Tänkte dela med mig utav mitt egna basrecept på bästa kladdkakan! Kladdig, intensiv och smakrik! Jag brukar lägga krossade hasselnötter i botten och ha i chokladpluppar i meten. Brukar servera med jordgubbar och grädde. Om inte så brukar jag vispa ihop grädde med frysta hallon och äkta vanilj.
Du behöver ♥ :
150g smör
50g mörk blockchoklad (70%)
2st ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
4-5msk kakao
2dl mjöl
ströbröd och en smula kärlek
Sätt på ugnen på 175 grader. ♥ Smält smöret och rör i chokladen så det får smälta tillsammans med smöret, låt svalna. ♥ Smöra & bröa en form med avtagbar kant. ♥ Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ner smöret och chokladen tillsammans med 2st ägg. ♥ Vispa inte, rör! ♥ In i ugnen i ca 20 minuter. ♥ Låt kakan bli kall innan servering. ♥
Åh va gott det ser ut! Nu vart man ju sugen
måste ju testas en dag!