänk om jag råkar lyssna för länge!!!! Jag som redan har så mycket att oroa mig för, nu fick jag två saker till att lägga till på listan.

  Skämt åsido, det var inte bra att han var ignorant och otrevlig. Men att klaga på att du måste dra upp tröjan – det är ju snarare det som är RÄTT undersökningsteknik. Om nu det ena sättet är mer fel än det andra dvs.

 6. Mathilda

  Håller med AH.. är helt övertygad om att du upplevde hela situationen betydligt värre än vad den egentligen var.. påstår inte att läkaren var den bästa på att bemöta patienter! Tror dock att dina tidigare upplevelser och åsikter om sjukvården färgade mötet med läkaren en hel del…

  Tycker dock att du gör helt rätt som anmäler händelsen med din son och ambulansen!

 7. Jennifer

  Fy vilken hemsk läkare! Du vet väl att man har rätt till att byta läkare? Visste inte det tidigare, men när man ligger där så svag blir man så extra utsatt då man inte har någon ork att ifrågasätta tyvärr. Man bara ligger där och nickar med tåren i halsen.
  Jag har själv blivit illa behandlad av många läkare, och senast en akutläkare som redan innan hon läst min journal eller träffat mig bestämt min diagnos. Det hon bestämde där vågade ingen läkare uppe på avdelningen säga emot, och jag blev omotiverat utan smärtstillande, allt för den arroganta kvinnan bestämt sig. Tills jag träffade min underbara läkare. Stå på dig, och anmäl!! Ingen ska utsättas för det där! Krya på er!

 8. AH

  Har läst din blogg ett tag och jag har fått uppfattningen om att du är väldigt negativ till sjukhuset över lag. Så jag vet inte om jag ska läsa detta med en nypa salt. Att allt i din värld förstoras. Är så mycket värre än vad det är. Om en läkare är nu otrevlig och ignorant som du säger så hjälper det inte för dig att ta till dig en otrevlig sida. Du faller ner på deras nivå. Redan där går det fel.

  Sen angående att lyssna på hjärtat. Ett flertal gånger av OLIKA läkare har jag fått ta av mig tröjan helt och suttit i BH. Så lägg ner. Tycker du bara beklagar dig och beklagar dig och beklagar dig. Man blir deprimerad själv när man läser. Inte kul längre.

  Jag hoppas du tar detta med en nypa salt också, vill inte vara otrevlig eller så. Men DU bad om våran åsikt och här har du EN.

  Men angående ambulans och din son, det tycker jag att du ska anmäla!

 9. micaela

  hanna: är det en ”lyx”att röka?
  för de första har väl du ingen aning om var hon fått sina cigg ifrån , och för de andra så är de en sån sjukt onödig kommentar… och för de 3 så varför skulle hon inte skriva de på bloggen?
  hon skriver om sitt liv och om vad som hände den där dagen ska hon utelämna saker för att du ser de som en ”lyx” att vara rökare?

 10. Lena

  Vilket oproffsigt bemötande…så ska inte en läkare vara..han behöver verkligen en knäpp på näsan för sitt arroganta sätt…….se till att han blir prickad…

 11. Paula

  Fy fan vilken vidrig sak !!

  Anmäl , vem vet kanske flera som har anmält svinet.

  Har en riktig skräckhistoria , tänk bli opererad i ryggen, en stor operation, få komplikationer, åker in akut, akuten får inte hjälpa dig ,inte ens undersöka dig pga läkaren som utförde op har satt en varning i din journal. Vårdcentralen, ortoped osv anmäler sig själva o läkaren. Du får med nöd o näppe komma till ett annat sjukhus , visar sig att operationen har gått åt helvete, det läcker ryggmärgsvätska i princip. Du får en akut op tid, MEN de får inte operera dig, varför, den förra rubbade läkaren vägrar släppa dig som patient, utan HAN ska igen in o rota i din rygg…

  Svensk sjukvård som den är idag ..

 12. Hanna

  Så du tillåter andra att tigga pengar åt dig, delar det på din blogg, säger att du inte vill bli ett socfall… Du skriver att ni inte ens har råd med hyran och du har mage till att röka och vara fräck nog att skriva ut det på bloggen?

  Du har ju uppenbarligen råd att röka, då kan du ju ta och betala tillbaka alla pengarna ni har fått då du uppenbarligen har råd med en sån ”lyx”?

 13. Sandra

  Tycker inte att det under några omständigheter får gå till så! Vilken vidrig läkare, hur kan han ens få jobba där?! Anmäl honom, det är det enda rätta.

  Hela din historia om hur ni blivit behandlade gör mig illa till mods och väldigt ledsen, det ska inte hända, punkt slut. Jag hoppas att du trots allt ska kunna lita på sjukhuspersonal igen nån gång och att ni får bli riktigt friska nu!
  Kram

stats